Homar Napisano 16 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2008 no wiec tak cena za tensona to bedzie około 900 zł a modelu nie podam bo w sprzedarzy nie ma bo to tenson jako sponsor uszył dla kumpla z kadry a bugajson tobie nie polecam bo to jest kołderka taka kurtka tylko na gume insulator baaardzo ciepła a od środka nie ma nic wygląda "prawie" tak samo jak z zewnątrz wiec raczej na samą bielizne sie nie na daje! przynajmniej tamta ona jest swietna jak ktoś ma taką kurtke cienką a'la "wiatrówke" z goretexu i pod to razem tworzy swietny komplet ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2008 to musze uzbierać na tą za 600$ kurde ta za 200 wyglada spoko ale nie dam 1100zl zeby mnie wypizgalo w samej bieliznie:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 16 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2008 Ale ten insulator super wygląda !! niestety obawiam sie że byłby mało praktyczny na zawodniku można go obejżeć na necie w youtubie wpiszcie US SKI team i są "zawodniki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2008 trzeba przyznac ze design jest zajebisty ale jak mam wymarznąc jak gówno w krzokach to dziękuje dozbieram tak do 800$ no chyba ze ktos cos bd brał z tamtąd to sie podzielimy przesyłką chociaż jakis polarek etc moze dało by rade zeby nie wymarznąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 16 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2008 trzeba przyznac ze design jest zajebisty ale jak mam wymarznąc jak gówno w krzokach to dziękuje dozbieram tak do 800$ no chyba ze ktos cos bd brał z tamtąd to sie podzielimy przesyłką chociaż jakis polarek etc moze dało by rade zeby nie wymarznąć? oni tylko do zakopca po krupówkach pobiegać z pająkiem ewentualnie Bugaj z kąd ta zmiana, teraz bedziesz mógł chodzić po krupówach a no i pare postów wyżej pisałeś że znajdziesz gdzies 200$ a teraz bedziesz zbierał na pająka 8 baniek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2008 heh nie ja do zakopca nie jezdze wiec nie mam gdzie paradowac, a akurat mi sie design podobal tylko jak mowisz ze przepizga to do nast zimy uzbieram 800 buck-sow:P Homar i nie po nazwisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 Troszkę mi zaśmiecili ten wątek ... Powinni dostać po noskach. Do rzeczy. Kurtałki przyszły. Lekkie, fajne Damska ma bardzo fajny krój, męska jakoś tam na mnie leży. Wykonanie na zewnątrz 1 klasa. Wewnątrz mam małą uwagę co do szwów, ale może być. Kurtki sprawdzone dzisiaj na wietrze i mżawce - bez problemów. Mżaweczka spływała jak po zaimpregnowanym materiale. Sam materiał - hmmm no może się mylę, ale w różnych softshellach widziałem różne materiały. Jeśli się uda to może w weekend też się w nich pojeździ. Wtedy ciąg dalszy spostrzeżeń Tak się zastanawiam: jak rozpoznać, że to może być podróbka ?? Na razie nic mi nie przychodzi na myśl, a w okolicy nigdzie nie widziałem sklepu z North Fejsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 27 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 Nie będe zakładał nowego wątku! Wiec tak poszukuje takiej kurtki przeciw deszczowej na lato i obczaiłem cos takiego http://www.allegro.pl/item317439556_musisz_tu_wejsc_najtaniej_the_north_face_l.html mierzyłem to na żywo w sklepie tylko nie wiem czy to jest napewno to i czy to nie podróba tamta kosztowała sporrrro wiecej Mysiauek z racji tego że zamawiałeś cos z tamtad może mnie podpowiesz czy to warte zachodu jest ? Wsumie ten typ ma jednego negatywa ale to nie za jakosc towaru tylko za kontakt ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 27 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 Trojwarstwowa, ciepla to ona nie bedzie Ale polarek czy inne ustrojstwo pod nia i OK. Czy oryginal ? Nie wiem i nie wiem jak sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 27 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 Robson ale ja szukam przeciwdeszczowej nie ciepłej mam windstopper z tensona ale ni jak nie idzie załatwic czegos cienkiego przciwdeszczowego z tensona wiec pewnie kupie to no i jeszcze ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 27 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 Nie no OK, ja tez mam cienkiego Mammuta na wiosne i lato - Gore ma juz chyba 10 lat i cieknie tylko na karku, bo mi sie szwy porozklejaly Ale pomysl - 10 lat kurtka. Jaka inna to wytrzyma ? Chyba warto wiec zainwestowac kesz w cos dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 Windstopper ma membrame z Gore-Texu, tego oryginalnego z Malden Mills. A Softshell ma membrame .... Malden Mills ma membrane o nazwie Windblock http://www.maldenmills.com/fabrics/weather.php a Gore ma Gore tex i windstoper gore http://www.gore.com/en_xx/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 27 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 no własnie i dlatego nie wiem czy to jest warte kupna bo kurtke i tak kupie bo wyrosłem z poprzedniej tylko chodzi o to żeby to było rzeczywiscie przeciwdeszczowe a nie... potrochu kasa że tak powiem roli nie gra tzn powyżej 900 zł odpada ale nie bede szastał hajsem wiec ten northface byłby super ale strach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 27 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 A przepraszam - moj blad. To chcialem wyrazic, a mnie sie pokielbasilo. Malden Mills robi oryginalny Polartec, a Gore swoj Gore-tex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 poszukaj po sklepach na wyprzedażach widziałem alpenisa za 400:) model chyba sprzed kilku lat:) ale nowy model był za 1200:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 Nie no OK, ja tez mam cienkiego Mammuta na wiosne i lato - Gore ma juz chyba 10 lat i cieknie tylko na karku, bo mi sie szwy porozklejaly Ale pomysl - 10 lat kurtka. Jaka inna to wytrzyma ? Chyba warto wiec zainwestowac kesz w cos dobrego. moja lafuma jeszcze nie cieknie ale zamek poszedł się je.. ale ma 7 lat a i na nartach była, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2008 No tak kuwa, a moj Alpinus z Hydro-Tex'u też nie cieknie a ma już wiecej niż 10 lat .... przynajmniej ojciec se autko w nim umyje spokojnie Dzisiaj odbyłem test "miejski" kurtałki. Całkiem nieźle ciepło trzyma. Brakuje mi pasa śnieżnego, ale są ściagacze na dole. Kaptur swietnie zaprojektowany. Znowu: bez uwag. Mały deszczyk dalej spływa jak z zaimpregnowanego Kurtałki sa dwie: męska i damska. W damskiej brakuje kaptura w zestawie. Obydwoje narazie jesteśmy bardzo zadowoleni. Powiedzcie mi jeszcze, czy ta kurtka ma oddychać? Pocić się nie pocę. Ale w autku, siadłem i zaraz mi było cieplutko i wyłączałem nawiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2008 Moi Drodzy. Ponieważ zakup na razie okazał się OK, postanowiłem poczytać na necie ... http://www.icka.futuro.net.pl/?id=0&idSub=&filetxt=news.mnu&tekst=news/archiwum/2006/3/news2006_3.phps&news=2006082501.txt I wieeeele wieeeele innych. Jedna porada: sprawdzić kurtke na prawdziwym deszczu. Podobno - acz nie chce mi się w to wierzyć - ponieważ TNF produkuje softshelle z wkładką z goreXCR, kurtka nie powinna przemoknąć. I to sprawdzimy w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 28 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2008 no własnie i dlatego nie wiem czy to jest warte kupna bo kurtke i tak kupie bo wyrosłem z poprzedniej tylko chodzi o to żeby to było rzeczywiscie przeciwdeszczowe a nie... potrochu kasa że tak powiem roli nie gra tzn powyżej 900 zł odpada ale nie bede szastał hajsem wiec ten northface byłby super ale strach jest mój kumpel kupił taki sam na Allegro.pl....i jest bardzo zadowolony...widziałem ,macałem....i jest wykonany bardzo solidnie...choć dość sztywny,ale to może gwarantować właśnie dobry płaszcz przed deszczem...nie pytałem go o ten parametr...ale jest z niego zadowolony i gdybym nie kupił sobie ICE PEAKA to bym chyba go wziął...mój jest bardziej przylegający i bardziej elastyczny,ale nie przepuszcza deszczu...spawdziłem:)....oczywiście nie wiem u jakiego sprzedawcy kupił on,ale wyglądają w sumie wszystkie podobnie...myślę że za te pieniądze nie kupisz nic lepszego...szczególnie to nie jest kurtka na wieki...tyle ode mnie a wybór należy do Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 28 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2008 dziekówa Pax no ale panowie co wy o tym sadzicie brać czy nie wysłałem meila do typa żeby mi fotki ładniejsze wysłał po tym sie sporo wyjasni, no i jeszcze jedna zasadnicza sprawa bo ta kurtka jednak nie jest taka cienka bo ma polarek od wewnątrz... czy na wiosne/lato nie bedzie za ciepła - używa ktoś czegos takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 28 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2008 moim zdaniem ta kurtka jest odpowiedni na taka pogode jak mamy za oknem moze jeszcze troche byc cieplej ale na lato to bedzie chyba za gruba moj znajomy ja ma i jest super sam chcialem ja kupic lecz zakrotkie rekawy miala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 28 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2008 a możecoś takiego full wypas http://direct.motorola.com/hellomoto/audex/Audex_Jacket_Feature.asp dzisiaj oglądałem na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 29 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2008 dziekówa Pax no ale panowie co wy o tym sadzicie brać czy nie wysłałem meila do typa żeby mi fotki ładniejsze wysłał po tym sie sporo wyjasni, no i jeszcze jedna zasadnicza sprawa bo ta kurtka jednak nie jest taka cienka bo ma polarek od wewnątrz... czy na wiosne/lato nie bedzie za ciepła - używa ktoś czegos takiego ? ...własnie powiem Ci że on jest według mnie dość ciepły....a właściwie to na stok nadaje super pod warunkiem załozenia cienkiej termiki i koniec ....bo sie zagotujesz:confused: ...sądzę że jest trochę za ciepła na wiosnę i lato...choć to kwestia kto jaka ma ciepłote osobistą...ja nie jestem zmarżluchem i nan cienki soft-shell bez polarka i smigam w nim na nartach z cienką termiką pod spodem...ale temp. na stoku nie może być nizsza niż powiedzmy -2-5....ale nie odradzam Ci zakupu bo jest fajny....a kwestia podróbki to temat potężny jak wody Pacyfiku....w orginalnych sklepach też bywają podróbki....ważne jest żeby była metka made in china:D ...to znaczy że nie uszyły go ukrainki w szwalni pod Łodzią ....ja chcę go kupić swojemu synowi...jedziemy do Maso corto w marcu to sądzę że na małe minusy będzie super...pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 29 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2008 Kupował ktoś coś na ebay u Ski-Bilka ?? Kupiłem jedną rzecz i nie chce mi się płacić 22 ojro za przesyłkę, jak można się do kogoś dołączyć (będzie taniej dla dwóch stron). A może ma ktoś tel. do mysiauka. Jak tak, to proszę na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 29 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2008 Telefon do Mysiauka ma na pewno Mysiauek Sprawdz priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi