Bończa Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Tutaj znajduje się instruktarz dla początkujących, jak unikać upadku podczas zjazdów narciarskich np. na Julianie, albo nawet na dwóch Julianach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Tutaj znajduje się instruktarz dla początkujących, jak unikać upadku podczas zjazdów narciarskich np. na Julianie, albo nawet na dwóch Julianach: Hahaha! Ale dał skurczybyk do wiwatu! Dawno się tak nie uśmiałem. Kopnął bym się na Juliany poćwiczyć, ale po pierwsze ciemno, a po dugie nie tęskni mi się za Szpitalem Górniczym w Zabrzu, ale nareszcie dowiedziałem jakich nart się używa bo baletu. A te Juliany miły Rafale to z tąd, że ośrodek został wybudowany w latach 1968-1972 przez kopalnie Zabrzańskiego Zjednoczenia Przemysłu Węglowego i KWK Julian, czytaj Juliany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 pokazowa jaskółka i jeszcze w ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 już to kiedyś widziałem ale bode wygląda tutaj przesmiesznie a przy tym jak by miał jakieś obrotowe kolano "normalnemu" smiertelnikowi wykręciło by je w tym czasie ze 3 razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 "No to normalnie jakas masakra jest" gdybym mial zacytowac klasyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Ja też zamieszczam film instruktarzowy oczywiście z Bode Millerem w roli głównej;) Co robić jak się tak niespodziewanie wypnie jedna narta:D http://video.google.pl/videoplay?docid=-4122705573428711&q=Bode+Miller&total=343&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Ale to już było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Widzieliście z jaką prędkością skurczybyk zapierniczał na tej jednej narcie ??!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 3 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2008 Faktycznie Witku było:) jakoś mi to umknęło:) W takim razie potraktujmy to jako przyponienie żeby nie zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 4 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2008 Ja niestety bylem dzisiaj swadkiem upadku. 10 metrow za zjazdem z krzeselka dziewczyna zlamala noge, w dodatku to bylo zlamanie otwarte:eek: Nie wiem jak ona to zrobila bo predkosc byla prawie zerowa. Ale krew na sniegu robi duze wrazenie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 4 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2008 Czytałeś taki temat bodajże "siła wypięcia" tam ktoś mądrze stwierdził najczęsciej im mniejsza prędkość tym łatwiej sie połamać gleba i lecisz razem z deskami 150 cm przypietymi do nóg swobodne opadanie to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 4 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2008 aż brzuch boli jak się czyta o takim otwartym złamaniu. no wiadomo,że aby zadziałał bezpiecznik w wiązaniu musi na niego zadziałać odpowiednia siła. a przy większej prędkości łatwiej o większą siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 4 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2008 Sadze ze musiala miec po prostu duzego pecha zeby w takim miejscu i w ten sposob zlamac noge:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi