Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Weekend w Alpach - gdzie ?

mysiauek

Rekomendowane odpowiedzi

Soelden, Soelden, Soelden, Soelden, albo Soelden.

Byłem w Soelden parę, no może paręnaście, no może więcej ... nie ważne i wierz mi jest wiele atrakcyjnych miejsc w Austrii, a widziałem ich kilka, no może kilkanaście, no może więcej ...!

Bliżej są: Nassfeld, Katschberg, Obertauern, Bad Klienkirchheim, Turraherhohe

Byłem w Soelden parę, no może paręnaście, no może więcej ... nie ważne i wierz mi jest wiele atrakcyjnych miejsc w Austrii, a widziałem ich kilka, no może kilkanaście, no może więcej ...!

Bliżej są: Nassfeld, Katschberg, Obertauern, Bad Klienkirchheim, Turraherhohe

Ja mam wszędzie w dobre góry powyżej 1300 km. Także mnie nie robi czy jadę 1350 km, czy 1550 km i tak mnie ta odległość wkurza aż drgawek dostaję. Dla ludzi z południa odległość faktycznie może mieć znaczenie.

PS: Z wiekiem robie się coraz cieńszy w jeździe długodystansowej autem. Kiedyś robiłem 700 bez wysiadania zza kółka. Teraz max 500 i mnie sieka spanie.

Pozdrawiam.

Generalnie salzburgerland albo karyntia. W sytuacji gdy jedziesz na weekend warto kombinowac, żeby bylo jak najblizej. Rozsądne wydaje się nassfeld (niestety nie bylem, a zaluje - napewno sprobuje), schladming, amade, obertauern (w obertauern zawsze jest masa sniegu). Myślę, że w sytuacji gdy jedziesz na 72 godziny to kazda godzina spedzona w podrozy ma znaczenie.

Ja na tego typu wyjazdy jezdzilem wlasnie do schladming i do flachau.

Pozdrawiam,

Jacek

Flachau jest dobre bo przy samej autostradzie i to jest z Cieszyna jakieś 700km

do Schladming dojazd super z Cieszyna ok.640 km mimo ,że 70km trzeba z autostrady dojechać

do Gosau (Dachstein West) nieco bliżej jakieś 620 km i też ok.70km zwykłą drogą

też tak uważam,że na wekendowy wyjazd to trzeba jak najmniej czasu spędzić za kierownicą

Flachau jest dobre bo przy samej autostradzie i to jest z Cieszyna jakieś 700km

do Schladming dojazd super z Cieszyna ok.640 km mimo ,że 70km trzeba z autostrady dojechać

do Gosau (Dachstein West) nieco bliżej jakieś 620 km i też ok.70km zwykłą drogą

też tak uważam,że na wekendowy wyjazd to trzeba jak najmniej czasu spędzić za kierownicą

Figo masz jakieś namiary na pewne kwatery, w którejś z wymienionych wiosek ? :)

Obejrzałem zdjęcia SB i tak myślę nad tym Schladming.

Co do jazdy - ostatnio jechaliśmy do Wetliny rano, wejście na połonine -> Chatka Puchatka i zejście i na nogach powrót do Wetliny. Obiad i do dom :)

Myślę, że 620km dobrymi drogami i porządne spanie to w piątek spokojnie będę jeździł. Niedziele przeznaczam na spokojny powrót :)

do Schladming?

normalnie 7 godzin i jesteś.

warunek toaletę odwiedzasz przed wyjazdem w domu a następną na miejscu albo podczas tankowania

nie dajesz się skusić "china town" w Znojmo

opracowujesz trasę przed wyjazdem i nie zastanawiasz się w czasie jazdy :confused: w prawo czy w lewo

czytasz dokładnie posty na forum bo tam dokładnie opisane którędy jechać żeby było najbliżej,najwygodniej itd.

jedziesz prawie ;) przepisowo max 150km/h na autostradzie co pozwala uniknąć kontaktu z foto

i jak zobaczysz tablicę SCHLADMING to na face masz coś takiego :D:D