Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Mozliwe Inwestycje Narciarskie w Polsce - Karkonosze - Niedamirow

kowalczuk

Mozliwe Inwestycje Narciarskie w Polsce - Karkonosze - Niedamirow  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Mozliwe Inwestycje Narciarskie w Polsce - Karkonosze - Niedamirow

• TAK
    • NIE
      0
    • NIE MA DLA MNIE ZNACZENIA

Rekomendowane odpowiedzi

jak już tak sie rozgadałem

myślę ze to forum powinno sie rozwijać w kierunku rozwoju polskich stacji narciarskich

bo ja tu widzę dużo fotek z Alp

a jakby skrytykować fotkami te stacje które w Polsce źle działają

(piszą nieprawdę na swoich stronach internetowych o warunkach narciarskich , o stanie nartostrad itp.)

a reklamować te dobre

to myślę ze tym sposobem forum to by sie przyczyniło bardziej do poprawy warunków narciarskich w Polsce

Gość bobic

Jest to pomysł.

Można zrobić REALNY ranking polskich stacji narciarskich.

Albo inaczej, tutaj prośba do JC.

Jacku, zrób 2 ankiety na: najlepszy polski ośrodek oraz na najgorszy.

Z tym, że jakoś trzeba by zrobić, by głos był ważny, musi mieć uzasadnienie.

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Choć ja już mam swój typ ;)

podam mały przykład

jak zacząłem krytykować stacje na Czarnej gorze zaraz potem zapisał sie na forum pracownik z tej stacji.

także myślę ze jest to jakiś sposób na poprawę tego co mamy w Polsce.

w Niemczech takie fora są bardzo popularne jeżeli chodzi o sektor hotelarski

chopy wiadomo jak sie krytykuje to ktoś chce riposte sczelić, rikirk bobek macie racje, krytykować, ale też wspołdziałać, nie można tez zrobić z naszego forum tzn nie mozna dopuscic tak jak to sie stało w pewnym miejscu, że z forum 50% LUDZI pracuje dla firm i zachwala, mowie tu o sportach siłowych, kulturystyce etc.

a to co bobic powiedział wspołdziałać, ale polska mentalność jest jak w tym dowcipie

Bóg zszedł na ziemie i mowi do Kowalskiego:

-kowalski słuchaj dostaniesz wszystko co chcesz, ale pamiętaj że twój sąsiad będzie miał dwa razy więcej

na co kowalski odpowiada

Boże wydłub mi oko!

Gość bobic
ja bym obral kierunek fotki

to bardziej przemawia do ludzi

Ale z fotkami ciezko.

Zimy nie bylo prawie w tym roku, a nikt nie bedzie jezdzil po osrodku i fotografowal stare wyciagi, czy nie przygotowane trasy.

No, ale to juz pozostawiam Adminowi.

wiadomo ze sektor ten w Polsce bedzie sie rozwijal - ale my na tym forum szukamy miejsca pod inwestycje dla jakis wielkich inwestorow kanadyjskich

i to jest dla mnie nie realna sprawa (w dodatku w Sudetach)

Dlaczego od razu wielkich? W Amaryce inwestorzy to tacy sami ludzie jak u nas. Sa wprawdzie wielcy ale jest i tez pelno malych. Ci drudzy jednak maja ta niezaprzeczalna zalete, ze potrafia sie laczyc we wspolnych sprawach i wtedy dopiero staja sie wielcy.

Osobiscie tez bym wolal polskich inwestorow, ale czy tu sie tacy znajda? Wprawdzie jest jeden lecz mysle, ze sie ciagle waha. Ja osobiscie uwazam, ze w takim wypadku trzeba zaczac od zalatwienia sprawy z gruntami (umowy z miejscowymi rolnikami - hodowcami bydla, choc nie tylko - lub odkupienie i jakas wiazaca opinia miejscowych wladz odnosnie pozwolenia na budowe bo jak sie grunty wykupi czy wydzierzawi a wladza przyblokuje, to bedzie niepotrzebnie wtopiona kasa - w Kanadzie to zawiera sie umowy warunkowe, ale tu prawo jest dziwne), dopoki jeszcze ziemia jest tania, bo jak stworzy sie na nia popyt to bedzie klopot, a juz jej zaczyna brakowac. Miejscowi sami raczej nie postawia wyciagow. Moglaby to byc n.p. wspolna inwestycja kilku mniejszych niezaleznych wlascicieli wyciagow polaczonych w jakis rodzaj spolki - wspolne karnety i elektroniczne rozliczanie na podstawie ilosci wjazdow wyciagami i sprzedanych biletow. Jest jednak wspolny problem do rozwiazania - a mianowicie woda do nasniezania. To musialaby juz byc wspolna inwestycja. Tak sobie glosno mysle. Ale czy to jest w Polsce mozliwe? Tu ciagle prawo pod tym wzgledem przysparza wiecej klopotow niz rozwiazuje - tak mi sie przynajmniej zdaje.

Dlaczego od razu wielkich? ale jest i tez pelno malych. Ci drudzy jednak maja ta niezaprzeczalna zalete, ze potrafia sie laczyc we wspolnych sprawach i wtedy dopiero staja sie wielcy.

to nie są polskie realia;/ u nas nie umieją wspołpracowac jeżeli chodzi o dużą kase bo wiadomo za darmo wyciągu nie dadzą, u nas musi byc jedna potęrzna firma, gdzie jest odgórnie sterowana a nie jakies społki w 10 osob, bo tam nigdy porządku nie będzie:/

takie moje zdaine

Ale z fotkami ciezko.

Zimy nie bylo prawie w tym roku, a nikt nie bedzie jezdzil po osrodku i fotografowal stare wyciagi, czy nie przygotowane trasy.

No, ale to juz pozostawiam Adminowi.

bobic wiadomo ze to propozycja na przyszłość

teraz niema co narzekać tylko cieszyć sie ostatkami śniegu

dlatego w wochenende śmigam na czarna

Am Wochenende sitze ich leider zu Hause und schreibe die Vorschlaege fuer meinen Kunden. ;)

Taki lajf.

... a może by tak po polsku? Bo z tego co napisałeś rozumiem tylko Wochenende, Hause und schreibe i meinen, ale za cholerę sobie nie mogę poskładać tego w całość :P

Am Wochenende sitze ich leider zu Hause und schreibe die Vorschlaege fuer meinen Kunden. ;)

Taki lajf.

On weekend I sit unfortunately at home and write the suggestions for my customer

Choc znam tylko angielski to dla mnie to brzmi jak:

"W weekend niestety siedze w domu i pisze sugestie dla moich klientow."

Gość bobic

sugestie - propozycje, czyli oferty :)

Ale ciesze sie, ze znamy jezyki.

Bo to podstawa sukcesu.

Zadzownic np. do Ski-Bilka i nawrzucac mu, ze dlugo idzie przesylka ;)

Wiesz, są różni zboczeńcy, którzy mają kasę, a nie mają co z nią zrobić.

Może to jakaś Polonia?

W Alpach niestety masz już wszystko podzielone.

Spróbuj np. na jakiś Tuxie albo w innym ośrodku zbudować wyciąg - marzenia.

I tak jest wszędzie za granicą.

Tylko u nas są jeszcze szanse, by ktoś z poza układu wszedł i coś wybudował.

I moze jeszcze tez, ze tam wyciagi w wielu miejscach chodza juz puste i ten rejon jest juz nasycony. Inwestycje musza byc potezne bo konkurencja, a ile da sie na takich pustych przebiegach zarobic?

kolego Kowalczuk ja już ten temat zakończyłem i nie mam go zamiaru dalej rozwijać, chcesz pogadac to zapraszam w sobote , niedziele na piwo na czarna gore

Kiepsko to widze. Za oknem +10 stopni a w Polsce wszedzie oszczedzaja na nasniezaniu (ciagle nie rozumiejac, ze zawiesc klienta to najwiekszy blad w biznesie).

Mimo kasliwych uwag dziekuje za dyskusje i mysle, ze w przyszlosci jednak napiszesz cos budujacego.

Pozdr., RK

Kiepsko to widze. Za oknem +10 stopni a w Polsce wszedzie oszczedzaja na nasniezaniu (ciagle nie rozumiejac, ze zawiesc klienta to najwiekszy blad w biznesie).

Mimo kasliwych uwag dziekuje za dyskusje i mysle, ze w przyszlosci jednak napiszesz cos budujacego.

Pozdr., RK

+10° i naśnieżanie ?

nieczepiając sie, ale to jakiś kanadyjski sposób na naśnieżanie w takiej temperaturze

na jakiekolwiek inwestycje staram sie patrzyć konkretnie i realistycznie (takie zboczenie zawodowe),

dla jednych wygląda to jako uszczypliwa uwaga dla innych nie.

a poza tym w biznesie trzeba mieć swoje zdanie i twarda skórę

to jak z tym piwkiem jedziesz czy nie -

mam nadzieje ze trochę śmigasz na nartkach

bo w profilu nic nie piszesz o sobie

pozdro....