SQLESZCZ Napisano 23 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2008 Witam, chciałem zasięgnąć wiedzy jaką trasę obrać jadąc własnym samochodem na Sella Ronde. Czy przez Niemcy ??? Czy przez Czechy ??? Wyruszam z Warszawy w piątek ok. 19.00. Ile będę jechał. Pardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2008 moim skromnym zdaniem tylko przez Cieszyn ze Szczecina i okolic jechałbym przez Berlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2008 Warszawa, Katowice, Cieszyn, Frydek Mistek, Olomouc, Brno, Znojmo, St. Polten, Lienz, Salzburg, Rosenheim, Innsbruck, przełęcz Brenner, Brixen i tu dwie możliwości: 1. dalej autostradą i przez Valgardenę i przełęcze do Alta Badia (do jazdy tylko w dzień - piękne widoki m.in. na Sella Rondę) 2. skręt w Brixen na Brunico i dalej do Alta Badia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 23 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2008 Ponieważ w szczycie sezonu okolice Salzburg - Insbruck lubią się korkować proponuję drogę alternatywną: Warszawa, Katowice, Cieszyn, Zilina, Bratysława, Graz, Klagenfurt, Spittal, Lienz, Toblach. Stąd można przez Brunico lub przez Cortina d'Ampezzo i Arabba do Alta Badia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 25 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2008 jak mi zalezy na czasie to smigam prez Kudowe - od Hradec Kralove caly czas autostada np. z Nysy do Kronplatz mam 935 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kony Napisano 26 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2008 ... i tu dwie możliwości: 1. dalej autostradą i przez Valgardenę i przełęcze do Alta Badia (do jazdy tylko w dzień - piękne widoki m.in. na Sella Rondę) 2. skręt w Brixen na Brunico i dalej do Alta Badia Moje doświadczenie z przed dwóch tygodni. Mieszkaliśmy w Ortisei (Val Gardena) i chcieliśmy się wybrać jednego dnia do Alta Badia. Nawigacja pokazuje trasę przez Brunico ale co nam samcom jakaś "baba" będzie mówiła którędy mamy jechać ? Pocięliśmy najkrótszą drogą via St.Christina, Wolkenstein itd. Wspięliśmy się ostrym podjazdem na jakiś szczyt zastanawiając się czy już zakładać łańcuchy czy jeszcze damy radę i tam zastaliśmy biały okrągły znak z czerwoną obwódką oraz uśmiechniętego pana w spychaczu układającego równiutko zaspy na poboczach Nie wiem czy tak jest całą zimę czy było to spowodowane dosyć obfitym opadem śniegu w owym czasie i poprostu nie nadążyli tej trasy udrożnić. Skończyło się niestety na szybkim odwrocie do St.Christiny gdzie próbowaliśmy wyrównać czasy Cuche'a i Walchhofera na Saslongu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi