Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

JAk na Pilsku ?

narciarka.SL

Rekomendowane odpowiedzi

Wybieram się w najbliższych dniach na Pilsko .. jadę trochę w ciemno bo nigdy tam nie byłam i chciałabym się dowiedzieć czy warto tam jechać .?

Pozdrawiam ;*

:)

O jak nie byłeś to warto....warto doznasz takich emocji że do końca życia będziesz miał co wspominać:D

Zresztą zobacz moje zdjęcia i relację z otwarcia sezonu: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=5959&page=2&highlight=pilsko

dobra jazda bo chyba poznajem ze to ty??:P heh no bywa pieknie tylko nie wiem dlaczego, wraz z poprzednią zmianą rządów z czerwonawych na hu wi ja kie wszystko sie spi do li ło :) nawet pogoda sie pin do li , no moze jak teraz orange power jest u steru to i to sie poprawi,:) czego sobie i wam życze

kurde ja raz jechalem w kwietniu na pilsko to na góre wyozili mnie bryczką, ta drogą z parkingu w góre, uh błotka to tam by było dla kobiet na te błotne kąpiele:)

Moje fotki dopiero dzisiaj zainspirowany tym wątkiem dodałem,ale nasz boss zrobił sobie dzisiaj wolna niedziela i do tej pory ich nie zaakceptował.

Jednak znalazłem fotki z tego dnia na naszej stronie i wtenczas to faktycznie było super 0 kamieni na żadnej trasie trasy równe jak stół a widoki zresztą zobaczcie sami to było jak już wspomniałem 8 kwietnia 2006r.:

http://www.skionline.pl/stacje/?ids=&g_rodzaj=stacje&co=galerie&g_co=galeria&g_id=255&g_numer_zdj=1

Na zdjęciu nr 20 jest Wituś jak startuje w zawodach - dodam że to mija mniej więcej równy rok jak zachorował na tą fajną przypadłość:)

SB na Twoim filmiku jest wyciąg, który ....... już nie istnieje.

A trasa -z ego co wiem- ratrakują do patelni ... i potem przejazd w lewo ...

Po prostu wywalili najfajniejszy wyciąg !!

A co do Pilska: moge powiedzieć, że wychowałem się tam narciarsko.

Ale warto jechać tam dopiero gdzieś w początkach marca. Mało ludzi, przygotowane trasy = świetna jazda.

Jak do tego słoneczko przywali to już miodzik :)

I parę fotek ze strony kolegi :

http://rylon.easyisp.pl/old/foto/070224_ski_pilsko/galeria.html

Jak widać: kolejki bywają niesamowite..........................................................................................

Wtedy pozostaje już tylko browarek :)

SB na Twoim filmiku jest wyciąg, który ....... już nie istnieje.

A trasa -z tego co wiem- ratrakują do patelni ... i potem przejazd w lewo ...

Po prostu wywalili najfajniejszy wyciąg !!

Najfajniejszy wyciąg to jest krzesełkowy 4 osobowy z wyprzęganymi krzesełkami co by zapier.... szybko jechał do góry, albo jeszcze lepiej gondola z parkingu na dole z stacją I pośrednią na Szczawinach i II stacją pośrednią na Miziowej.Ta II stacja pośrednia to tak z musu by musiała być bo zkaręt na Miziowej w kierunku Pilska wychodzi i z 2 krzesła jakieś krótsze i można wyjeba... rozebrać te orczyki i dopiero wtedy będzie można mówić ze pilsko to najfajniejsza góra w Polsce czyli nigdy:( :mad:

Z Pilskiem to jest jedna wielka loteria. Zdarzało mi się jeździć na super przygotowanej 5, od szczytu do Szczawin, sztruksik, 5 osób na stoku, mróz, słoneczko - po prostu bajka :) . Około południa zasłużona przerwa i piwko na Miziowej (najlepiej jeszcze w starym schronisku :o ). Z drugiej strony bywało tak: info na stronie GATu - warunki bdb. Przyjeżdżam - kolejka na kilometr, jak już dostałem się na górę to lód, muldy, kamienie, goła ziemia, tłum ludzi - ogólnie MASAKRA :mad: Więc znów było piwko na Miziowej - tyle że nie zasłużone :(

Najfajniejszy wyciąg to jest krzesełkowy 4 osobowy z wyprzęganymi krzesełkami co by zapier.... szybko jechał do góry, albo jeszcze lepiej gondola z parkingu na dole z stacją I pośrednią na Szczawinach i II stacją pośrednią na Miziowej.Ta II stacja pośrednia to tak z musu by musiała być bo zkaręt na Miziowej w kierunku Pilska wychodzi i z 2 krzesła jakieś krótsze i można wyjeba... rozebrać te orczyki i dopiero wtedy będzie można mówić ze pilsko to najfajniejsza góra w Polsce czyli nigdy:( :mad:

W myślach mi czytasz.:);)

Ja wczoraj odwiedziłem Pilsko. I jedno co jest przykre, bo nowych wyciągów to od razu nie postawią to sposób wykorzystania tego co tam jest. Warunki śniegowe bardzo dobre, ale np. zapomnieli wyciągnąć ratraka z "garażu". O godzinie 9.15-9.30 muldy na trasie z Pilska na Miziową - co to w ogóle jest?. Kasa - czynna jedna, kolejka po karnet około 10-15 min.