malwinka Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Od roku szukam dla siebie idealnych nart i ciągle nie moge ich znalezdz. Obecnie mam sl9 ale nie jestem z nich bardzo zadowolona. Jezdze na nartach od 3 roku życia, wydaje mi się ze umiem juz bardzo duzo. Jezdze dosc agresywnie i bardzo szybko.Mam tylko 165cm wzrostu i z męskich nart zwykle nie ma dlugosci a do damskich nart nie jestem przekonana (wydaje mi sie ze nie jezdze zbyt "damsko"). W sklepach mówią mi ze meskie narty sa dla mnie za ciezkie i za twarde.... Bardzo prosze o propozycje jakichs konkretnych nart. Chodziłam juz do wielu sklepow ale kazdy namawia mnie do innych i juz kompletnie nie wiem jaki wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Witaj skoro mowisz że jesteś dobra, to bierz mocną slalomke Wc Sc, Sl 12, Racetiger SL długosci 150 cm maks 155 napisz jeszcze ile ważysz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 a do damskich nart nie jestem przekonana (wydaje mi sie ze nie jezdze zbyt "damsko") Homar, dziewczyna na SL9 sie meczy a Ty jej Worldcypy proponujesz? Do malwinka: Ale na damskich nartach nie trzeba jezdzic damsko. Zauwaz, ze damskie narty to nie tylko miekkie modele rekreacyjne, sa tez twardsze z grupy top allround dla dobrze jezdzacych niewiast. Ewentualnie cos z Atomic'a - ST7 chociazby, jezeli piszesz ze SL za twarde i za ciezkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Obecnie mam sl9 ale nie jestem z nich bardzo zadowolona. Hotrok umiesz czytać ? gdzie tu jest napisane że sobie z nimi nie daje rady ? ja to zrozumiałem że sl9 nie daje jej już satysfakcji ! a co do damskich nart to one są stworzone do damskiej jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Hotrok umiesz czytać ? gdzie tu jest napisane że sobie z nimi nie daje rady ? ja to zrozumiałem że sl9 nie daje jej już satysfakcji ! a co do damskich nart to one są stworzone do damskiej jazdy Ale dlaczego nie jest Z Sl 9 zadowolona to rzeczywiscie nie wiadomo bo sie Malwinka do konca nie okreslila. Ja to zinterpretowalem inaczej. Homar, co to znaczy damska jazda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 skręt do połowy na krawędzi, koniec skrętu slizg takie zawinięcie tyłami i takie smiganie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 No to ja widzialem kobitki, chociaz szczerze mowiac to nieliczna grupa, ktore na 'damskich' nartach wycinaly calkiem zgrabne, czyste skrety na krawedziach i to przy calkiem sporej predkosci. Uwazam, ze na damskich nartach (wyzsze modele), mozna nawet dosc agresywnie zapierniczac, zwlaszcza jezeli ktos nie ma typowo sportowych inklinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 ale ja temu nie zaprzeczam ale takie narty z reguły mają taką budowe żeby ułatwiać tego rodzaju jazde ale można na nich smigać czysciutko ale jak bedziesz na stoku to sie popatrz i zauważysz napewno tą prawidłowość zamiatania nie mowie że u wszystkich tak jest ale u czesci napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 W ogole malo jest kobiet jezdzacych czysto na krawedziach, zazwyczaj po prostu przykladaja male wage do techniki jazdy:( Zgodze sie z Toba ze jest tez sporo "zamiatajacych", z tym ze one na kazdej narcie tak beda jezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malwinka Napisano 17 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Widze ze macie watpliwosci wiec je rozwiewam: na sl9 umiem spokojnie jezdzic, bez zeslizgow i plugu. wypozyczylam sobie damskie volkle attiva i rzeczywiscie inaczej sie jezdzilo ale jakos gorzej niz na meskich. myslalam nad fischerami worldcup sc lub rc ale slyszalam ze volkl jest lepszy... mam 165cm i waze 50kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Hotrok a widzisz czytanie ze zrozumieniem no wiec tak Malwinko udeż w Fischera Wc Sc dł 150 albo inną "topową" slalomke w tej długosci skoro klasa niżej jaką jest sl9 to wskakuj wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Hehe miales racje, no coz ta 'mlodziez' - rozumiecie sie bez slow;) Popieram Homara, dlugosc 150. Jak masz mozliwosc to przejedz sie dla porownania bo w tej klasie nart jednemu spasuje Fischer, drugiemu Voelkl:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malwinka Napisano 17 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Bardzo dziekuje za pomoc, mam jeszcze jedno pytanie sl9 i wc sc to typowe slalomki a jakies inne narty moze bardziej uniwersalne lub nawet gigantowe...? Ostatnio polubilam dluzszy skret ale na slalomkach troche dziwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 juniorską gigantke 170 cm jesli lubisz wyzwania a jak nie to 165 albo 160 ale to jest mało uniwesalne - r>17 jak ktoś lubi to czemu nie np ja wiekszosc tego sezonu przejezdziłem na długiej narcie i baardzo mi sie podoba długi skręt tylko to miejsce na stoku... firma jaką zechcesz nie wiadomo co ci siądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi