pteter Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Witam serdecznie użytkowników tego forum. Jestem tu nowy ale poczytałem troszkę Waszych wypowiedzi. Bardzo miło jest pocztać ciekawe wypowiedzi osób dobrze znających temat nart. Potrzebuję pomocy a właściwie rady w wyborze nart. A mianowicie Moja przygoda z narciarstwem trwa już 4 sezon. Głównie na Słowacji (Hopok, Rochace, Kubińska Hola) to wyjazd 7 dniowy i później kilka jednodniowych wypadów (Jaworzyna Krynicka). Moje umiejętności jest mi trudo ocenić. Na w/w stokach sobie radzę bez problemów. Znajomi, którzy jeżdzą naprawde dobrze twierdzą że robię bardzo duże postępy. To w kwesti umiejętności to tak mogę opisać. A moje dotychczasowe narty to Salomon Verse 10 pilot ale stan jest już bardzo kiepski. Moja wymiary: wzrost 170 i waga 83 kg. Czego szukam. Nart do jazdy raczej (jak to określić) spokojnej, rekraacyjnej (raczej nie lubię za bardzo szaleć ale czasami...) na różnych stokach i różnym śniegu. Narty, która będzie lekka w prowadzeniu i wybaczała drobne błędy. Nie stać mnie na zakup dwóch par nart więc te muszą spełniać rolę uniwersalną (wiem że do wszystkiego to i do niczego ale...) Może taki punkt odniesienia to Atomic SX9 i Fischer RX8 Tytuł tematu trochę prowokacyjny bo wiem że jest tutaj dużo zwolenników jednej marki jak i przeciwników drugiej. Liczę właśnie na wypowiedzi tych osób. Myślę, że chyba podałem wystarczająco informacji. Jeżeli nie to podam więcej. Serdecznie pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Jeśli szukasz czegos fajnego i taniego to kup sobie Fischera Pure Heat. Super narta i w dodatku bardzo tania w stosunku do tego co prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Czego szukam. Nart do jazdy raczej (jak to określić) spokojnej, rekraacyjnej (raczej nie lubię za bardzo szaleć ale czasami...) na różnych stokach i różnym śniegu. Narty, która będzie lekka w prowadzeniu i wybaczała drobne błędy.. W tym temacie poleciłbym szczerze nartkę Fischer'a RX6. Narta która wiele wybacza a jak trzeba na krótko to da i kopa. Wiele osób ją przeskakuje a szkoda, bo ma duży potencjał z reguły nie wykorzystywany, RX8 da się ujarzmić ale zdecydowanie woli ostrzejsza jazdę i tu jest wyśmienita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 IMHO seria Heat dużo bardziej odpowiada opisowi. A zarówno Pure jak i White Heat to po prostu naprawdę super narty. Robalek spróbuj sobie gdzieś pożyczyć - zobaczysz różnice między Heatami a RX6 czy RX8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silkroad Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Ja zdecydowanie Red Heat lub Cool Heat fischera polecam filmik http://www.skionline.pl/sprzet/index.php?co=newsy&id_newsa=4836 . Atomiki SX to taki fsicherowy RX Fire. RX6 w przyszłym sezownie nie będzie tylko 2,4 i 8 :-) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Ja proponuję AMC 76. Jak wypadnie za stok to siakoś to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 a może coś innego dynastara contacta jakiegoś a jeśli cos starszego to może omecarva 8 lub 9 w fajnych cenach można znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Ja proponuję AMC 76. Jak wypadnie za stok to siakoś to będzie. Heat jest fajniejszy bo nie jest tak ospały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Heat jest fajniejszy bo nie jest tak ospały. Mysiauek ... sory nie mogłem sobie dać luzu nie sprzedałeś go jeszcze że tak polecasz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pteter Napisano 12 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Dzięki za odpowiedzi na moje pytanie. Widzę, że dominuje w Waszych odpowiedziach Fischer. Mi też się podoba ale czy on się tak wyróżnia że prawie wszyscy go polecają? Z tą moją jazdą rekreacyjną to trochę przesadziłem. Nie chciałem abyście proponowali modele nart z górnej półki, które byłyby ponad moje możliwości. Nie muszą być to narty tego roczne. Jeździłem na używanych to i teraz też mogę. Ale ma być to narta, która ma mi sprawić przyjemność z jazdy. A jeżeli koledzy tak się zaangażowali to mam jeszcze jeden "MAŁY" problem. A mianowicie dwa tygodnie temu jak co roku byliśmy na Słowacji. I ku mojemu zdziwieniu moja żona przy trzecim podejściu (trzeci sezon) załapała w końcu podstawy zjazdu na nartach. Tak się to jej spodobało, że po powrocie zażyczyła sobie narty. "Jeździła" na nartach z wypożyczalni, Rossignol. No i tylko takie sobie zażyczyła. Ja oczywiście nie zapamiętałem modelu tych nart. Jedynie, co zapamiętałem to kolor - pomarańczowy i długość 140 cm (podejrzewam, że to były jakieś juniorskie, ale nie jestem pewien). Z tą wypożyczalnią to też byłą fajna historyjka: Porosiłem narty dla żony. Pan pyta jak jeździ? Ja odpowiadam. Wcale nie jeździ. Zmierzył tylko wzrokiem żonę no i podał te właśnie Rossgnole. To taki przerywnik. Czy dla niej też moglibyście coś polecić? Najlepiej pomarańczowy Rossignol. A Wymiary żony to 156 cm około 60 kg. Oczywiście stopień zaawansowania tak jak w tej historyjce z wypożyczalni. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Piotr PS. Dla córki sprzęt już mam tak, więc nie będę zawracał więcej głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 Mysiauek ... sory nie mogłem sobie dać luzu nie sprzedałeś go jeszcze że tak polecasz ?? Oj Homar, Homar. Sprzedałem wszystko i w tym momencie to Ty mnie reklamujesz A Heaty sa naprawdę tanie i dużo fajniejsze od AMC. Osobiście nie widzę sensu kupowania AMC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 Oj Homar, Homar. Sprzedałem wszystko i w tym momencie to Ty mnie reklamujesz Nic, a nic Ci nie zostało? A Heaty sa naprawdę tanie i dużo fajniejsze od AMC.Osobiście nie widzę sensu kupowania AMC. Nie bierzesz pod uwagę, że może woli ospałe niż narowiste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 Czy dla niej też moglibyście coś polecić? Najlepiej pomarańczowy Rossignol. Oczywiście! Z przyjemnością! Polecam pomarańczowego rosiniola! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pteter Napisano 15 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Oczywiście! Z przyjemnością! Polecam pomarańczowego rosiniola! Witam Bardzo dziekuję koledze za wyczerpującą odpowiedź! Może zadałem pytanie w trochę humorystycznej formie, ale naprawdę liczyłem na konkretne i fachowe odpowiedzi. Ja jestem amatorem i nie znam się na sprzęcie. A widzę zę na forum są osoby które handlują sprzętem a więc na pewno mają większą wiedzę niż ja w tej dziedzinie. Mimo wszystko serdecznie pozdrawiam Piotr PS. Tak na marginesie to moje pytania nadal są aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Tak na marginesie to moje pytania nadal są aktualne. Wystarczy na skionline odwiedzić kategorię sprzęt. Tam w Rossich znajdziesz pewnie "pomarańczową" nartę, na której jeździła Twoja kobitka. Ten kolor dominuje w Rossignolu w grupie "race" w sezonach 06/07 i 07/08... jeśli się nie mylę. Szukaj też w juniorskich skoro wymiary żony to 156 cm i 60 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silkroad Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Polecam serie Vision specjalną dla Kobiet produkowaną od kilku lat przez Fischera - i są to bardzo fajne i ładne nartki dla Kobiet z poprzednich modeli hitem dla kobiet był Vision 40 teraz Vision Breze i wyżej . Koszt tych nart to do 600 zł wyżej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi