Bończa Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 źródło: Gazeta Krakowska "Pewne jest już, że kolejny rok najstarsza trasa narciarska znajdująca się przy kolejce na Gubałówkę będzie zamknięta. Stało się tak, mimo wcześniejszych deklaracji władz miasta Zakopanego, że uda się doprowadzić do porozumienia pomiędzy Polskimi Kolejami Linowymi, a rodziną Byrcynów. To już trzecia zima, kiedy to legendarna trasa narciarska na Gubałówce jest zamknięta. A wszystko przez brak porozumienia pomiędzy rodziną Byrcynów a PKL, właścicielem kolejki terenowej na Gubałówkę. Negocjacje z małymi przerwami trwały non stop. Tymczasem okazało się, że w tej jakże ważnej dla turystów i mieszkańców sprawie nic nie drgnęło. Wiele nadziei wiązano z osobą nowego burmistrza Zakopanego który zapowiedział mediację w konflikcie na Gubałówce. Ale i tu jak się właśnie okazało rozmowy zakończyły się bez efektu. - Z Gubałówką jest tak, że negocjacje się zakończyły - mówi Janusz Majcher, burmistrz. - Strony określiły swoje stanowiska i nad nimi dumają. I to jest wszystko, co mogę na temat trasy na Gubałówce powiedzieć. Można więc już chyba obwieścić, że los tej najstarszej trasy narciarskiej w Zakopanem został przesądzony. - Gubałówka umarła - mówi Andrzej Gąsienica-Makowski, starosta tatrzański." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Gubałówka umarła - mówi Andrzej Gąsienica-Makowski, starosta tatrzański." Trudno, co zrobić. Pora zbudować obwodnicę zakopanego zaczynajacą siew NT i prowadzącą do przejść w Chyznym i Jurogwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 no to już drugi "pogrzeb" pierwszy Szczyrk,druga Gubałówka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 - Gubałówka umarła - " Umarł król niech żyje król, chciałoby się rzec. Podhale jakoś sobie daje radę bez Zakopca a może nawet i robi więcej. Trasy zjazdowe, "słynne" upadają, wody termalne nie moga się jakoś przebić na powierzchnię, kolej zębata na Słowację ... (sic!!!) , żałość, żałość ech ... . Jest legenda i na niej można by pobudować wiele rzeczy ale tu trzeba nie ludzi z zapałem ale po prostu zwyczajnie oddanych, a z tym może być problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 ja bym powiedział innaczej "bez niej też sobie damy rade" nie wiem byłem tam z 10 nigdy na nartach i wsumie to może mi nie żal bo nie wiem co to jest ale ja uważam że Byrcyn ma prawo do tego co robi! co nie znaczy że mowie że robi dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Umarla Gubalowka ale za to jakim zyciem tetni Bialka. Nawet jakby w Zakopcu zadnej trasy narciarskiej nie bylo to Podhale i tak sobie da rade a Slowacy tym bardziej:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 Trudno, co zrobić. Pora zbudować obwodnicę zakopanego zaczynajacą siew NT i prowadzącą do przejść w Chyznym i Jurogwie A może by tak wiadukt prosto do Austrii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 A może by tak wiadukt prosto do Austrii? JESTEM ZA !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 I bardzo dobrze powinni zasadzic buraki i owiecki paść a z zakopca to powinni zrobic dupny parking i kij in w oko pozdro Barti:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 Aaaa tam - niech zburzą, sola posypia, potem trochę darni, świeża trawka i będzie zajebista łąka/pole namiotowe i super bedzie się na tatry patrzyło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 14 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 Nowa kolej krzesełkowa na Kotelnicy?! W uzupełnieniu informacji o tym, że trasa na Gubałówce przechodzi w niebyt, podaję optymistyczną wiadomość, że ma powstać kolej krzesełkowa na Kotelnicę - jednej z odnóg Gubałówki (nie mylić z Białką Tatrzańską). Jest to dość fajny stok, który po przedłużeniu obecnie istniejącego wyciągu mógłby wpisać się, jako kolejne miejsce do jazdy na nartach typu Witów, Jurgów itp. Natomiast rodzina Byrcynółw planuje zbudowanie wioski turystycznej też na Kotelnicy. Obie inwestycje mają nie kolidować ze sobą. Do UM Zakopane wpłynęły już wnioski o WZ (warunki zabudowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 Kolejne krzesło Właściciele Harendy mówili mi o planach budowy krzesła po drugiej stronie Harendy, gdzie miałaby powstać rodzinny stok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 14 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 Na razie to niech najpierw spłacą ten wyciąg, bo tu druga zima bez śniegu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 14 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2008 Właściciele Harendy mówili mi o planach budowy krzesła po drugiej stronie Harendy, gdzie miałaby powstać rodzinny stok To ciekawy pomysł, na pewno dobrze by było, gdyby była alternatywa na Harendzie dla rodzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi