SB Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 W rankingu brak jeszcze jednej trasy która powinna być trudniejsza niż BIEŃKULA, a mianowicie BESKIDEK w Szczyrku... Nie ma już, ośrodek zlikwidowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Golgota jest trudna bardzo ale krotka Bienkula dluższa trudniejsza ale daje duzo przyjemnosci .... FIS tez dlugi i wymagający ..... na Pilsku tez trzeba miec kondycje wytrzymlośc i dobra technikę ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 W tym wykazie przede wszystkim brak jest Dzikowca koło Wałbrzycha : Ale z tego grona mało kto go zna i ujeżdżał, także i tak chyba nie rzutuje :smile: Ale beskidzko-podkarpacke chłopaki (no i dziewczyny), tudzież mazowieckie i poboczne :wink: warto abyście o tym usłyszeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabokl Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 szczerze to wg skali z forum tez mam 5 chociaz musiałbym sprawdzić ale to i tak tylko cyferka. nie było mi dane ani na Nosalu ani Gąsienicowej ani innych na Golgotę się nie pcham bo jeszcze się nie zdarzyło żebym był w szczyrku i żeby była dobrze przygotowana a nogi moje na razie nie były nigdy złamane i chciałbym aby tak zostało. Jeździłem na Liczyrzepie i jak pisał Mitek właśnie ja trafiłem na idealne warunki mnóstwo świeżego dobrze ubitego bez lodu, muld , gładko jak stół co prawda na pierwszy raz jak spojrzałem w dół to dech mi zaparło ale jakoś poszło jedna bęcka na przesmyku w lesie i tak dwa dni na początku orczyki a po 2-3 godzinach krzesło , tydzień później trafiłem do Szklarskiej i na Lollobrigidzie na odcinku niebieskim można się było skręcić na lodzie, muldach i korzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninjaa Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Ja też zagłosowałam na Nosal, wydaje mi się, że on jest dosyć trudną trasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 6 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2013 Bawiłem się dzisiaj chwile geocontext patrzyłem na stoki pod względem "ścianek" o długości min. 50m i wyszło mi takie coś: 1. Gąsienicowa - Geo: 35,7st 72% Google: max: 2. Dzikowiec - Geo: 32,9st 65% Google: max: 57%(?) 3. Nosal - Geo: 31,8st 62% Google: max: 63% 4. Goryczkowa - Geo: 31,5st 61% Google: max: 5. Harenda - Geo: 30,7st 59% Google: max: 64% 6. Szrenica - Geo: 30,2st 58% Google: max 7. Mosorny Groń - Geo: 25,7st 48% Google: max: 55% 8. Golgota - Geo: 24,5st 46% Google: max: 9. Czantoria - Geo: 21,6st 40% Google: max: 36%(?) 10. Kotelnica 6 - Geo: 21,2st 39% Google: max: 44% 11. Cieńków - Geo: 19,8st 36% Google: max: Ktoś mógłby potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Pierwsza piątka według mnie jest idealnie taka, jak ja to odczuwam. Poza Dzikowcem, na którym nie jeździłem, ale czytałem, że jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 Sprawdzałem kolejne stoki: 6. Jurgów - Geo: 30,2st 58% Google: max: 62% 7. Rzyki Prac. - Geo: 28,1st 53% Google: max: 66%? 14. Poronin - Geo: 18,7st 34% Google: max: 35% Szczerze powiedziawszy to dziwi mnie wynik Czarnego Gronia w Rzykach... nie dałbym tam wiecej niz ma Czantoria i Kotelnica 6 ok 40%. Czy moze ktoś z zainteresowanych dokonać pomiaru? albo potwierdzić czy się nie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi