SB Napisano 9 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2008 Tak jak wspomniałem w innym wątku http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=37862#post37862 trochę potestowaliśmy Progresora jednak warunki w jakich przyszło to robić skutecznie odebrały chęć jazdy na nartach więc do pełnej oceny jeszcze droga daleka. To są jedynie moje pierwsze spostrzeżenia: Narta którą miałem była długa na 165 cm i przy tej długości promień skrętu 14 m, podobnie jak przy moim FIRErze system FlowFlex. Biorąc pod uwagę że była średnio przygotowana jeśli chodzi o naostrzenie krawędzi to trzymanie na płatach lodu zaskakująco dobre, znakomicie radzi sobie z zróżnicowamymi frakcjami śniegu. Niemal perfekcyjnie pokonuje wszelkiego rodzaju nierówności i kopny śnieg. Aby pokazała co potrafi musi mieć odpowiednią prędkość przy mniejszych prędkościach przynajmniej w takich warunkach jak wczoraj dość trudno wprowadza się ją w skręt, ale jak już się to uda to jedzie jak pociąg po szynach. W wczorajszych warunkach zdecydowanie lepiej jeździło się mi na Progresorze niż na RX Fire i tegorocznym RC4 WC. Na pewno na najbliższy alpejski wyjazd zabiorę z sobą tą nartę bo mnie bardzo zainteresowała i mam nadzieję że dopiero wtedy w pełni docenię jej walory:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 9 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2008 Ja na niej nie jezdziłem a interesuje mnie równie mocno jak i ciebie ale wg mnie miałes ją za krótką, no i żeby porównywać trzeba miec (w tym wypadku 3 pary tak samo zrobionych nart) a tak to mogło Ci sie spodobać bo byłes zły i wkurzony na warunki a dobrze nastawiony do narty taki zachwyt początkowy wydaje mi sie że skoro to taki uniwersal to powinno byc spoko, ja potrzebuje akurat 2 pary nart ale jak ktos lubi sobie smigać bardziej długim a od czasu do czasu skrócic promien to narta specjalnie dla niego! A w przyszłorocznej kolekcji bedzie cała seria progressorów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2008 Ja na niej nie jezdziłem a interesuje mnie równie mocno jak i ciebie ale wg mnie miałes ją za krótką, no i żeby porównywać trzeba miec (w tym wypadku 3 pary tak samo zrobionych nart) a tak to mogło Ci sie spodobać bo byłes zły i wkurzony na warunki a dobrze nastawiony do narty taki zachwyt początkowy wydaje mi sie że skoro to taki uniwersal to powinno byc spoko, ja potrzebuje akurat 2 pary nart ale jak ktos lubi sobie smigać bardziej długim a od czasu do czasu skrócic promien to narta specjalnie dla niego! A w przyszłorocznej kolekcji bedzie cała seria progressorów ! Nie nie byłem zły ani trochę, my B......y mamy taka mentalność że nawet jak się któremuś z nas by auto zepsuło to też się z tego śmiejemy:D . Po prostu utwierdziliśmy się w tym że trzeba będzie zostać narciarzem alpejskim w pełnym sensie tego słowa znaczeniu. Co do długości to też nie byłem pewien czy 165 będzie odpowiednie i na chwilę obecną mogę powiedzieć że jak ktoś chce sobie pośmigać krótkim skrętem a równocześnie potrzebuje narty która poradzi sobie w trudniejszych warunkach to nawet 160 będzie odpowiednie. Podobna sytuacja może być jak ktoś szuka narty z większym promieniem skrętu wtedy przy 170 cm ma promień 16 m. W obu tych przypadkach podczas gorszych warunków narta z uwagi że jest szersza pod butem będzie się lepiej prowadzić. Więc myślę że jeśli przyjdzie mi wziąć do testów na alpejskie stoki zostanę jednak przy 165. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 15 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2008 Tez mnie ta narta interesuje. Na ebayu nowa mozna miec za 1200zł. Musze najpierw na niej pojezdzic, nie chcialbym zmienic supershapow na nia i pozniej narzekac. Prawdopodobnie w przyslzym tygpdniu bede mial mozliwosc wybrobowania jej. Zdecydowalem sie na 170, przy moich 177cm wzrostu i 80kg.Powinna byc ok. Jak ja wybrobuje to opisze wrazenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Też się przybieram do ich zakupu . Tylko nie mam pewności jaką długość . Teraz mam RACE RC 170 i jest ok , a jak to będzie wyglądać z Progressorem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 ja jeżdżę na Race RC4 160cm miałem okazję wypróbować Progresora ale 165cm i miałem wrażenie,że o wiele trudniej wprowadza się w skręt być może dla tego,że była o 5 centli dłuższa ewidentnie potrzebna jest większa prędkość wtedy to jest to co prawda było to na świeżo spadłym śniegu ale dość ciężkim myślę,że na większej warstwie świeżego śniegu ta narta pokaże do czego jest stworzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2008 Też się przybieram do ich zakupu . Tylko nie mam pewności jaką długość . Teraz mam RACE RC 170 i jest ok , a jak to będzie wyglądać z Progressorem ? Ja bym brał progressora też 170 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joggeli Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 Progresor Witam, Mam pytanko jak sie ma Progresor do World Cup SC i Race SC. Konkretnie za i przeciw. Mam cicha nadzieje ze kolega Bobic cos dorzuci w tym temacie.Jak sie przedstawia twardosc tych nart?Prosze nie sugerowac sie cena , chodzi mi o obiektywne odczucia tych co maja lub jezdzili na tych modelach nart. pozdrawiam, Joggeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joggeli Napisano 21 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2008 progresor witam, cay w wypadku Figo te 5 cm na dlugosci narty mialo taki wplyw na prowadzeniu. A moze to ze Progresor ma cienka talie niz Race.Co at na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi