Godman Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 Witam, Jadę do Badgastein. Zawsze jezdziłem do Austrii przez Czechy ale jak zniesli granice to pomyslałem zeby przeleciec przez Słowacje, tam za Zliną na autostrade sie wpada i do samej Bratysławy leci. Potem tylko Wiedeń zostaje i ewentualne korki. Dalej planuje na Salzburg. Proszę o info za i przeciw tej marszruty, za każdą informacje dziękuję. Zdrów gdmn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 Witam, Jadę do Badgastein. Zawsze jezdziłem do Austrii przez Czechy ale jak zniesli granice to pomyslałem zeby przeleciec przez Słowacje, tam za Zliną na autostrade sie wpada i do samej Bratysławy leci. Potem tylko Wiedeń zostaje i ewentualne korki. Dalej planuje na Salzburg. Proszę o info za i przeciw tej marszruty, za każdą informacje dziękuję. Zdrów gdmn A kiedy będziesz. Bo ja wyjeżdżam w Piątek. Kwaterę mam w Bad Hofgastein. Ja z Pomorza to mi się opłaca przez Świecko i Monachium. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 28 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 Tutaj masz link do ostatnio poruszanego tematu. http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6355 Wprawdzie do Kaprun, ale na Gastein po prostu wczesniej odbijasz w lewo. Ja 12.01 jechałem przez Czechy a od granicy dokładnie Cieszyn - Olomunc - Brno - Znojmo - Hollabrun - Stockerau - Tulln - St.Chistophen - Linz - Salzburg - Bischoshofen - St. Johan - Bad Hofgastein - do Bad Gastein jeszcze 10 km. Praktycznie cały czas masz dwupasmówkę - tylko kawałek za Frydkiem i w okolicach granicy czesko-austriackiej - jeden pas, ale jedzie się dość szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godman Napisano 28 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2008 Ja dopiero 8 marca, a jadę z Łodzi, najpierw do Badgastien po Radzika a potem do Zell am Ziller na narty. Je tezbym przez Zgorzelec i Niemcy jechał do Zillertall ale trza przejechać przez Badgastein. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 8 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 Marek ma rację z Łodzi najlepiej jechać trasą którą wytyczył - jeżdzę nią od kilku lat - i za każdym razem jest lepiej. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godman Napisano 13 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 Dzienx, pojadę przez Czechy, podobno dużo zrobili. Zdrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 nawet mapy nie potrzebujesz brać ze sobą jak za Rzgowem trafisz jakieś auto z boxem czy nartami na dachu to smaruj za nim jakby skręcał na śląsku na A-4 to wariat i jedzie w Zokopane, nie jedz za nim poszukaj innego i dalej jedź na południe ,jak w Bielsku nie skręci na Cieszyn to wariat i jedzie do Szczyrku albo Korbielowa, znowu takiego olej Ty jedź na Cieszyn i znowu podczep się za takiego z boxem czy nartami na dachu jedź za nim ponad 700km a potem skręć w taki ...TAL który obrałeś za cel swojej podróży:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godman Napisano 21 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Tak, przez Czechy sie super jedzie. Pojechałem do Austri do Badgastein ale z Zilertallu wracałem przez Niemcy i żałuje, ponieważ juz w Austrii zaczely sie korki wiec bojac sie ich pod Monachium pojechałem normalną drogą do Regensburga i tu wjechałem na autostrade. Poza tym jednak odcinek 380 km z Jedrzychowic do Łodzi jest fatalny, szczególnie za Wrockiem, kiedy dodatkowo dopada Cię zmęczenie 10u godzin za kółkiem. Myślę, że jedyną ale kluczową wadą jazdy przez Niemcy są korki w okolicy Monachium i Norymbergii a zimą dodatkowo cięzarówki blokują autostrady bo nie mogą podjechać w jakichś górkach po drodze. Zdrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2008 Chciałbym jeszcze pociągnąć temat: http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/Itineraires?options=1&strStartMerged=katowice&strStartAddress=Katowice&strStartCityCountry=EUR&strDestMerged=kaprun&strDestAddress=Kaprun&strDestCityCountry=EUR#startLocid=31NDF6M3kxMGNOVEF1TWpZME1EVT1jTVRrdU1ESXlPRGM9&destLocid=31MzE1MDEwY05EY3VNamN5T1RVPWNNVEl1TnpVNE9BPT0_&step1Locid=3bMGxSRVBfVEFfMTIwMzAzMDAwMjI3MzA2U0VSUkVQMTExMGNORGt1TVRnMk5nPT1jTVRZdU5qSTRORGMx&step2Locid=&vh=CAR&distance=km&strVehicle=0&intItineraryType=4&devise=1.0%7CEUR&isAvoidFrontiers=false&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&carTypeHidden=Citadine&caravaneHidden=false&typeCarbHidden=essence&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6&carbCost=1.3&dtmDeparture=23/03/2008 Czy ten przejazd między Znojmo - autostrada (B19 czy jakoś tak) jst najlepszym rozwiązaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2008 Chciałbym jeszcze pociągnąć temat: http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/Itineraires?options=1&strStartMerged=katowice&strStartAddress=Katowice&strStartCityCountry=EUR&strDestMerged=kaprun&strDestAddress=Kaprun&strDestCityCountry=EUR#startLocid=31NDF6M3kxMGNOVEF1TWpZME1EVT1jTVRrdU1ESXlPRGM9&destLocid=31MzE1MDEwY05EY3VNamN5T1RVPWNNVEl1TnpVNE9BPT0_&step1Locid=3bMGxSRVBfVEFfMTIwMzAzMDAwMjI3MzA2U0VSUkVQMTExMGNORGt1TVRnMk5nPT1jTVRZdU5qSTRORGMx&step2Locid=&vh=CAR&distance=km&strVehicle=0&intItineraryType=4&devise=1.0%7CEUR&isAvoidFrontiers=false&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&carTypeHidden=Citadine&caravaneHidden=false&typeCarbHidden=essence&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6&carbCost=1.3&dtmDeparture=23/03/2008 Czy ten przejazd między Znojmo - autostrada (B19 czy jakoś tak) jst najlepszym rozwiązaniem ? :eek: a co to za bzdurna trasa przecież ta trasa była to już opisywana dziesiątki razy i zasadniczo jadąc w kierunku większości ośrodków ziemi salzburskiej czy do niektórych ośrodków Styrii, czy na Tyrol, czy dalej na Włochy przez Brener to do Linz jest jedna i ta sama droga dopiero od tego momentu zaczynają się rozbieżności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2008 SB zaznacz w linku "Route type" opcję "Quickest" - nie dopisałem tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2008 SB zaznacz w linku "Route type" opcję "Quickest" - nie dopisałem tego No teraz dobrze pokazuje bo przedtem to oczywiście kierował na Bratysławę Wiedeń a potem to już zupełnie jakąś chorą drogą tylko dalej nie wiem z czym masz problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2008 Sławek, problemu nie ma żadnego Ponieważ nikt do tej pory nie zamieścił tu żadnej mapki, chciałem tylko dopytać czy tak właśnie najlepiej jechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2008 Sławek, problemu nie ma żadnego Ponieważ nikt do tej pory nie zamieścił tu żadnej mapki, chciałem tylko dopytać czy tak właśnie najlepiej jechać ? Wszystkie internetowe mapy nie wiedzieć dlaczego pokazują trasę z Cieszyna na Bratysławę - Wiedeń i nie spotkałem się jeszcze inaczej, ale wiem że np. odcinek z Cieszyna przez Bratysławę i Wiedeń do Sankt Polten to w kilometrach jest to samo jak jadąc z Cieszyna na Brno- Znojmo- Hollabrunn- Stockerau- Sankt Poelten tylko czasowo ten pierwszy wariant to porażka:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2008 Ok, Hollabrun, Stockerau,Tulln,Judenau (co za nazwa w Państwie Adolfa?) i potem na St.Polten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 ... a ja preferuje przez Mikulov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 A czemuż to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 A czemuż to ? nie lubie jezdzic przez Znojmo, do Mikulova jest znacznie lepsza droga, nieprzyjemny jest tylko odcinek od Mikulova do Wiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 Wszystkie internetowe mapy nie wiedzieć dlaczego pokazują trasę z Cieszyna na Bratysławę ...: Nawet kiedyś się nad tą drogą zastanawiałem jadąc gdzieś na południe od Wiednia, ale to rozwiązanie ma jedną kluczową wadę. Mianowicie trzeba dwa razy płacić za winietki. W czechach i slowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 Nawet kiedyś się nad tą drogą zastanawiałem jadąc gdzieś na południe od Wiednia, ale to rozwiązanie ma jedną kluczową wadę. Mianowicie trzeba dwa razy płacić za winietki. W czechach i slowacji. Winietki to opłata za przejazd po autostradzie (lub drogach płatnych). Skręcając na Słowację nie korzystasz z takich dróg więc czeskiej winiety nie potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 Nawet kiedyś się nad tą drogą zastanawiałem jadąc gdzieś na południe od Wiednia, ale to rozwiązanie ma jedną kluczową wadę. Mianowicie trzeba dwa razy płacić za winietki. W czechach i slowacji. ja tak nawet kiedys jechalem baaaardzo dawno temu, z Bratyslawy do Wiednia jechalo sie po oplotkach :eek: , kompletna porazka, brak drogi miedzy dwoma stolicami europejskimi odleglymi o rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi