andy-w Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Chcę kupić nowe narty 11 letniemu synowi, który jeździ 3-4 razy w sezonie na zawody, ale także szaleje na nartach dla przyjemności poza jazdą sportową. Mam na celowniku komórkowe Volkl World Cup Racetiger SL Racing JR (chyba z sezonu 05/06) oraz Fischer World Cup SL JR sklepowe z sezonu 07/08 (nieco droższe od Volkli). Oczywiście w/w nart prztestować syn nie może. Wiem, że juniorskie narty różnią się od ich seniorskich odpowiedników dlatego mnie dorosłemu trudno synowi coś doradzić. Jakie są za i przeciw dla w/w nart ? pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 a jaka długość cie interesuje bo wiem gdzie mozna niektóre narty juniorskie potestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 12 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 140 do 145 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 niech spróbuje omeglasa albo dobermanna nie będzie wyglądał jak wszyscy koledzy a deski są rewelayjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 12 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 O omeglasach też myślałem. Są 64 i 63. Różnica w cenie to chyba ok 400 PLN. Ale czy róznica w narcie tez taka duża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 64 są taliowane prawie jak dorosłe 63 trochę mniej są też dużo cięższe i mają "okut nos" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 W ciemno bierz Fischery. Może myślisz, że jestem nie obiektywny, ale mówiąc teraz fair i nie patrząc na firmę, to Fischery juniorskie, to najlepsza narta juniorska zawodnicza na rynku. Jest to informacja z wielu klubów z Zakopanego między innymi. Budowa jak dorosłej komórki, płyta WorldCup junior i do tego wiązania na freeflexie. (RC4 Z11). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Stockl jak już tak wymyslacie młodsi koledzy ujeżdżają mowią że nie zamienią na nic innego - juniorskie komórki ja sam polecam Fischera ws sl jr baardzo fajna narta i Blizzarda (na juniorskiej gigantce smigałem dawniej) jakis minusów nie mam fajnie sie prowadzą a blizzard bodajże ma bardzo atrakcyjną cene wiec już duży plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 13 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 Czy ta narta o ktorej mowimy Fischer WC SL JR dlugości 145 cm z sezonu 07/08 to komórka czy sklepówka? Oznaczenie SL, a nie SC niby wskazuje na komórkę (tak jest w nartach dla dorosłych). No ale w juniorskich chyba nie ma wcale oznaczenia SC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 RC4 WC SL jr. to sklepówka, jednak ma TAKĄ samą budowę jak narta komórkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 ... te zawody to pewnie gigant, do tego celu slalomki sie nie nadaja :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 13 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 Na zawody w gigancie ma narty gigantowe R=17m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 RC4 WC SL jr. to sklepówka, jednak ma TAKĄ samą budowę jak narta komórkowa. Roberto a czy są stricte komórkowe juniorki fischera takie których nie ma w sklepach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 Z tego co się orientuję to nie ma. Dla maluchów nie robi się raczej czegoś takiego. No, chyba, że może ktoś jest nie wiadomo jak utalentowany, ale nie słyszałem o czymś takim. maluchy nie rozróżniają, że narta jest np. w dziobie twardsza, czy w ogóle ma taką a nie inną twardość. U dorosłych w komórkach masz z boku (a la nr seryjny) opisaną twardość. U jr. nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 Na zawody w gigancie ma narty gigantowe R=17m. ... no wlasnie bo cos mi nie pasowalo. Ze slalomek to moge spokojnie polecic juniorskiego Rossignola na sandwichu, roznica miedzy juniorskimi a seniorskimi w Rossignolu jest glownie taka, ze senior ma 2 blachy a junior tylko jedna i jest przez to bardzij miekki. Fischera i Volkla tez bym bral spoko, chociaz nie mam wiele doswiadczenia. Jezeli chodzi o narty serwisowe (juniorskie tez) to maja zwykle cienka krawedz i dla tego jest problem przy ostrzeniu (najlepiej recznie). Moim zdaniem jednak narta serwisowa jedzie jak zadna inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 Z tego co się orientuję to nie ma. Dla maluchów nie robi się raczej czegoś takiego. No, chyba, że może ktoś jest nie wiadomo jak utalentowany, ale nie słyszałem o czymś takim. maluchy nie rozróżniają, że narta jest np. w dziobie twardsza, czy w ogóle ma taką a nie inną twardość. U dorosłych w komórkach masz z boku (a la nr seryjny) opisaną twardość. U jr. nie. z tymi maluchami to przesadziles na juniorkach przeciez do 14 lat sie jezdzi a mozna i wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi