Bończa Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Zawodnicy będą się ścigać w Zagrzebiu. Start kobiet w piątek o 15-tej, drugi przejazd o 18-tej. Mężczyźni w niedzielę - pierwszy przejazd o 10.15, drugi o 13.15. Program zawodów: http://www.fis-ski.com/pdf/2008/AL/1007/2008AL1007PROG.pdf Ten program zawodów przygotowany przez Chorwatów mógłby służyć, jako wzór dla organizatorów zawodów mistrzowskich w Polsce. Jedynie zakładka o nagrodach (polecam poczytać) mogłaby się różnić. Eurosport w programie ma w piątek 2 przejazd, a w niedzielę oba. Sytuacja pomiędzy Millerem i Raichem jest: 1067:969, więc jakby Bode...albo jakby Beni...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Sytuacja pomiędzy Millerem i Raichem jest: 1067:969, więc jakby Bode...albo jakby Beni...? Ani jeden ani drugi ale sytuacja jest bardzo ciekawa wg mnie zaden z nich nie wygra ale miejsca 5- 15 to jest tez troche pkt wiec zaden nie moze sobie pozwolic na ich utrate! Ja stawiam na Ivice u siebie bedzie ale to tylko taki strzał bo pewne nic nie jest wydaje mi sie że jak tak dalej pujdzie to Grange pożegna sie z kulką w sl bo forma sie skonczyła po paru tygodniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 Pozyjemy zobaczymy. Ja bym jednak na Ivice nie obstawial... moze Super Mario jak sie nie wypierdzieli znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 No Mario jest ostatnio nie równy wiec to tak samo pewne jak i wygrana Ivicy a wracając do Matta to widzieliscie glebe z Garmisch? Jak by nie te nowe wiazania z diagonalną pieta to zamiast wiazan wypieły by mu sie wiązadła od takiego udeżenia O niezłym wyniku finansowym może mówić również Jean-Baptiste Grange, który w tym sezonie zwyciężał 4-krotnie, a 2-krotnie stawał na niższym stopniu podium. Dzięki wspomnianym sukcesom Francuz w finansowym rankingu z 285 580 CHF w kieszeni zajmuje miejsce tuż za Bode Millerem. Alles klar! Grange już nie musi jezdzic na siebie zarobił w tym sezonie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 15 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Karasińska z numerem 29, Gąsienica Daniel z numerem 53; start 1 przejazdu o 15tej. tv live: TV Slovenija 14.50 Pr. 2; RAI Sport 14.50; Obie Polki nie ukończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 15 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Narty Karasińskiej Czekałem na start Kasi, z nutą nadziei na dobry start. Po paru bramkach wypięła jej się narta. Nie było to w jakimś ekstremalnym momencie. Jeśli oglądaliście, może się ktoś wypowie na ten temat, czy zawinił serwismen, czy to przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 No właśnie zastanawiam się czy to naprawdę tak jak powiedział komentator wina jakiejś dziury w trasie czy po prostu błędu Kasi. Podejrzewam że to jednak błąd i dla mnie wyglądało to trochę ja podcięcie. Dobrze że nić się jej nie stało i nie wykosiła takiej gleby jak następna, jadąca po niej zawodniczka :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Wygrała Poutianen druga Schild trzecia Zuzulowa ma ktoś już uaktualnione tabele z klasyfikacją slalomową ? Hosp nie dojechałą a Schild zachaczyła 80 pkt wyszla na pierwsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 15 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Między nimi bylo 5 punktów różnicy, więc teraz Schild jest pierwsza. Chyba. A Tania wzięła 100 pkt. i powinna być 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Z tego co mówili Tania mimo wygranej zostaje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 15 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 To już oficjalnie: 1. Schild 540 2. Hosp 465 3. Poutianen 452 [YOUTUBE]rzmawn_XOmM[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 A no to przepraszam. Widocznie komentator się pomylił Wróćmy może do wątku o glebie Karasińskiej. Co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 A wie ktoś, czemu Agnieszka nie dojechała? Jak patrzyłem jedym okiem, to na pierwszym splicie miała 0.78 sec różnicy do prowadzącej ; O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 15 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Obejrzałem ponownie jej przejazd na Eurosport i nie bylo to parę bramek, ale całkiem sporo ujechała i to w dobrym stylu-na pierwszym międzyczasie miała 0.19 straty. Potem już na jednej narcie radzila sobie, jak Bode prawie. Także pech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 15 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Wyścig Pań to już historia - teraz cała Chorwacja czeka na dobry występ Ivicy Kostelica. Filmik, który wprowadza w nastrój przed niedzielnymi zawodami: [YOUTUBE]PBRV0sJPGNw[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Filmik przypomina również o "tragedii" jaka dotknęła Janice Ante smiesznie gada po angielsku co chwile "ty rozumiesz ty rozumiesz :D" Jak już pisałem wyżej trzymam kciuki za Ivice ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 17 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Matt pojechał doskonale! Nie popełnił chyba żadnego błędu. Walczył Ligety przepięknie, ale nie dotrzymał do końca. Kostelic - brawo, drugi plac i będzie walczył w drugim przejeździe. Trasa przygotowana świetnie - zawodnicy z dalszymi numerami uzyskują też dobre czasy (Rocca, Berthod). I dzięki temu (lub przez to), że trasa dobra, zawodnicy z dalszymi numerami załapali się do 30tki, a wypadli z niej Miller, Shoenfelder i zagrożony jest Moelgg. Zapowiada się bardzo ciekawie 2 przejazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 ta trasa jak ją pokazują z gory strasznie wąska sie wydaje, trzeba Bończa przyznać że ten przejazd Matta rewelacja BRolenius na górze był lepszy od Matta o 0.12 a na doł dojechał ze stratą 0,86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Będzie jakaś stacja pokazywała drugi przejazd ? O której godzinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Będzie jakaś stacja pokazywała drugi przejazd ? O której godzinie ? ORF1 o 13 -13:10 start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Widzieliście kiedyś Maiera w slalomie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 A więc tak: 1. Matt 2. Kostelic 3. Herbst Szkoda ze nie wygrał Kostelic, trzymałem za niego kciuki ale chyba za słabo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 "Niemiłą niespodziankę sprawił w niedzielę Jean-Baptiste Grange, który w pierwszym przejeździe uzyskał 19. czas, a po południu nie zdołał poprawnie pokonać trasy i ominął jedną z tyczek na środkowym odcinku. Mimo to Francuz, który ma w dorobku 462 punkty, utrzymał prowadzenie w klasyfikacji PŚ w slalomie. Drugi jest Matt - 405 pkt, trzeci Włoch Manfred Moelgg - 391, a czwarty Kostelic - 329." tak jak już pisałem ja tak dalej pujdzie to Grange pożegna sie ze swoją kulką slalomową wydaje mi sie że powendruje ona do Matta ale to niczego nie można być pewnym może Grange ma chwilowy kryzys tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 coś Homar w tym racji jest, ale na tym poziomie nie da sie formy od tak z zawodów na zawody stracic i ja mam wrazenie że to nie jest taki chwilowy brak formy, po prostu ta forma co mial to był przebłysk a teraz wraca do normalnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 17 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 King Mario I Dokończenie wątku - 2 przejazd Matt'a: [YOUTUBE]n8EkbA8qmeY[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi