esi70 Napisano 7 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 zamierzam kupić narty fischera,mam pytanie:jaka jest różnica między Race RC, a worldcup RC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 7 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 Twardości, budowy, tłumika drgań, płyty, wiązania, wybaczania błędów, ceny i wiele innych jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 zamierzam kupić narty fischera,mam pytanie:jaka jest różnica między Race RC, a worldcup RC A jak to się obecnie cenowo przedstawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 7 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 A przykladowo tak ze na Ebay-u poszedl rc4 sc z tego sezonu za okolo 5,5 stowy. Jakis miesiac temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joggeli Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Fischer Witaj, Teraz dollar bardzo nisko stoi wiec warto po sezonie rozejzec sie w USA lub Kanadzie za dechami napewno bedzie taniej niz w Austrii bo Euro kladzie wszystko na glowe.( ....Za wielka woda BMW'ucha tansza niz w Raichu no i gwarancje daja na 4 lata.To taka mala dygresja na temat globalizacji rynku nie moglem sobie odmowic... ) Pozdrowionka, Joggeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Witaj, Teraz dollar bardzo nisko stoi wiec warto po sezonie rozejzec sie w USA lub Kanadzie za dechami napewno bedzie taniej niz w Austrii bo Euro kladzie wszystko na glowe.( ....Za wielka woda BMW'ucha tansza niz w Raichu no i gwarancje daja na 4 lata.To taka mala dygresja na temat globalizacji rynku nie moglem sobie odmowic... ) Pozdrowionka, Joggeli No tak wszystko fajnie. Mam na koncie już jedną próbę sprowadzenia nart z usa. Bardzo chciałem, bo cena była zaskakująca. Wszystko OK gdyby nie koszt przesyłki. Może nie potwierdzicie tego, ale narty w USA zwykle są droższe niż u nas, nie wspominając o ebay.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joggeli Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Fischer Witaj, Poniekad masz racje w sklepie i na poczatku sezonu tak zgoda sa piekielnie drogie.( kazdy musi zarobic ponad to w USA wiele ludzi kupuje dechy na jeden sezon - mase snobow) Ale jesli uda Ci sie zalapac na "sale" po sezonie lub jak w moim wypadku likwidacje sklepu gdzie wydarlem Atomic Sl 10 BP za nieduze pieniadz lub eBay gdzie tez mozna znalezc szokujace ceny.Co do wysylki owszem tak jest droga ale nie musisz korzystac z poczty.Sa rozne firmy ktore przewioza do Polski dechy za 30-40 dollcow z dostawa do domu odbiorcy w kraju.Jesli masz cos na oku to daj znac PM me moze bede w stanie cos pomoc. Pozdrowionka, Joggeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joggeli Napisano 18 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2008 Fischer Witaj Ponownie, Wlasnie wszedlem na eBay zeby sie przekonac i znalazlem rodzynka.To tylko przyklad ze mozna znalezc.Moze nie 2008/09 ale tez dobre dechy z 2004. Fischer RC 4 World Cup SL ( slalomka ) 166 cmm nowa jeszcze w celofanie za 280 dollcow czyli 680 zl i nikt nie bierze. http://cgi.ebay.com/FISCHER-WORLD-CUP-SL-RC4-SKIS-166-CM-NEW_W0QQitemZ140207101684QQihZ004QQcategoryZ62182QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Jest to 2004 model ale za to super narta - mam ja i polecam.Tak wiec jak widac mozna " pokopac w sniegu " i wykopac calkiem niezla okazje.Hej , moze sie myle nie znam tak dobrze rynku w starym kraju.Wiec czekam na Twoje uwagi. Pozdrawiam, Joggeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Świetny przykład. Dopytaj faceta o wiązania i cene przesyłki do Polski i zobaczymy czy wyjdzie taniej. Tak dla przykładu, mnie nawet miałby kto je wysłać, ale nie widzę sensu porownując do polskich cen tego modelu z tego rocznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Świetny przykład. Dopytaj faceta o wiązania i cene przesyłki do Polski i zobaczymy czy wyjdzie taniej. Tak dla przykładu, mnie nawet miałby kto je wysłać, ale nie widzę sensu porownując do polskich cen tego modelu z tego rocznika. nie mam pojecia ile kosztuje przeslanie nart ale paczka ok 2-3kg kosztuje 30 USD, mozna to spawdzic na USPS (chyab najtaniej wyjdzie) no i oczywiscie trzeba doliczyc VAT i clo jezeli kupowane bezposrednio w sklepie internetowycm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joggeli Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Fischer Witaj, To sa tylko przyklady Mysiauek.Do tych dech slolomowek znalazlem Fichera wiazania FR 11 za 65 dollcow.Jest to bardzo dobre wiazanie z 2004/05 sezonu i pasujace kolorystycznie do wymienionej narty RC4 WC -SL a Din 3-11 dla przecietnego wyjadacza starczy no chyba ze chcesz startowac zawodowo w slalomie. Jak juz nadmienilem nie musisz wysylac poczta USPS bo to zlodziejstwo. ( Czytaj poprzedni post na ten temat. ) Pozdrawiam, Joggeli P.S. Dzisiaj siedze na komputerze caly dzien wiec pisz - bo czekam na UPS maja dostarczyc te nowe Atomica narty caly az sie trzese - moze sie mi uda je przetestowac w tym sezonie jeszcze Ha ha ha .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joggeli Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Fischer Heja, Zapomnialem podac Ci linka do tych wiazan Fischera FR 11 http://cgi.ebay.com/New-Fischer-FR11-Free-Flex-Bindings_W0QQitemZ110224230101QQihZ001QQcategoryZ21238QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Czy ja wiem, czy to rodzynek ? narta sprzed 4 sezonow, nie wiadomo gdzie byla skladowana, itp., itd. Wg mnie na niemieckim ebayu sa lepsze narty do wyciagniecia. No, ale to tylko IMFO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Czy ja wiem, czy to rodzynek ? narta sprzed 4 sezonow, nie wiadomo gdzie byla skladowana, itp., itd. Wg mnie na niemieckim ebayu sa lepsze narty do wyciagniecia. No, ale to tylko IMFO Bobic...próbuje chłopakom powiedzieć to samo .... Ale wiesz jak to jest z tymi cholernymi Polakami nie mam pojecia ile kosztuje przeslanie nart ale paczka ok 2-3kg kosztuje 30 USD, mozna to spawdzic na USPS (chyab najtaniej wyjdzie) no i oczywiscie trzeba doliczyc VAT i clo jezeli kupowane bezposrednio w sklepie internetowycm Co do przesyłki za 30$ - zapytaj o przesyłkę długości tych 160cm. VAT i cło? Przez chyba czysty przypadek możesz to zaliczyć. Kumpel z BB kupił ramę rowerową w Californi niedawno i taka przesyłeczka kosztowała go (za ok 6kg) 95$. Czy narty ważą dużo mniej razem z wiązaniami? I czy policza Ci jak za standardową przesyłkę? Kolejne: 30$ razem z ubezpieczeniem ? Doswiadczenia z różnymi przesyłkami ze stanów zbierałem użytkując F-body '89, Neona '97 oraz dosłownie: jedną parę nart. Podsumowując: - narty 280$ - wiazania 65$ - przesylka 95$ ----------------------------------- RAZEM 440$ - przesyłka 30$ ----------------------------------- RAZEM 295$ Dolar jest chyba po 2,40 ? W pierwszym przypadku to 1056pln. W drugim przypadku 700pln. Za czteroletni model ? A rzeczywiście niech nie daj Boże naliczą cło i VAT. Czy mamy po co kontynuować ten wątek ? ebay.de to w tej chwili najtańsze miejsce i przesyłka jest w miarę tania i bardzo szybka (dwa dni się zdarzało). Pamietajmy, że niektórzy do usa bedą płacili przelewem a nie paypalem czy kredytówką. Przelew z mojego banku w unii to 5pln. w mBanku słyszałem, że jest konto, gdzie takie przelewy są za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joggeli Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Fischer Witam, Moze Ty masz racje Bobic. Nieznam rynku w Raichu :eek: -ja tylko podalem przyklad. Ponad to nowa ( czytaj nowy model ) wcale nie musi byc lepsza od starego modelu.Z tego co wiem ( moze sie myle ) to ta konkretna narta Fischera jest robiona recznie i kazda ma swoj numer boczny to nie masowka tak wszechobecna w dzisiejszym narciarstwie. Pozdrawiam, Joggeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Wszystkie narty Fischera z serii RC4 są robione ręcznie. Wiem, bo pracowałem i widziałem będąc kilka razy w fabryce. I każda ma nr boczny, który wcale nie jest tyko numerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Wszystkie narty Fischera z serii RC4 są robione ręcznie. Wiem, bo pracowałem i widziałem będąc kilka razy w fabryce. I każda ma nr boczny, który wcale nie jest tyko numerem. Bobic - czy możesz rozwinąć temat tych numerów ?? Moze w jakims nowym poście ? Pewnie interesujące jet czy za pomoca odczytywania konkretnego numeru jest możliwośc sprawdzenia, który to gatunek. Może są też różne "releasa"'y narty w ciągu sezonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 pierwsze dwa numery w nartach komórkowych oznaczają twardość narty. Tam jest chyba coś z przedziału 70-90, następne cyfry to już nie pamiętam co oznaczają. Musiałbym się przyjrzeć narcie komórkowej. W narcie komórkowej dochodzi jeszcze wykończenie krawędzi - Tuning i Service. Tuning - to deski, które mają krawędź wykończoną ręcznie, Service - zjeżdżają prosto z taśmy. Natomiast w oznaczeniu narty, ta duża biała naklejka na narcie - np. A04081 i A04082, to jest oznaczenie modelu i gatunku. 1 - pierwszy, 2- drugi, pozostałe- oznaczenia modelu. Aha, nie ma PRAWIE różnicy pomiędzy nartami pierwszego jak i drugiego gatunku ! Może kalkomania jest przesunięta o 1,2 mm. Ale narta jest PEŁNOWARTOŚCIOWA, więc można śmiało brać To tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Bobic, rozumiem, że wpadki w budowie narty lądują w koszu. A drugi sort to po prostu nie tyle wada fabryczna co rzeczywiście jakiś mały bug nie wpływający na "działanie" deski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Hehe, tak Drugiego sortu nie poznasz. Choć zdarzali się i Klienci, którzy wmawiali nam, że pierwszy sort jest drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 ogólnie to nie spotkałem sie z jakąś wadą fischera noo poza tym że mój slalomowy Worldcup miał oszlifowaną płyte flowflex z przodu nad tą gumą przed wiązaniem ale to tylko wierzchnie cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi