SB Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 No to witaj na forum! W zasadzie to Gruby Misiek wszystko w tym wątku opisał, a był a może jest tam jeszcze przez ostatnie parę dni po datach postów widać, bo pisał to wszystko na gorąco z Vielkiej Raczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GP-T1000 Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 masz racje SB kurde mialem nadzieje ze teraz minusy to dam dosypia, na stronie chwala sie bardzo dobrymi warunkami i 50 cm sniegu a tu taka porazka no to chyba bedzie trzeba odwolac wyjazd i poczekac az dosypie no chyba ze ktos mi moze powiedziec cos o tym osrodku http://www.oravasnow.sk czy tam tez klamia z warunkami? czy mam nowy temat zalozyc? kurcze do czwartku niewiele czasu i trzeba sie zdecydowac teraz znow czytam forum na stronie VR i zdania sa podzielone jedni zachwyceni inni bardzo niezadowoleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 http://www.holidayinfo.sk/pl-pl/winter/resorts/?id=403&vtrail=1 tu pisze że działa wszystko ale śniegu tak sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GP-T1000 Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 1973marcin, dzieki za stronke, bardzo przydatna. najlepiej by bylo jechac na chopok ale tak tam i z powrotem to troche za daleko nic zaryzykuje ta VR moze nie jest az tak zle jak pisze grubymisiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 jutro napisze ci jak było w niedziele na oravasnow bo znajomi byli to jutro sie dowiem czy warto, ja byłem czechach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GP-T1000 Napisano 12 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2008 o byloby super, choc szczerze mowiac to bylem nastawiony na VR, wiecej tras i wyciagow, no ale jakby tam bylo super to pojade do OS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 Od niedzieli jeżdze na nocny dziennie i ani jednej rysy niezrobiłem na moich nowych slicznotkach trasa beton warunki ok pozdro Barti:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GP-T1000 Napisano 16 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2008 bylem w czwartek 14.02 na VR i bylo super. nie wiem co grubymisiek pisal, po co nastraszyl (moze celowo;)) ale warunki byly super. moze jak sie ma porownanie z alpami czy wyzszymi gorami to mozna marudzic ale to sa bardzo niskie gorki, w kolo praktycznie zero sniegu a na stokach bylo bardzo duzo. fakt wylodzenia miejscami wystepowaly. na Dedovka byly kolejki ale max 15 min, za to Marguška i Laliky zero kolejek. powinni tak zmodernizowac szczyrk i bylo by cycus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 19 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2008 Pobożne życzenia z szczyrnkiem i nie taki diabeł straszny jak go piszą pozdro Barti:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiantychy Napisano 10 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Wrażenia Witam. Również jestem nowy na forum i chce sie podzielić wrażeniami z wypadów na VR w obenym sezonie.Do wyciągu na Dedovce mam z pod samego domu dokładnie 100,4km.Tak więc w tym roku Raczę zwiedziłem aż 8 razy-zawsze w niedziele(a przyznaje ze to jest pierszy taki sezon po 13 letniej przerwie w jeździe na natach).Naprawdę jak na niedzielne warunki to tylko raz był duży zator pod wyciągiem w DEDOVCE-Mazowieckie miało ferie(25-30min stania-Laliki i Marguśka bez kolejek ale troszkę tłoczno)-a chamstwo nie-samowite ,po prostu co niektórzy ludzie myśla że pokupywali najdroższy sprzęt(umiejętności zero) i wszyscy beda im miejsca w kolejce ustepowac.Oczywiście nie wszyscy ale fakt jest taki że jak Mazowsze ma ferie to jest bydło i następnym razem sobie tego oszczedze.Trasy były prawie zawsze ratrakowane, raz tylko sie zdarzyło że dali d..y i o godz.9.45 muldy były już spore.Obsługa wyciągów jak dla mnie bez zastrzeżeń.Jeśli chodzi o nocleg to nocowaliśmy w Węgierskiej Górce(mamy tam taki mały domek)-rano 40 min pustymi drogami i jesteśmy pod wyciągiem.Raz nawet nocowaliśmy w Milówce-30 zł,tanio,fajnie BLISKO bez problemów.Warunki były jakie były.Paradoksalnie najlepsze były podczas ostatniego wypadu29-30.04.2008.Do 12-13godz(potem temp na dole +18 a u góry +9,a dodam że w nocy -3) może nie sztruksik ale ładnie lekko przymrożona trasa,ludzi tyle co kot napłakał.Minus to nierzetelne warunki podawane na stronie www np.na stronie pisało że konektor 12 na laliki warunki dobre- a okazało sie ze same kamienie-narty lekko uszkodzone ,a w ostatnim odcinku ok.300 m od wyciągu w Lalikach nie ma śniegu-narty na ramie i jazda????????????????Moja opinia to jak najbardziej POZYTYW-nie ma porównania z Soszowem czy Stożkiem w Wiśle(też byłem w tym sezonie).Tylko ceny sa kosmiczne.W sezonie za całodniowy karnet ok 90-100zł.DROGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!,ale ośrodek polecam -wiekszośc to Polacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi