Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Korki na autostradach w Niemczech, Austrii i Włoszech

aniuczek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma jakieś "patenty" na ominięcie korków w stałych miejscach na autostradach w Niemczech, Austrii i Włoszech. Mam na myśli drogi A9 w okolicy Monachium i dalej okolice Kufstein oraz na autostradzie Brenner-Trento we Włoszech (szczególnie dojazd do autostrady z Val di Sole). Na narty często tamtędy jeżdżę i spotykam się regularnie z problemem korków.:confused:

Czy ktoś ma jakieś "patenty" na ominięcie korków w stałych miejscach na autostradach w Niemczech, Austrii i Włoszech. Mam na myśli drogi A9 w okolicy Monachium i dalej okolice Kufstein oraz na autostradzie Brenner-Trento we Włoszech (szczególnie dojazd do autostrady z Val di Sole). Na narty często tamtędy jeżdżę i spotykam się regularnie z problemem korków.:confused:

Patenty są dwa: W okolicach Monachim trza być o 3 rano.

Mój stary tam w ciągu 5 lat jeździł tirem jakieś 200 razy i mówił mi o jakimś objeździe nową baną z Gubinka i landówkami. Muszę go zapytać dokładnie. Wierzcie mi na pewno patent będzie dobry - 30 lat za kieratem robi swoje.

Gość bobic

Mój patent, to być w okolicach Kufstein po południu w sobotę lub wieczorem.

Tak samo jest z Brennerem.

Co się tyczy powrotu, to wyjazd ok 7-8 z Hintertxu, odpowiednio ok 6.30 gdzieś z Val Di Vassa np., zupełnie wystarcza, by nie stać w w/w korkach wracając do domku.

w marcu zeszłego roku wyjechaliśmy z Val di Sole o 5:00 rano po drodze lodowiec Stubai i po południu bez koreczków do domku

czyli tak jak pisze bobic

w tym roku jadąc do Marilewy obserwowaliśmy jak na wysokości Kutzbihel i dalej Zillertalu pasy w kierunku północnym czyli do kraju ok. godz. dziewiątej,dziesiątej "stały" i to na przestrzeni kilkudziesięciu kilometrów.

wyjechaliśmy więc w drogę powrotną o 4:00 spokojnie bez korków ,w Innsbrucku

byliśmy po siódmej rano

więc większość opuszczających wszystkie doliny Tyrolu zaczynała dopiero oddawać poranny mocz

choć nie znaczy to ,że jechaliśmy pustą autostradą

I nie byłbym sobą gdybym nie podał idealnego sposobu aby nie stać w korkach na autostradach:p

po prostu siedzieć w domu i nigdzie nie jechać....genialne prawda:confused:

Co się tyczy powrotu, to wyjazd ok 7-8 z Hintertxu, odpowiednio ok 6.30 gdzieś z Val Di Vassa np., zupełnie wystarcza, by nie stać w w/w korkach wracając do domku.

Od kilku lat wracając z Val di Fassa (bo chyba o to chodziło) pokonuje przełęcz do Arabby i dalej na Klagenfurt. Dalej do autostrady ale nigdy nie stałem w korku. Warunek - dobra pogoda i brak świerzego śniegu na przełęczy.

Jak obiecałem podaję patent na objechanie Monachium i dojazd do granicy Austrijackiej bez korków o każdej porze dnia i nocy.

Przejście granicy Gubinek i A4 do samego Chemnitz, w Chemnitz na A72 do miejscowości Hof, w Hof na nową A93, która jest w ogóle przez gebelsowski naród nie użuwana więc jest puściutka. Tą bahną trza dojechać do Regensburga.

Tu trzeba z bahny zjechać na landówkę B15 w kierunku Landshut i zaprowadzi was ta droga do samego Rosenheim - ważne nie ma na tej drodze wielu fotoradarów - dwa bodajże. W Rosenheim wylatujecie w zależności od dalszego kierunku podróży albo na A8, albo na A93 za skrzyżowaniem tych dwóch autostrad. Gwarantuję ani pół godziny w korku o każdej porze dnia i nocy.

Przetestowane przez 5 lat około 200 razy.

Pozdrawiam.

Gwarantuję ani pół godziny w korku o każdej porze dnia i nocy.

Przetestowane przez 5 lat około 200 razy.

Pozdrawiam.

1. ale to omija korki przy monachium a nie tez z okolic innsbruck kufstein. w dodatku tych co jada przez Salzburg w ogóle nie urzadza taki wariant.

Przy wielkim dramacie przed krzyzywka jadą z powrotem do kraju można spróbwoac droga przez Lofer, nie jest bardzo kręta ale dwóch pasów tez nie ma

2. Gregre0 dzieki za odpowiedź