Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Zwardoń: jeden karnet w Polsce i na Słowacji

JC

Rekomendowane odpowiedzi

Narty na jednym karnecie w Polsce i na Słowacji? To już nie plany, lecz fakt. Stok Skalanka w Zwardoniu i ośrodek narciarski Ski Areal Skalite Serafinov to bodajże jedyne miejsce na polsko-słowackiej granicy, gdzie po obu stronach obowiązuje jeden karnet narciarski. Jak donosi Gazeta Wyborcza, włodarze ośrodków postanowili połączyć siły i wprowadzić wspólny skipass. Wiadomość ta ucieszy zapewne fanów tras na zwardońskiej Skalance.

Więcej: http://www.skionline.pl/stacje/?ids=&co=newsy&id_newsa=5234

Kiedyś jeździłem w Skalite Serafinovie i powiem am że było tam całkiem zabawie i mozna było troszke pozjezdzac:) ludzi było malutko, 3 wyciągi tależykowe no i cena karnetu na cały dzień, na polskie to wynosiło coś 30zł:) Trasy o ile pamiętam były przygotowane ale ratraka nie pamiętam;) może walcem z pobliskiej budowy ubijali śnieg?

Ja jeździłam na Skalance i muszę przyznać że podobało mi się tam, tylko jak raz wysiadł prąd po polskiej stronie to mimo, że na wyciągnięcie ręki miałyśmy z kumpelą wyciągi słowackie (które działały), to nie mogłyśmy niestety wtedy skorzystać - zasuwałyśmy na nartach na Rachowiec z godzinę :P ( na szczęście tam już był prąd :D)

Hahaha miejscówka odjazdowa ! Ale nie ma co się czepiać trzeba tylko trochę odmalować i na oliwić i będzie gicior :D

A tak serio to masakra :eek: ale przynajmniej zabezpieczenia leprze nić np. w Soelden. Tutaj każdy "rów" jest oznakowany :D

P.S. Co do tych psów co dupskami szczekają to nawet je słychać w tle :P

Straszna ta sciana miedzy startem gondoli a grzaną kanapą ja słyszałem że od jutra tam Miller zjazdy przez 3 dni bedzie trenował :D:D ogólnie ilość tras w tym ośrodku jest wystarczająca polecam karnet Polska super Ski oferuje całoroczną jazde na jednym z 10 Gletscherów ( w tym też Zwadroen ) to powinna być nasza chluba jedyna homologowana trasa do DH i ta liczna szczekająca widownia, klopy model "na leżaka" jedne z nowoczesniejszych czytników kart które możesz zostawić w aucie na parkingu a bramka i tak Ci sie otworzy ;) cud i dziw że PŚ jest z Zagrzebiu a tam nie :(

baza noclegowa to najmocniejsza strona Zwardonia

może Hiltonów to tam nie ma ale kwater jest dość dużo

także mikroklimat jaki ma Zwardoń nie jest bez znaczenia

w Milówce prawie wiosna a Zwardoniu ładna zimowa aura

no i jeszcze transportowe sprawy,

dobra droga się robi i to naprawdę dość ostro a nawet ładny kawałek to już jest

kolej też w samym centrum jest

hmmm,może ktoś z Was "łyknie" ten Mały Rachowiec? co?

hahaha no to teraz się ubawiłem:D Zdjęcia, komentartze do tych zdjęć, na 1 filmiku to nawet słychać smiech, domyślam się że to Figo no i te psy szczekające dupami na drugim filmiku:) reportaz oceniam na 6!!

A pies jak zobaczył gdzie autem przyjechaliśmy to mało o budę się nie zabił, świnia o chlewik:D, biedne zwierzaki samochód pierwszy raz widziały:D