JC Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Więcej informacji dot. zawodów: http://www.skionline.pl/sport/?ids=&co=relacje&id_relacji=54&id_newsa=1465 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 W przyszłym roku będzie Nasza-Klasa.pl FIS Carving Cup :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Potwierdzam-bardzo widowiskowe zawody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Ogólnie CarvingCup to baardzo widowiskowe zaawody!! ale ogólnie to mają wielki problem z promocją, przynajmniej w polsce, mysle że takim gwozdziem do trumny było to że carving nie został dysc. olimpijską jak to uczyniono z Skiercrossem i odrazu potworzono kadry itd... Pamietam 2 lata temu allegro robiło zawody - w całej polsce nie carvingowe tylko ustawiany był gs miałem okazje wystartować na gromadzyniu - mi nie poszło ale sama ide 6+ nagrody suuper 1 miejsca niestety nie we wszystkichh kategoriach otrzymywały narty ale reszta jakos pokrzywdzona nie była bo były odtwarzacze mp4 i pendrivy i spoooro ciuchów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Zapowiada się bardzo ciekawie. Nie wiem tylko, która trasa w Białce jest teraz "Bystra", no ale to przecież Białka, więc się znajdzie. Byłem na poprzednich zawodach carvingowych FIS w Białce parę sezonów temu i fajnie się oglądało. A w tym roku Allegro organizuje również gigant dla swoich użytkowników, więc i my obecnie przecież "specjaliści od giganta" będziemy mogli się pościgać. Okazja do rehabilitacji dla tych, którzy nie dotarli na Harendę na zawody Skionline.pl. Tak więc, szykować formę na 8 marca godz. 14 zawody Ale Zima! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Polski składOto polska ekipa na te zawody:J. Modrzewska, M. Sołtys - kobiety;M. Szypliński, J. Sołtys, M. Urbański, Z. Fiedor;Ciekawe, kto ze "starych wilków" wystartuje poza w/w? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_narciarz Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Wystartować może każdy, kto posiada aktywny FIS kod i wyrazi taką chęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Pan Narciarz ?? - powitać, powitać Michale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 aktywny FIS kod Jest okazja, aby wyjaśnić co to znaczy aktywny FIS kod - czy to się wiąże z opłatą, czy jest ona coroczna, czy jednorazowa na czas trwania kariery zawodniczej? Jeśli, ktoś zna temat (a może ma FIS kod), bardzo proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macko Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Jest okazja, aby wyjaśnić co to znaczy aktywny FIS kod - czy to się wiąże z opłatą, czy jest ona coroczna, czy jednorazowa na czas trwania kariery zawodniczej? Jeśli, ktoś zna temat (a może ma FIS kod), bardzo proszę o informacje. Aby otrzymać FIS kod wystarczy zadzwonić do PZN'u i wyrazić chęć posiadania FIS kodu w celu startu w FIS CC. I tyle. Jest to bezpłatne. pozdr MackoS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Dzięki za odpowiedź. Ale mnie nie chodzi o te konkretne zawody CC. Według tego, co napisałeś, każdy "neptyk" dzwoniłby do PZN i dostawał FIS kod. Czy tak jest rzeczywiście? Dzięki z góry za wyjaśnienie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_narciarz Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Nie każdy chce mieć taki kod. Będąc aktywnym zawodnikiem FIS nie możesz startować przez kolejne 2 czy 3 (nie pamiętam) sezony w zawodach amatorskich. A na slalom carvingowy rzeczywiście kod otrzymuje się bezpłatnie, należy jednak przesłać do PZN skan lub fax z aktualnymi badaniami lekarskimi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2008 Nie każdy chce mieć taki kod. Będąc aktywnym zawodnikiem FIS nie możesz startować przez kolejne 2 czy 3 (nie pamiętam) sezony w zawodach amatorskich. A na slalom carvingowy rzeczywiście kod otrzymuje się bezpłatnie, należy jednak przesłać do PZN skan lub fax z aktualnymi badaniami lekarskimi. to ten FIS kod równie łatwo można otrzymać jak stopień oficera kontrwywiadu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 I jak tam - jakaś lista startowa się tworzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 I jak tam - jakaś lista startowa się tworzy? Z chęcią bym wystartowal w rozgrywanym po zawodach, zjeździe dla userów allegro. Ale 50pln wydaje mi się bardzo przesadzoną wysokością opłaty ... za jeden zjazd i ubezpieczenie. Ja dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 Pytając o listę uczestników, myślałem o Pucharze Carving Cup - nieściśle się wyraziłem. A jeśli chodzi o zawody dla amatorów, to rzeczywiście, chyba Allegro trochę przesadziło z opłatą; nadmieniam, że dla zawodowców opłata za udział w zawodach wynosi 5 Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 to niezły mają przelicznik na tym aledrogo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_narciarz Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 A jeśli chodzi o zawody dla amatorów, to rzeczywiście, chyba Allegro trochę przesadziło z opłatą; nadmieniam, że dla zawodowców opłata za udział w zawodach wynosi 5 Euro. Panowie trochę Was poniosło... W regulaminie AlleZimy wyraźnie jest napisane, że: Bezzwrotna opłata za uczestnictwo, z zastrzeżeniem punktu 4.10., to 50 PLN brutto. Obejmuje ona m.in. ubezpieczenie Zawodnika oraz całodniowy karnet uprawniający do korzystania ze stoku. Jednodniowy koszt karnetu w Białce w tym okresie to 60 zł. Więc wydaje mi się, że opłata za zawody nie jest zbyt wygórowana... Weźcie też pod uwagę, że FIS Carving Cup odbywa się dzięki ogromnemu nakładowi finansowemu sponsorów - stąd mała opłata startowa. Carvingowy Puchar Polski zawsze kosztował 50 zł (najczęściej bez karnetu!), akademicki Wintercup - wpisowe 50 zł lub 70 zł za start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 "FIS Carving Cup odbywa się dzięki ogromnemu nakładowi finansowemu sponsorów - stąd mała opłata startowa." Allegro funkcjonuje dzięki ogromnemu nakładowi finansowemu użytkowników, stąd duże opłaty startowe? to tak jakbyś zapraszał swoich klientów i kazał im płacić za kawę w bufecie. Poza tym zawody skionline.pl były bez wpisowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_narciarz Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 Starałem się właśnie wytłumaczyć, że opłaty startowej właściwie nie ma. Bo startując w tym gigancie dostajesz karnet na cały dzień. Jeśli nie zapiszesz się na gigant, a chcesz pojeździć cały dzień wydasz 60 zł. Nie rozumiem po prostu narzekania na wysoką opłatę startową w tych zawodach, głównie dlatego, że ktoś nie doczytał w regulaminie co jest zawarte w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 A dla mnie to zrozumiałe. 50 zł za ubezpieczenie i karnet ... to niewygórowana opłata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 Dla mnie też to jest jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 ja już też zrozumiałem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 i ja też kumam:) to kto w końcu jedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 i ja też kumam:) to kto w końcu jedzie? Jako patron Ja będę na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi