dinda Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Witam wszystkich Forumowiczów:), chciałabym was prosić o radę, ponieważ dopiero zaczynam moją przygodę z narciarstwem. Chciałabym zaopatrzyć się w narty i w sumie problemu by nie było, gdyby nie to że jestem dość niska. Mam 152cm wzrostu i ważę 47kg. Ciężko mi znaleźć kobiece narty, bo najczęściej ich długości zaczynają się od 146cm Znalazłam kilka modeli Fishera od 142 lub Atomica od 140, ale są dość drogie,a ja na początek wolałabym coś tańszego. Stąd moje pytanie: czy będzie ok jak kupię juniorki?? Takie sobie wytypowałam i prosiłabym o poradę które będą lepsze???????????? dynastar:http://skionline.pl/sprzet/?ids=&co=...&id_grupy=2071 elan:http://skionline.pl/sprzet/?ids=&co=...&id_grupy=2030 Obie pary długość 140. A może 130?? (bo nie ma pośrednich) plisss pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 przy twoim wzroscie oraz wadze mysle ze juniorki beda najbardziej odpowiednie trudno ci bedzie cos znalesc z seniorskich nartek na twoj wzrost pozdrawiam i zycze udanych zakupow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 ja polecam dynastara serię dla kobiet, kobiety inaczej inaczej stoja na nartach a dynastary są specjalnie przystosowane dla kobiet tzn piętka wyżej itd itp, ten sprzęt znajdziesz w dziale sprzęt ->narty->dynastar-> exclusive. ale na początek postaraj sie cos sobie wyporzyczyć,kilka z tych modeli dynastara przejechać się na nich i zdecydować które sobie kupisz:) wydaje mi się tak że będzie najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Jak najbardziej juniorskie bedą okej przy twojej wadze, jak już sie wyszkolisz to jest pare nart seniorskich mysle ze dasz im rade np: fischer amc narazie posmigaj troche na juniorkach jak do pierwszych szlifow nartowania to są okej - nie wymagające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dinda Napisano 2 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi Ale miałabym jeszcze jedno pytanie, a mianowicie lepsze były by długości 130 czy 140?? wiem że najlepsze to 135, ale takich nie mam możliwości kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 ja bym śmiało brał 140 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dinda Napisano 2 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Dzięki naprawdę mi pomogłeś w dylemacie, bo jedni mówią żeby brać 130 cm, bo łatwiej się nauczyć. Znowu inni mówią, że 140. i już zgłupiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 wiem że najlepsze to 135 A swoją drogą ciekawe jest jak do tego stwierdzenia doszłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 W bardzo prosty sposob, z tego co pisala 130 + 140 = 270 / 2 = 135 Czyli suma doradcow podzielona na pol dala taki wynik A moze kolezanka dolozyla by pare slow o sobie w profilu ? Ten weekend obcuje w "nowe" Narciarki, koledzy spragnieni szczegolow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Dzisiaj moje słońce powiedziało mi: Dobrze, że mi nie kupiłeś tych nartek 120cm. Te mają 100cm i są super Tylko żal mi tych big footów i też na nich troszkę pojeżdżę A na pytanie do zaawansowanego kolegi: jak ona jeździ jak na 3 raz? Odp: nieźle wymiata! I dlatego dalej twierdzę - po nauczeniu paru znajomych - nie ma jak snowblejdy (po polsku pięknie wygląda ta nazwa) na początek. No ale jak zwykle pewnie dostanę zjebkę i za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 bież 140, a z juniorek to nie ma problemu można znaleźć prawie co centymetr od 130 w góre, tylko trzeba patrzeć na ograniczenia wagowe, przy różnych długościach (córa ma omeglasy 130 z ograniczeniem 45kg, a siostra ma omecarva10 148 i tam jest do 55kg) a nie wszędzie jest to opisane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 marcin ma racje, bo jezdzić owszem sie da na nartach dla "cieńszych" ale to nie bierze sie z kosmosa tylko z tego że przy wiekszej wadze narta traci sprężystość i całą dynamike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 z dorosłych nart też cos znajdziesz na przykład x-wingi salomona są od 135cm:) a taką 5 mozna dostać za ok450zł (używane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dinda Napisano 3 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2008 Dzięki za odpowiedzi zawsze miło jest jak ktoś bezinteresownie doradzi, bo wczoraj w sklepie rossignola pan wmawiał mi że najlepsze będą dla mnie narty co najmniej długość 146 mocno się przy tym upierał a jak mu powiedziałam że interesują mnie 135, to powiedział że dziwne rzeczy gdzieś przeczytałam Ale nie istotne. Przejdę do sedna sprawy: otóż poszperałam dłużej i znalazłam oto takie nartki: Blizzard X-Spirit 3 dł. 135 - http://www.sklep.sportrent.pl/produc...products_id=28 Blizzard Emocion 6900 dł. 139 - http://www.teko.istore.pl/sklep,1550...,346094,0.html Mam teraz pytanie: wiem że te pierwsze mają dla mnie lepsza długość, ale wydaje mi się że te drugie będą bardziej rozwojowe (chciałabym narty na kilka sezonów). Nie wiem które lepsze, dobre opinie o jednych i drugich czytałam tu na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2008 o blizzardach ostatnio słyszałem taką opinię w serwisie: mówię że gość kupił sobie takie narty a serwismen odpowiada a kto mu takie świństwo zrobił i polecił blizzarda?? popatrz na te salomony x wing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dinda Napisano 3 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2008 Chętnie bym, popatrzyła, jednakże w piątek wyjeżdżam i zależy mi aby do tego czasu nabyć te nartki. A z używanymi może być ciężko. Dodam że jestem z Warszawy, więc jak ktoś może mi polecić jakiś sklep to bardzo chętnie słucham Byłam już we wszystkich Intersportach, w sklepie na modlińskiej, i sklepie na przeciwko giełdy na stegnach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 3 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2008 o blizzardach ostatnio słyszałem taką opinię w serwisie: mówię że gość kupił sobie takie narty a serwismen odpowiada a kto mu takie świństwo zrobił i polecił blizzarda?? popatrz na te salomony x wing No to kiepski serwismen bo jesli chodzi o narty z tego sezonu przynajmniej te sportowe to blizzard poszedł do przodu i tak jak wiele razy tutaj na forum pisałem że to kaszana to na feriach pojezdziłem na Blizzardach SL worldcup i na stromym nie dawałem im rady ale to mnie nie zdziwiło przy mojej wadze swoje sc mam 155 a tamte były 165 ale na płaskim prowadziły sie jak po szynach, lód im nie straszny o całej seri crossowej blizzarda z tego roku słyszałem również same dobre opinie, wiec chyba coś w tym jest, albo te narty o których powiedziałeś "serwismenowi" były z przed paru sezonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 3 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2008 nie narty z grupy race, nie tego roczne ale opinie sobie wyrobiły przez kilka ostatnich sezonów, podobnie jak atomic który jest najczęściej naprawianą i reklamowaną nartą ( tu chodzi o grupe race) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dinda Napisano 6 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2008 Powstał u mnie kolejny problem, a mianowicie uszkodziłam sobie kolano (najprawdopodobniej łąkotka, jutro mam badanie) i chyba nici z nart nawet nie wiecie jak mi przykro, taka byłam szczęśliwa i napalona.. ;( ale jestem pozytywnej myśli i mam nadzieje że to nie to, bo czytałam że trochę bym wracała do zdrowia po czymś takim. w każdym razie nadal jestem na etapie wyboru nart i stąd moje ponowne pytaie o te blizzardy, tzn które z nich wybrać. Dużo czytałam na forum o jednych i o drugich ale nie znalazłam jednoznacznych odp. Na tych emocion 6900 nie wiem czy sobie poradzę na długości 139 (sięgają mi do ust), a z kolei czy te x-sprity nie będą za mało rozwojowe??? Proszę pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi