Azmadan Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 Wczoraj zrobiliśmy sobie wyprawę pieszą… Dębowiec -----> Szyndzielnia -----> Klimczok -----> Błatnia -----> Wapienia (przez Palenicę) Lekko przegięliśmy… od 11:00 do 18:30 (z Palenicy na przełaj po ciemku w dół…) Brnięcie w śniegu po kolana między Klimczok -----> Błatnia czasochłonne. No i konkluzja… Zapomniany przez większość ludzi stok :-P Klimczok działa… Warunki OK… Śnieg jest… Nie ma przetarć… 15zł za 11 przejazdów za 450m stok… do przełknięcia… Hmm… tylko to noszenie nart z kolejki… na Klimczok straszne :-/ Z powrotem nie ma problemu… Na nartach dojeżdża się prawie do schroniska na Szyndzielni – śnieg jest… Aaa i ważne… Chyba 2 lata temu kupili nowy ratrak… Wiec stok przygotowany dobrze… Nie ma ktoś skutera śnieżnego i ochoty przejażdżki na Klimczok ???? :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 15zł za 11 przejazdów za 450m stok… do przełknięcia… 11x450 metrów= 4950m na okrągło 5 kilosów:15zł= 3złote za kilometr przejechany na nartach:mad: gdziekolwiek w cywilizowanym świecie narciarskim np. w Białce na Kotelnicy 70zł za 13 godzin i znów tylko np. tzy zjazdy na godzinę 39zjazdów x 1300m=50700m ok. 50 km : 70 zł = 0,72 gr za kilometr przejechany nartach w ośrodkach alpejskich jak wynika z monitoringu skipasów można spokojnie zrobić do 150 do 200 km dziennie za np.100 do 120 zł za skipas a więc jeszcze taniej za km niż w dobrych krajowych ośrodkach NIE ZGADZAM SIę WIęC NA TO ABY OK.40 MINUT MUSZę TASZCZYć NARTY NA GRZBIECIE ZE SZYNDZIELNI NA KLIMCZOK A TAM ZAPłACIć 3 ZłOTE ZA KILOSA NA NARTACH I JESZCZE POWIEDZIEć,żE TO DO PRZYJęCIA BO TO NIE DO PRZYJęCIA JA CHCę GONDOLI Z BIłEJ NA KLIMCZOK .....ITD,ITP:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 w ośrodkach alpejskich jak wynika z monitoringu skipasów można spokojnie zrobić do 150 do 200 km dziennie za np.100 do 120 zł za skipas a więc jeszcze taniej za km niż w dobrych krajowych ośrodkach E no Figo z tym to już żeś pojechał, musi po 3 piwie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 nie no dopiero po drugim:p ale o co chodzi? ja bym tyle kilosów chciał robić:eek: no po to choćby żeby ta średnia za kilosa dobrze wychodziła bo jak nie to tylko Klimczok zostanie ale dopiero jak tych gondoli i krzeseł tam nastawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 po 6 piwie figo obliczy ile trzeba czasu aby obejść ziemie na nartach przyjmując za podłoże snieg w temperaturze -2,5 stopnia mowa jest o ruchu jednostajnym prostoliniowym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 po 6 piwie figo obliczy ile trzeba czasu aby obejść ziemie na nartach przyjmując za podłoże snieg w temperaturze -2,5 stopnia mowa jest o ruchu jednostajnym prostoliniowym ) Nie!!: Figo znam bardzo dobrze po 6 piwie idzie do toalety i jest tam dłużej niż zima trwa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 Nie!!: Figo znam bardzo dobrze po 6 piwie idzie do toalety i jest tam dłużej niż zima trwa:D To będzie miał wystarczająco dużo czasu żeby podać nam 4 warianty.Na wschód,zachód,północ i południe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 Zejdźcie Ze Mnie Bo Mi Duszno:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 Już schodzimy bo nam się Figo obrazi i piwo pić przestanie:p .A do tego dopuścic nam nie wolno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 To oprucz następnego piwa otwórz sobie i okno Koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 Figo jest tłusty jak dorodna gęś i wszystko po nim płynie. Nie obraża się więc. Zapamiętnijta kursanty raz na jutro:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azmadan Napisano 1 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2008 11x450 metrów= 4950m na okrągło 5 kilosów:15zł= 3złote za kilometr przejechany na nartach:mad: gdziekolwiek w cywilizowanym świecie narciarskim np. w Białce na Kotelnicy 70zł za 13 godzin i znów tylko np. tzy zjazdy na godzinę 39zjazdów x 1300m=50700m ok. 50 km : 70 zł = 0,72 gr za kilometr przejechany nartach w ośrodkach alpejskich jak wynika z monitoringu skipasów można spokojnie zrobić do 150 do 200 km dziennie za np.100 do 120 zł za skipas a więc jeszcze taniej za km niż w dobrych krajowych ośrodkach NIE ZGADZAM SIę WIęC NA TO ABY OK.40 MINUT MUSZę TASZCZYć NARTY NA GRZBIECIE ZE SZYNDZIELNI NA KLIMCZOK A TAM ZAPłACIć 3 ZłOTE ZA KILOSA NA NARTACH I JESZCZE POWIEDZIEć,żE TO DO PRZYJęCIA BO TO NIE DO PRZYJęCIA JA CHCę GONDOLI Z BIłEJ NA KLIMCZOK .....ITD,ITP:mad: hehehehe... a ja sie postarałem o przeliczenia :-P bo lekki błąd Ci sie wkradł... liczyłeś wszystko z karnetu całodziennego... a przeliczając z kosztu przejazdu punktowego na stokach :-P wypada tak.... Klimczok 450m = 3,03 za 1km GAT Golgota 820m = 5.00 za 1km GAT Juliany 900m = 4,56 za 1km Soszów orczyk = 3,58 za 1km Soszów talerzyk = 5,00 za 1km Kotelnica 7-ka = 2,90 za 1km Kotelnica 10-ka = 5,00 za 1km Kotelnica 11-ka = 4,45 za 1km ale i tak dymanie 40min na nogach jest zabójcze... tzn 20... bo sie jedzie na nartach przez 2/3 drogi :-P odpychając kijami ;-P Kotelnica 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 1 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2008 hehehehe... a ja sie postarałem o przeliczenia :-P bo lekki błąd Ci sie wkradł... liczyłeś wszystko z karnetu całodziennego... a przeliczając z kosztu przejazdu punktowego na stokach :-P wypada tak.... Klimczok 450m = 3,03 za 1km GAT Golgota 820m = 5.00 za 1km GAT Juliany 900m = 4,56 za 1km Soszów orczyk = 3,58 za 1km Soszów talerzyk = 5,00 za 1km Kotelnica 7-ka = 2,90 za 1km Kotelnica 10-ka = 5,00 za 1km Kotelnica 11-ka = 4,45 za 1km ale i tak dymanie 40min na nogach jest zabójcze... tzn 20... bo sie jedzie na nartach przez 2/3 drogi :-P odpychając kijami ;-P Kotelnica 7 A u mnie w firmie 40 tonowe TIRy jeżdżą po Europie poniżej 1 EU za kilometr - zgroza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 1 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2008 no i dlatego nie kupuję punktowych karnetów tylko terminowe to do wyliczeń Azmadana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 1 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2008 Klimczok 450m = 3,03 za 1km GAT Golgota 820m = 5.00 za 1km GAT Juliany 900m = 4,56 za 1km Soszów orczyk = 3,58 za 1km Soszów talerzyk = 5,00 za 1km Kotelnica 7-ka = 2,90 za 1km Kotelnica 10-ka = 5,00 za 1km Kotelnica 11-ka = 4,45 za 1km ale i tak dymanie 40min na nogach jest zabójcze... tzn 20... bo sie jedzie na nartach przez 2/3 drogi :-P odpychając kijami ;-P Kotelnica 7 Najdroższa jazda na Kotelnicy i Golgocie czyli w tych miejscach o których słyszy sie najwięcej POLANDIA poprostu każdy hapie jak najwiecej sie da coś co można zauważyc i jest dziwne to to że im wiekszy ośrodek tym większe ceny a wg mnie powinno być na odwrót. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi