Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Volkl vs Fisher

akobretti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Zwracam się z prosba o poradę, oczywiście co wybrać. Niestety nie będę mógł osobiście przetestować nart więc przed zakupem muszę się chociaż trochę oprzec na opinii innych. Jeżdżę od klku dobrych lat, myślę że b.dobrze Ostatnie narty to Zenith1 Rossignola (preferuję raczej mały i średni skręt i dynamiczna jazdę). I tu dylemat co wybrać: Fisher RC4 sc (165cm), Volkl racetiger sc (163cm) czy Volkl crosstiger titanum (161 a może 168cm). Jeżdzę na przygotowanych trasach (częściej w kraju, więc przygotowane po pojęcie względne), mam wzrostu 182cm, waga 74kg. Co do twardości narty to odpowiadała mi próbowana przeze mnie ross 8x oversize (nie było 8s). Pozdro

Fischer contra Volkl

Witaj,

Mam tego Fischera WC SC Race 170 cm 116-65-98 z tym ze jestem ciezszy od ciebie wiec dla Ciebie 165 cm bedzie tak jak kolega juz polecil jak w sam raz. Narta jest troche ciezka ale za to jak trzyma na lodzie , nieda sie porownac z Volkl na ktorych tez jezdzilem. Tak nawiasem to glownie jezdze na przygotowanych ubitych trasach czesto w Nowej Anglii zalodzonych i ten Fischer jakos mnie nie zawiodl. Polecam go jak najbardziej z tym ze ja mam model 2004.Moze ktos dorzuci cos na temat tej narty z 2007/08.

Pozdrowionka

Joggeli

Volkl vs Fischer

Witaj,

Jesli Ci sie uda dostac po sezonie to wcale sie nie zastanawiaj.Polecam ta narta Fischera jest super.Zreszta co ja Ci bede prawil - poczytaj sobie na :

http://www.skionline.pl/austria-skitest/index.php?ids=&co=test2003&kategoria_testu=Race%20kobiety&sezon=03/04&id_testu=126

Jak juz wspomnialem mam ja od 2004 roku i szczerze polecam.

Pozdrowinka,

Joggeli

• 3 months later...

Fisher lub velkl

Ja opstaje na warunki polskie na nartę croos velkl np. supersport5. Narta dynamiczna , świetnie trzyma wyśmienita fischer sc sie nie umywa. Oczywiście nie jest to narta zawodnicza. Dobrze dokupić pistop

Edytowane przez andbug

Ja opstaje na warunki polskie na nartę croos velkl np. supersport5. Narta dynamiczna , świetnie trzyma wyśmienita fischer sc sie nie umywa. Oczywiście nie jest to narta zawodnicza. Dobrze dokupić pistop

pistop ?

nie chce sie domyslac, ale chodzilo moze "pistone" czyli tą ladną plytę voelka.

zastanawiałem się kiedyś czy to naprawdę działa ?

i tak zakupilem RX Hot Fire :D

Witaj,

Jesli Ci sie uda dostac po sezonie to wcale sie nie zastanawiaj.Polecam ta narta Fischera jest super.Zreszta co ja Ci bede prawil - poczytaj sobie na :

http://www.skionline.pl/austria-skitest/index.php?ids=&co=test2003&kategoria_testu=Race%20kobiety&sezon=03/04&id_testu=126

Jak juz wspomnialem mam ja od 2004 roku i szczerze polecam.

Pozdrowinka,

Joggeli

Kolega pytal o race Ty polecasz WC Sc (w profilu masz komorke). Bardzo slusznie , tylko do porownania z nia nie jest ricetiger sc tylko sl. Wybor najlepiej wedle giustu i prob. Ja bym chyba wzial voelkl :)

A bedac monotematyczny polecam goraco head-a w wersji bardziej lajtowej to wc i sl, w wersji ostrzejszej suparshape (ale nie speed bo gadamy o slalomkach).

Pierwsza narta rewelacyjna a jeszcze przyjazna, druga marzenie :D