Machu Napisano 28 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2008 U mnie jest tylko z rosola 08/09 : Damskie cala seria harmony (sprzedają się nawet dobrze jak na brak śniegu i konkurencje nart zeszłorocznych), attraction, Pmc (podobnie jak harmony), Zenithy 1 i szczerze czekamy na uzupełnienie tj raicale oraz wyższe modele zenithow ale narazie echo. Tak samo z Dynastarem, jest na razie mała obsuwa czemu .. nie wiem. Mnie tylko cieszy iż spadły ceny względem zeszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 28 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2008 Jakieś dziwne rzeczy się dzieją z Rossignolem. Do World Ski Testu nic nie dali dech do sklepów też ? Co to nowa kolekcja zarezerwowana dla zawodników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 29 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2008 (edytowane) Dlaczego nie dali do sklepow ? Rossignol jest juz prawie u wszystkich Klientow, ktorzy powinni go miec Na najlepsze rzeczy nalezy ZAWSZE poczekac Edytowane 29 Październik 2008 przez bobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 29 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2008 No to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 29 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2008 (edytowane) Dlaczego nie dali do sklepow ? Rossignol jest juz prawie u wszystkich Klientow, ktorzy powinni go miec W pierwszej chwili pomyślałem, że czas zmienić przywiązanie do marki, skoro personel importera prezentuje takie poglądy, zapewne odbicie zdania samego zarządu firmy. Ale po chwili refleksji myślę sobie - to nie może być prawda, aby MOJA firma (Rossi) tak traktowała klienta. A powyższe stwierdzenie tak się ma do prawdy, jak wcześniejsza informacja z tego samego źródła (z postu 9.09.2008), że narty będą w sklepach za dwa tygodnie. Edytowane 29 Październik 2008 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 29 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2008 jest są 3 pary rosołow wc oversize po 1999zł new colekszyn:) w inter sport magnolia park wrocław;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 29 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2008 W pierwszej chwili pomyślałem, że czas zmienić przywiązanie do marki, skoro personel importera prezentuje takie poglądy, zapewne odbicie zdania samego zarządu firmy. Ale po chwili refleksji myślę sobie - to nie może być prawda, aby MOJA firma (Rossi) tak traktowała klienta. A powyższe stwierdzenie tak się ma do prawdy, jak wcześniejsza informacja z tego samego źródła (z postu 9.09.2008), że narty będą w sklepach za dwa tygodnie. Odniosłem takie samo wrażenie i tak jak pisałem wyżej widocznie nowa kolekcja jest zarezerwowana dla "zawodowców" a stali klienci muszą się wypchać. No i mimo kilkuletniego przywiązania następne moje narty to będą Atomici albo Fishery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 5 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2008 Informacja zaskakująca i daje do myślenia: Quicksilver (surfing, skateboarding) sprzedał w sierpniu za 100 mln Euro markę Rossignol wraz z Dynastar, Lange, Look. Wobec ceny, jaką firma ta zapłaciła w 2005 roku - 241 mln Euro za Rossi, to obrazuje skalę kryzysu sprzedaży tych marek. Teraz nabywcą jest firma prowadzona przez byłego CEO Rossignol'a - Chartreuse & Mont Blanc. Nabywca jednak uregulował tylko 40% ustalonej ceny, tak więc sprawa jest niejako w zawieszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2008 nie dzieje się dobrze dla tych firm a sprzęt dobry... ciekawa sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 5 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2008 Domyślam się że wpłynie to na sprzedaż. No i pewnie jedynie gdzie dostaniemy Rosoły to w sklepach Intersport i podobnych, po parę par. Szkoda tak wspaniałej marki z tradycjami i wieloletnim doświadczeniem. Ma to też dobrą stronę Moje 9S będą trzymać wartość :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 5 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2008 Informacja zaskakująca i daje do myślenia: Quicksilver (surfing, skateboarding) sprzedał w sierpniu za 100 mln Euro markę Rossignol wraz z Dynastar, Lange, Look. Wobec ceny, jaką firma ta zapłaciła w 2005 roku - 241 mln Euro za Rossi, to obrazuje skalę kryzysu sprzedaży tych marek. Teraz nabywcą jest firma prowadzona przez byłego CEO Rossignol'a - Chartreuse & Mont Blanc. Nabywca jednak uregulował tylko 40% ustalonej ceny, tak więc sprawa jest niejako w zawieszeniu. Też mi nowość Rafale :D:D taki jeden co to tutaj na forum też moderatorem jest mi pisał dość dawno o tym a te 141 mln w plecy to dziwie sie że quika nie pogrążyło i oby niczym mu sie nie odbiło bo jesli chodzi o ciuchy to moja zdecydowanie ulubiona marka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2008 Ambro, racja w 1000% we wrocławskich intersportach tak jak pisałem wczesniej sa po 3 pary max 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 5 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2008 Zawsze tak było i przeważnie tylko modele 8,9 S i X. Jedynym miejscem gdzie można było zobaczyć całą kolekcje były sklepy PM Sport, no a teraz nie wiadomo. Ciekawe czy w ogóle PM zdecyduje się dalej sprzedawać nartki Rossi ale już dla innego właściciela marki. Zauważmy że w tych sklepach połowa asortymentu to właśnie rzeczy z pod znaku Rossignola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 5 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2008 Nabywca jednak uregulował tylko 40% ustalonej ceny, tak więc sprawa jest niejako w zawieszeniu. To juz uzgodniony deal. Poszlo za 40mln Euro. Wartosc firmy mocno spadla jak dolaczyl do rossi taki jeden z tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 5 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2008 NIe no ambro krakowskich i wrocławskich no i sopockim/gdanskim (PM sporcie) Latem to rosoła mają nie wiele, to jak juz sie bawimy w procenty to maks 20 a zimą jest tego troche ale nie przesadzajmy ( w gdansku w zimie nie byłem ) ale nie wiem dlaczego zakupy narciarskie w PM sporcie mi nie pasiły głównie ze względu na to że są w centrach handlowych gdzie nie mam zwyczaju spacerować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 5 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2008 No tak oczywiście że chodzi o zimową kolekcje. W sezonie ilość kurtek Rossi, ubranek zimowych i wszystkich akcesoriów narciarskich była zawsze bardzo duża. Teraz może być różnie w szczególności że Quick w kolekcji zimowej większy nacisk kładzie na sprzęt snowboardowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 6 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 (edytowane) Informacja zaskakująca i daje do myślenia: Quicksilver (surfing, skateboarding) sprzedał w sierpniu za 100 mln Euro markę Rossignol wraz z Dynastar, Lange, Look. Wobec ceny, jaką firma ta zapłaciła w 2005 roku - 241 mln Euro za Rossi, to obrazuje skalę kryzysu sprzedaży tych marek. Teraz nabywcą jest firma prowadzona przez byłego CEO Rossignol'a - Chartreuse & Mont Blanc. Nabywca jednak uregulował tylko 40% ustalonej ceny, tak więc sprawa jest niejako w zawieszeniu. Tak, to prawda. Ale nie dlatego, ze jest kryzys, tylko dlatego, ze Rossignol byl dla Quicka kula u nogi, nie mieli pomyslu, jak temat prowadzic. Grupe Rossignol przejely dwie firmy, i tu niespodzianka, prezesem jednej z nich jest byly prezes Rossignola, zwolniony po przejeciu przez Quicka. Tak wiec wraca stare i dobre, jak to sie mowi, a wszyscy zainteresowani dzien sprzedazy przyjeli z entuzjazmem. A swoja droga, ze jest kryzys wbranzy narciarskiej, to kazdy wie Edytowane 6 Listopad 2008 przez bobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 6 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 A czy masz może wiedzę kto będzie teraz dystrybutorem sprzętu Rossi w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 6 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 Dystrybutor sie nie zmienil. Nadal jest firma PM SPORT, www.pmsport.pl, w której moja skromna osoba ma zaszczyt pracować. PM SPORT jest dystrybutorem takich marek, jak: Rossignol, Dynastar, Lange, Roxy, Quicksilver, Rossignol softgoods, Naish, Cebe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 6 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 (edytowane) Sprawa wyjaśniona Edytowane 6 Listopad 2008 przez Machu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 6 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 Zerknij na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 6 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 6 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 Juz wiesz, czemu nie macie calej kolekcji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 6 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2008 Jak to jedna pani moze .. ehh dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKI-maniac Napisano 10 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2008 bobic dlaczego jak napisałem do pmsport maila z prośbą o nalepki od rossignola dynastara i lange, to nie dostałem ani odpowiedzi ani nalepek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi