Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

narty dla zaawansowanej 16-latki

malwinka

Rekomendowane odpowiedzi

Od roku szukam dla siebie idealnych nart i ciągle nie moge ich znalezdz.

Obecnie mam sl9 ale nie jestem z nich bardzo zadowolona. Jezdze na nartach od 3 roku życia, wydaje mi się ze umiem juz bardzo duzo. Jezdze dosc agresywnie i bardzo szybko.Mam tylko 165cm wzrostu i z męskich nart zwykle nie ma dlugosci a do damskich nart nie jestem przekonana (wydaje mi sie ze nie jezdze zbyt "damsko"). W sklepach mówią mi ze meskie narty sa dla mnie za ciezkie i za twarde....

Bardzo prosze o propozycje jakichs konkretnych nart. Chodziłam juz do wielu sklepow ale kazdy namawia mnie do innych i juz kompletnie nie wiem jaki wybrac.

a do damskich nart nie jestem przekonana (wydaje mi sie ze nie jezdze zbyt "damsko")

Homar, dziewczyna na SL9 sie meczy a Ty jej Worldcypy proponujesz?

Do malwinka:

Ale na damskich nartach nie trzeba jezdzic damsko.

Zauwaz, ze damskie narty to nie tylko miekkie modele rekreacyjne, sa tez twardsze z grupy top allround dla dobrze jezdzacych niewiast. Ewentualnie cos z Atomic'a - ST7 chociazby, jezeli piszesz ze SL za twarde i za ciezkie.

Hotrok umiesz czytać :D? gdzie tu jest napisane że sobie z nimi nie daje rady ? ja to zrozumiałem że sl9 nie daje jej już satysfakcji ;)! a co do damskich nart to one są stworzone do damskiej jazdy ;)

Ale dlaczego nie jest Z Sl 9 zadowolona to rzeczywiscie nie wiadomo bo sie Malwinka do konca nie okreslila. Ja to zinterpretowalem inaczej.

Homar, co to znaczy damska jazda?

No to ja widzialem kobitki, chociaz szczerze mowiac to nieliczna grupa, ktore na 'damskich' nartach wycinaly calkiem zgrabne, czyste skrety na krawedziach i to przy calkiem sporej predkosci.:)

Uwazam, ze na damskich nartach (wyzsze modele), mozna nawet dosc agresywnie zapierniczac, zwlaszcza jezeli ktos nie ma typowo sportowych inklinacji.;)

ale ja temu nie zaprzeczam ale takie narty z reguły mają taką budowe żeby ułatwiać tego rodzaju jazde ale można na nich smigać czysciutko ;) ale jak bedziesz na stoku to sie popatrz i zauważysz napewno tą prawidłowość zamiatania ;) nie mowie że u wszystkich tak jest ale u czesci napewno :)

Widze ze macie watpliwosci wiec je rozwiewam:

na sl9 umiem spokojnie jezdzic, bez zeslizgow i plugu.

wypozyczylam sobie damskie volkle attiva i rzeczywiscie inaczej sie jezdzilo ale jakos gorzej niz na meskich.

myslalam nad fischerami worldcup sc lub rc ale slyszalam ze volkl jest lepszy...

mam 165cm i waze 50kg

juniorską gigantke 170 cm jesli lubisz wyzwania :D a jak nie to 165 albo 160 ale to jest mało uniwesalne - r>17 ;) jak ktoś lubi to czemu nie np ja wiekszosc tego sezonu przejezdziłem na długiej narcie i baardzo mi sie podoba długi skręt tylko to miejsce na stoku... :) firma jaką zechcesz nie wiadomo co ci siądzie ;)