niwin Napisano 30 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2008 Witam! Czy ktoś z forumowiczów jeździ bądź jeździł w Tecnicach Diablo Race Pro 110 lub 130? Czy są to stricte zawodnicze buty, w których da się wytrzymać tylko 1 przejazd na zawodach, czy są bardziej przyjazne i nadają się do użytku na codzień? Niestety nigdzie nie mogę dorwać tych butów w moim rozmiarze i samemu sprawdzić. Mierzyłem Magmy - są dobrze dopasowane do kształtu mojej stopy, ale wydają mi się być trochę za miękkie (flex 100). W tej chwili jeżdżę w wysłużonych Dynafitach racingowych, które są bardzo twarde (mierzyłem buty o flexie 130 i moje wydają mi się być jeszcze twardsze). Trudno mi teraz by było przestawić się na zasadniczo miększe buty... Pozdro niwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 30 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2008 Ja jeżdze w Tecnicach Diablo i są okej, teraz poluje na te race pro - mierzyłem i było ostro swietnie trzymają stope i w porównaniu do fischerów soma f9000 na których jezdziłęm wczesniej i ktore miały flex 130 race pro są duużo twardsze cały dzien na stoku w tym? spoko byś wytrzymał tylko po każdym zjezdzie wszystkie klamerki up ogólnie flex w tecnice jest jakiś dziwny, mimo wszystko na twoim miejscu nie pakował bym sie w te komórkowe (race pro) tylko wybrał diabolo magme flex 110, race pro to zawodnicze buciki które są stworzone z myślą o jezdzie na tyczkach. A nie wydaje mi sie żeby twoje dynafity miały flex 150 wiec nie przesadzajmy - skoku wielkiego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 30 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2008 ja mam te buty w twardosci 130, dla mnie sa bardzo wygodne i dosyc dobrze trzymaja, model Race Pro nie jest dla zawodnikow zawodnicy jezdza w Race R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 30 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2008 homar powiedz cos wiecej o tych trepach z fischera bo mierze sie z ich zakupem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niwin Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2008 Wiesz Homar, ja w moich Dynafitach przez 3 sezony musiałem po każdym zjeździe klamerki odpinać - potem się super ułożyły i już nie musiałem. Za to trzymanie idealne (szkoda, że Dynafit nie robi już zjazdowych butów ). Buty o flexie 130 mierzyłem kilku firm (Fischery też) i moim zdaniem te Dynafity są twardsze. W każdym razie - nie masz jakiegoś namiaru na kogoś kto by te buty sprowadzał? SAT podobno robi to tylko na zamówienie, a przecież nie zamówię buta, gdy go wcześniej nie przymierzę... Bardzo by mi zależało na tym, żeby gdzieś te buty przymierzyć. Pozdro niwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niwin Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2008 ja mam te buty w twardosci 130, dla mnie sa bardzo wygodne i dosyc dobrze trzymaja, model Race Pro nie jest dla zawodnikow zawodnicy jezdza w Race R Jak w poście wyżej: Jarek, a gdzie te buty kupiłeś? Szukam namiaru na kogoś, kto je sprowadza. Pozdro niwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 31 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2008 Jak w poście wyżej: Jarek, a gdzie te buty kupiłeś? Szukam namiaru na kogoś, kto je sprowadza. Pozdro niwin ja kupilem w sportler.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi