Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Czy w Kotelnicy?????

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wszystkim...

W tym roku poraz pierwszy skosztowałem co to narty <4dni Szklarka> i powiem wam ze to jest TO...Odrazu chwyciłem o co chodzi w tym sporcie,ale 4 dni to ciut za mało zeby nauczyc sie tego tak zeby moc powiedziec-"juz umiem smigac na nartkach"...

Ale do czego zmierzam!!!

Za rok chcialbym odwiedzic Białke Tatrzanska,sporo ogladąłem filmikow i zdjec z tamtad i moje pytanie jest następujace....

CZY TAM BYM MOGL DOSKONALIC SWOJE UMIEJETNOSCI NARCIARSKIE?CZY NACHYLENIA STOKOW SA DOBRE DO TEGO ZEBY UCZYC SIE ?

z GÓRY DZIEKUJE ZA OPINIE I PORADY...

no pewnie ze bede unikac ferii a weekendow to z tym ciut gorzej bo jak bede jechac na na 10do 14 dni ale to przzezyje,i wiem co masz na mysli z feriami-bo teraz mi sie dostało-na pierwszy raz w szklarce-troche stania bylo do wyciagow bo byłem w goracym okresie feria <5-10luty>ale przyzyłem,a na Hali Szrenickiej dało sie jezdzic praktycznie na okragło,bo wszystkie orczyki kreciły :)

dzieki peszkod

powiem wam ze juz wiem dlaczego tyle osob uwielbia ten sport-Ja juz tez:):)wiec mysle ze na tym forum na długo zagoszcze i bed emogl z wami dyskutowac na rozne tematu...od tego gdzie jezdzic do tego jak i wogole,za rok jerszcze na desce chce sie nauczyc,tylko czy to łatwe-bo narty wbrew pozorom dla mnie było łatwe:cool:

hmmm...poczytałem ... hmmm...powiem jedno...jestem z wielkopolski i tak sobie mysle zeby tam pojechac po uczyc sie jeszcze,czy moze lepiej nie wiem???:confused: do czech jechac?

Wole zasiegnac opini od was bo widze ze tu duzo ludu zwiedziło i polskie gory, i zagraniczne...

W Białce możesz spokojnie się pouczyć, ale tylko po feriach. Najlepiej przełom lutego i marca. Inaczej nie ma sensu tak jak to już koledzy pisali.

W Białce możesz spokojnie się pouczyć, ale tylko po feriach. Najlepiej przełom lutego i marca. Inaczej nie ma sensu tak jak to już koledzy pisali.

Fajnie bo jak kazdy chce pocwiczyc nie martwiac sie ze komus w dupsko wiade hehehehe

a wy koledzy gdzie jezdzicie?

Ja jestem z Poznania,ale narty chce juz ulokowac na kazda zime w rozkładzie urlopowym:D

Fajnie bo jak kazdy chce pocwiczyc nie martwiac sie ze komus w dupsko wiade hehehehe

a wy koledzy gdzie jezdzicie?

Ja jestem z Poznania,ale narty chce juz ulokowac na kazda zime w rozkładzie urlopowym:D

Jak w Alpach nie byłeś to zap....aj tam w trymiga. To ci ta Białka przejdzie od razu. Z Poznania masz 11 h jazdy do Salzburgerlandu (najbliżej). Mam dwóch kolegów nartowników z Poznania, a i jeszcze szwagier se narty kupił. My w listopadzie jak los pozwoli to na 3-4 dni Soelden.

Pozdrawiam.

hehehhe z checia ale nie wiem cyz bedzie mnie stac na takie szlenstwo jak Alpy,a widzac fotki ludzi to z wielka checia bym tam skoczyl,ale to koszta nie?

Trzy dni nartowania w popularnym ośrodku biorąc pod uwagę wszystkie wydatki: paliwo, spanie, jedzenie (obiady w restauracjach) piwo i grzańce (3Eu sztuka) na stoku =1200 PLN. Ty jesteś z Poznania to pewnie zrezygnujesz z obiadów w restauracjach i piwo weźmiesz ze sobą:D :D :D to jeszcze ze trzy stówki z tego urwiesz. A najeździsz się tyle co przez tydzień w Białce.

PS Nie obrażaj się tylko za żarty na temat "poznańskiej oszczędności".

A to znasz:

Jak powstał wielki kanion Colorado?

Powiedzieli poznaniakom, że zakopane tam jest 10 złotych.:D

Jak powstał wielki kanion Colorado?

Powiedzieli poznaniakom, że zakopane tam jest 10 złotych.:D

hhehehe tego nie znałem hhehehhe

dobre...ale co prawda to prawda poznaniacy licza i licza, ja troche tez gdyz nie zarabiam kokosow...ale jak mowisz moze masz racje i sie skusze...sie wsjo okaze,

ale kawał dobry,smieje sie jeszcze teraz

heheh...

czyli mowisz ze najlepiej jechac w Alpy?Fajnie, moze kogos zgram i z zona sie tam przejade,a jesli nie - to cos jeszcze warto odwiedzic?

Jest wiele fajnych ośrodków na Słowacji i w Czechach. Poszukaj w necie i na naszym forum (wiele opinii z pierwszej reki). Ino z tym śniegiem ostatnio lipa i w związku z tym rewelacji to się nie ma co spodziewać. Na Słowacji to nawet kultowy Chopok od dwóch lat rozczarowuje.

Pozdrawiam. Może los nam w Alpach da się spotkać. Na kasku mam Skionline.pl.:D

[

Pozdrawiam. Może los nam w Alpach da się spotkać. Na kasku mam Skionline.pl.:D

Zawsze jest szansa sie spotkac...Ale naprawde to Alpy mnie kusza i to strasznie,mimo ze jestem nowicjuszem na nartach i nie smiegam jeszcze tak ostro jak inni to mysle ze kolejne pare dni pozwoli mi jezdzic szybciej i ostrzej:cool: ale to dopiero za rok:(

przejedź się do tej naszej Białki spokojnie,ferie już się kończą

nie znaczy to wcale,że nie będzie tam kolejek ale taka jak teraz extrema na pewno już minie

weź sobie instruktora,złap dobrze o co chodzi

policz dokładnie jakie poniesiesz wydatki

a w przyszłym roku po dokładnych konsultacjach na forum zaplanuj wyjazd w Alpy

zgodzę się z tym,że łatwiej jest się uczyć nartowania w Alpach nawet na trudniejszych trasach niż w Białce

jest po prostu mniejsze zagęszczenie na trasach

ale troszkę takiego zwykłego obycia na nartach jest potrzebne

P.S.

ja z Poznania nie jestem ,ale piwo to biorę tam ze sobą:)

po prostu takie tańsze lepiej mi smakuje:p

jak jedziesz na kilka dni to radze stawic sie na stoku o 9 rano i pojezdzic do gora 13 pozniej zrob sobie przerwe na obiad i odpoczynek i wroc na stok ok 17 i spokojnie pojezdzisz do 22

No wlasnie czytałem na stronie www.białkatatrzanska.pl w zakładce CENNIK ze sa karnety od 9-22 co mnie bardzo ucieszyło i widzialem ze ceny tez rozsadne,a to miło-bo w Szklarce od 8 do 16 płaciłem tyle samo co tu od 9-22 a nastałem sie w kolejkach :cool:

A na KOTELNICY mozna zrobic luzna przerwe bez mysli-zapaciłem to warto na maxa wykorzystac.

jeśli już wybrałbyś się do BiałkiT. i robił przerwę na obiad czy też najzwyczajniej chciał uniknąć extremy około południowej to zawsze masz w odwodzie Jurgów lub Czarną Górę ok.6km od Kotelnicy gdzie jak dotąd nie ma estremalnych kolejek

zależy też gdzie będziesz mieszkał

bo jak trafisz kwaterę np. na końcu Białki w stronę Bukowiny to może się okazać,że do Jurgowa będziesz miał tyle samo co na Kotelnicę.

Jeśli pojedziesz tam właśnie a pojedziesz samochodem to zakwateruj rodzinkę.

Niech się kąpią i odpoczywają po podróży a Ty ruszaj na zwiad gdzie co jest.

Wieczorem jest o wiele łatwiej trafić bo od poszczególnych stoków łuna bije z daleka.Łatwo więc trafisz a w dzień nie będziesz tracił cennego czasu na poszukiwania lecz spożytkujesz go na nartowanie.