Marcin74 Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Witam forumowiczów Jeżdzę 3 sezon (jakieś 5 w skali forum). Zastanawiam się nad kupnem atomica sx7 lub st7. Wzrost 174 waga 73kg. Wiem że to są dwie różne narty. Jeżdzę raz dłuższym raz krótkim skrętem. Która z w/w nart jest bardziej rozwojowa Jeżdziłem raz na wypożyczonych SL9 lecz była jeszcze jak dla mnie trochę ciężka i trudna w opanowaniu. Czy st7 jest lżejsza w prowadzeniu bo na sx7 jeżdziło się fajnie. Jednak St7 ma mniejszy promień skrętu 11m(160cm). Nie wiem jednak jak się ma do Sx7. Czy ktoś może jeżdził na w/w nartach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Moja kobitka ma ST7 i chwali sobie tą nartę, jest Twojego wzrostu, ale wiele lżejsza od Ciebie. Dla niej jest idealna. Myślę, że przy Twojej wadze będzie trochę za miękka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lider_ Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Sx 7 Nie miałem przyjemności, ale wtajemniczeni mówili, że Atomic SX 7 to najgorszy produkt jaki Atomic wypuścił od początku ery nart carvingowych. na rynku już chyba od 4-5 sezonów, niezmiennie zła. Miękka, nie trzyma krawędzi, nieprzewidywalna. Ale nie wiem, powtarzam tylko za kimś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 24 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 JA to bardziej polecił bym tobie SX 10 B5c neoxem 412 ( w miare udana narta - no może szata graficzna, ale to mniej istotne). Poniżej 10 atomic robi narty raczej bardzo miekkie. Fakt że jest różnica w cenie ale jednak przy obecnych wyprzedażach można je babyć w całkiem przyzwoitej cenie. Lub Blizzardy cmx 10, zupełnie inna narta ale bardzo wygodna i przyjemna w jeździe (jak zreszta wszytkie Blizzardy na nasze trasy - moim zdaniem :> ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi