Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Lekka przesada...

Gość bobic

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza sie jest to wielka tragedia ale głównie dla rodzin Tych którzy zgineli.

A cała to otoczka narodowej tragedii to dla mnie hipokryzja do kwadratu.Odwałane obrady sejmu-wszystko na pokaz. Minuta ciszy jutro w południe jak najbardziej. Ale nie zamkne sie przecież do soboty w kaplicy. Chwile refleksji na pewno ale reszta to jak na pisałem obłuda i hipokryzja.

Przed snem sie za Nich pomodle. Bo tak naprawde to jedyne co możemy zrobić

BZ WBK też!!!

No jest to bardzo kontrowersyjna i dyskusyjna sprawa, co dnia na polskich drogach ginie kilkadziesiąt osób, a że jest to rozrzucone na wiele zdażeń pozostaje nie zaóważone, ale jeśli jest to autobus i wypadek w kumuluje się wokół tego autobusu to ogłasza się żałobę narodową, czy to wpożądku.

Kolejną sprawą jest pomoc rodzinie w takich wypadkach. Dzisiaj słyszałem że rodziny tych ofiar otrzymają pomoc fonansową oprucz pokrycia kosztów pogrzebu zapomogę w zależności od stopnia oficerskiego od 75 000 do 150 000 zł, czy normalny śmiertelnik może liczyć na coś takego:confused:

haha fajna ta wymiana zdań o kolorach:)

Ja jeszcze dodam ze gdzieś tam z powodu żałoby odwołali piątkową studniówkę! No i co Ci biedni maturzyści mają teraz zrobić, wiadomo ze kobietki pokupywały jakies keracje itp a tu załoba i co? Kto im $ zwróci? A kto $ organizatorowi który pewnie juz kupił produkty, żywność itp? A tej studniówki się przełożyć nie da! Łatwo ogłosić żałobe ale za tym idą różne konsekwencje o których pan L. K. pewnie nie myśli:mad:

Panowie to nie prima aprilis!! Nie wiem czy sobie jaja robicie z SB, ale ja też mam czarno-biały obraz na stronie tego banku.

Co do żałoby to nie będę polemizował co do jej zasadności, zginęło 20-tu żołnierzy-pilotów wysokiej rangi i należy im się szacunek. Bóg, honor i Ojczyzna!! Kiedyś to hasło porywało, mobilizowało lud i wojsko do powstań, obrony kraju, walki z najeźdźcą. Teraz? Bezsensowne "pitolenie" w kółko o tym samym w każdym radiu, tv, www, gazetach i rozdmuchiwanie aż do przesady wielkiej sensacji, która dla wielu jest tragedią. Pytam po co? Do tego ta cała szopka w sejmie, może jeszcze autobusy przestaną jeździć bo żałoba? A przecież rząd teraz miał się zająć służbą zdrowia... czy to nie jest ważne?

Mam takie wrażenie że wszystko jest tylko na pokaz i jak się tak zastanowić to rzygać się chce patrząc na to wszystko co się wokół dzieje.....

Ja również się zgadzam - żałoba powinna być, bo zginęło 20 żołnierzy pilotów, którzy na dodatek wracali z konferencji o bezpieczeństwie lotów.

Ale nie przesadzajmy, bo za kilka lat, jak "folia wylewana" (ta do wyklejania) na samochody będzie tańsza, to mały prezydent każe Ci wykleić samochód na czarno na te kilka dni.

A w sklepach ściany będą również malowane na czarno.

Tutaj leży przesada.

Witam

pamiętam jak byłem w armi,i jak mojemu kumplowi urwała dwa palce gąsienica w transporterze...to porucznik na kompani przy wódzie śmiał się do rozpuku z tego wydarzenia....nie rusza mnie ta tragedia...20 wysokich emerytur zostanie w budżecie...a to jest wpisane w ich zawód...przecież byli w pracy?...no chyba że skręcili na wódę....

aha...jeszcze jedno...myślę żeby nie łączyć..takich patosów...Bóg-Honor-Ojczyzna...bo to dotyczy oficerów przedwojennych...obecni im do pięt nie dorastają:(

Panowie to nie prima aprilis!! Nie wiem czy sobie jaja robicie z SB, ale ja też mam czarno-biały obraz na stronie tego banku.

Co do żałoby to nie będę polemizował co do jej zasadności, zginęło 20-tu żołnierzy-pilotów wysokiej rangi i należy im się szacunek. Bóg, honor i Ojczyzna!! Kiedyś to hasło porywało, mobilizowało lud i wojsko do powstań, obrony kraju, walki z najeźdźcą. Teraz? Bezsensowne "pitolenie" w kółko o tym samym w każdym radiu, tv, www, gazetach i rozdmuchiwanie aż do przesady wielkiej sensacji, która dla wielu jest tragedią. Pytam po co? Do tego ta cała szopka w sejmie, może jeszcze autobusy przestaną jeździć bo żałoba? A przecież rząd teraz miał się zająć służbą zdrowia... czy to nie jest ważne?

Mam takie wrażenie że wszystko jest tylko na pokaz i jak się tak zastanowić to rzygać się chce patrząc na to wszystko co się wokół dzieje.....

Podpisuję sie pod tym obiema rękami. A na pytanie po co ta cała szopka, która tez mnie wk...wia. Politycy- dla zdobycia elektoratu, redaktorzy, spikerzy i inne pismaki dla kasy i tyle.

Pozdrawiam.