lider_ Napisano 9 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2008 Podczas tegorocznego wypadu narciarskiego pękła mi narta Atomic SL9 przy nosku. Nie jeździłem po kamlotach w Szczyrku czy Szklarskiej, ale po dobrze przygotowanych włoskich trasach. Wiem na 100 %, że w nic nie przywaliłem (dokładnie sprawdziłem miejsce w którym doszło do tego smutnego zdarzenia). Po prostu podczas średnio-szybkiej jazdy nagle odpadł mi nosek, a od czubka narty poszło około 2 cm. pękniecie. Nosek dało się spowrotem wcisnąć. Serwisant powiedział, że nie spotkał się z czymś takim i że to nie miało prawa się zdarzyć. :eek: Ale sie zdarzyło. A teraz kilka pytań: czy mieliście lub słyszeliście o podobnych przypadkach? Czy to prawda, że SL9 lubię pękać przy nosku? Czy to prawda, że na polski rynek idzie gorszy sort nart, drugi a nawet trzeci gatunek? Czy to prawda, że rdzeń w tych gorszych SL9 jest inny niż ten pierwszo-gatunkowy, że nieprawidłowo przenosi drgania i stąd takie problemy? Tak mówi kumpel kumpla, który podobno się zna. Ale chciałbym zweryfikować te rewelacje. I jeszcze jedno: czy to się da naprawić? Ok, wiem, że może nie warto, ale w sumie pęknięcie jest nieduże, nartę zajeżdżę, niech się rozwali do końca, kupię sobie nową, ale już nie w Polsce, tylko w Austrii (jeśli to prawda o gorszym sorcie nart na polski rynek). A jeśli w Polsce, to pewnie będzie to Elan, bo Słowianie nie może nie oszukują Słowian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 9 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2008 było niedawno o pekających elanach, poza tym jak dobrze poszukasz to napewno znajdziesz fajne narty w polsce tylko czy cena bedzie odpowiednia, co do drugiego gatunku to się nie zgadzam a co do atomica to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maziagh Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Witam masz jeszcze te uszkodzone narty- odkupił bym potrzebuje noska do atomica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi