jarek Napisano 16 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2008 Na Kasprowym pada śnieg , temp. -6 C, warunki narciarskie dobre, Goryczkowa i Gąsienicowa czynne. mimo ciagle jeszcze dobrych warunkow w kotlach przyda sie troche sniegu, nartostrada od esa w kiepskim stanie, ostatnie kilkaset metrow na piechote (ale tam to pewnie pada deszcz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 19 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Strbskie pleso, dzisiaj z rana moco padało!! Na dole deszcz, na górze śnieg + chmury i mgła. Chwilami się lekko przejaśniało, niestety nie na długo Pojeździć się mimo wszystko dało, na górze trochę świeżego śniegu (ok 5cm) i przez to wolna jazda. W niższych częściach trasy miejscami miękko. Najlepiej śmigało się na Interski, dobrze przygotowany i w miarę twardy. Szkoda tylko że pogoda nie dopisała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 19 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Raporty śniegowe z Czech Relacja z Czech - Špindlerův Mlýn Chciałbym zgłosić tą relację tutaj ponieważ dotyczy ona warunków śniegowych i pod tym względem pasuje bardzo do tej właśnie grupy tematycznej. Temat ten pojawił się na tym forum przy okazji omawiania ogólnej kwestii celowości naśnieżania stoków i pod innym tematem, lecz niema możliwości automatycznego połączenia z tutejszą grupą tematyczną. Znajduje się on pod: skionline.pl - narciarskie forum > Stacje narciarskie > Polska > Możliwe Inwestycje Narciarskie w Polsce - Karkonosze - Niedamirów Żeby nie dublować postów i uprościć podaję tylko link: http://www.skionline.pl/forum/showth...ed=1#post45924 post #120 - podtytuł: "A Jednak Ci Co Naśnieżali Skorzystali" i #122 - podtytuł: "W Szpindlu wciąż dzięki naśnieżaniu przednia jazda". Proponuję, żeby ewentualne odpowiedzi pozostawiać tam lub tu w zależności gdzie lepiej będą pasować tematycznie. Dziękuję za uwagę, Ryszard Kowalczuk --------------------- http://writer.zoho.com/public/kowalczuk/Mozliwe-Inwestycje-Narciarskie---Karkonosze---Niedamirow1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 19 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Witam Wszystkich, Cieszę się, że jeszcze jeździcie w Tatrach. Ja w przerwach w ruletce (Las Vegas) myslę, czy jeszcze uda mi sie po powrocie pojeździć? Pozdrawiam serdecznie Wszystkich forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 19 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Co prawda ten tekst "popełniłem" już w innym miejscu , ale tam znowu ktoś komuś zaczyna coś ........ zresztą tutaj bardziej pasuje Wczoraj zaliczyłem Pilsko (chociaż w planie miałem jechać na Rohacze ,jednak musiałem w miarę szybko wrócić do domu ) - warunki śniegowe jak na 18 kwietnia całkiem ,całkiem . Na Miziową wjeżdżałem krzesłem jako jedyny pasażer!!!Na górze chodził tylko talerzyk na kopiec i tam śniegu jest jeszcze sporo . Szkoda tylko ,że te ćwoki z GATu nie wyratrakowały stoku , bo byłoby super.A tak - w nocy spadło ok. 5cm śniegu , nie było przymrozku i jazda w takim mokrym , świeżym śniegu to tak, jak jazda samochdem z zaciagniętym hamulcem ręcznym.Ale nic to , ważne że się trochę pośmigało . Zwłaszcza , ze oprócz mnie , jeździł tylko jeszcze jeden gość z Gliwic. Dopiero ok. 12-tej dotarły na stok dwie następne osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Co prawda ten tekst "popełniłem" już w innym miejscu , ale tam znowu ktoś komuś zaczyna coś ........ zresztą tutaj bardziej pasuje Wczoraj zaliczyłem Pilsko (chociaż w planie miałem jechać na Rohacze ,jednak musiałem w miarę szybko wrócić do domu ) - warunki śniegowe jak na 18 kwietnia całkiem ,całkiem . Na Miziową wjeżdżałem krzesłem jako jedyny pasażer!!!Na górze chodził tylko talerzyk na kopiec i tam śniegu jest jeszcze sporo . Szkoda tylko ,że te ćwoki z GATu nie wyratrakowały stoku , bo byłoby super.A tak - w nocy spadło ok. 5cm śniegu , nie było przymrozku i jazda w takim mokrym , świeżym śniegu to tak, jak jazda samochdem z zaciagniętym hamulcem ręcznym.Ale nic to , ważne że się trochę pośmigało . Zwłaszcza , ze oprócz mnie , jeździł tylko jeszcze jeden gość z Gliwic. Dopiero ok. 12-tej dotarły na stok dwie następne osoby. O proszę, a jak na górę? Piechota czy wyciąg ? Zastanawiam się czy tam nie zajrzeć na zakończenie sezonu za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 19 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2008 O proszę, a jak na górę? Piechota czy wyciąg ? Zastanawiam się czy tam nie zajrzeć na zakończenie sezonu za tydzień. krzesełkiem na Szczawiny , potem orczykiem na Miziową a tam już trzeba podejść ( tak na rozgrzewkę ) do talerzyka . Można to zrobić jeszcze z zapiętymi nartami , bo śniegu trochę jest:) . Gorzej ze zjazdem z Miziowej do Szczawin , bo sporo przetarć i trzeba uważać.Należy jednak wziąć pod uwagę to , że z dnia na dzień może być coraz gorzej ze śniegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2008 No i wlasnie z powodu tego wszechobecnego deszczu zrezygnowalem z dzisiejszego ranka, jak zaczelo sypac wczoreaj o 23 i szbko sprawdzilem prognoze ze podobnie ma byc w nocy i rano to dalem sobie spokoj. Ale na jutro rano juz zwarty i gotowy na byc moze ostatnie w tym sezonie Karkonosze, ma juz nie padac, chmurnie z malymi przeblyskami kolo poludnia. Teraz jest okolo 3-4 stopni, rano prawdopodobnie bedzie lekko przymarzniete Szczegoly wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2008 krzesełkiem na Szczawiny , potem orczykiem na Miziową a tam już trzeba podejść ( tak na rozgrzewkę ) do talerzyka . Można to zrobić jeszcze z zapiętymi nartami , bo śniegu trochę jest:) . Gorzej ze zjazdem z Miziowej do Szczawin , bo sporo przetarć i trzeba uważać.Należy jednak wziąć pod uwagę to , że z dnia na dzień może być coraz gorzej ze śniegiem Ewentualnie można jeszcze sprobować przez polanę Bartek i poniżej "młaków" wbijać się w rzadszy tam już las. Trzy lata temu tak się dało. I tak pozostaje przejść na Szczawiny ale już po płaskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 20 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2008 No i zrobilem dzis nartowanie od samego rana i jestem z tego zadowolony. Ale powiem obiektywnie - to juz koniec na Karkonosze w tym sezonie ( i tak bylo niezle). Co prawda planuja jeszcze uruchomione oryczyki do 4 maja w Spidndlerovym (i w tym tygodniu stadard z innymi wyciagami) ale to juz sie robi male desperados. Zbyt miekko i zbyt mokro, nawet podkladu lodu miejscami brakuje. Oczywiscie mozna sie poslizgac jak ktos lubi, ale to juz nie to.....:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 W Szpindlu czynne są jeszcze Stoh i Horní Mísečky Špindlerův Mlýn - wiadomość podałem pod inną grupą tematyczna: skionline.pl - narciarskie forum > Stacje narciarskie > Słowacja, Czechy > Spindleruv Mlyn Tu podaję więc tylko link (żeby nie dublować): http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=46040#post46040 Ryszard Kowalczuk --------------------- http://writer.zoho.com/public/kowalczuk/Mozliwe-Inwestycje-Narciarskie---Karkonosze---Niedamirow1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy użytkownik Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Špindlerův Mlýn - czynne są jeszcze Stoh i Horní Mísečky http://flash.holidayinfo.cz/maps/flashmap.php?mapid=3〈=3 Ryszard Kowalczuk --------------------- http://writer.zoho.com/public/kowalczuk/Mozliwe-Inwestycje-Narciarskie---Karkonosze---Niedamirow1 deja vu czy ki ch*** sorry, ale po co to samo w kilku wątkach dawać ? "forumowcy" są kumaci , nawet jak napiszesz w jednym to znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Już zwracałem uwagę na to. Następnym razem będzie ostrzeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Już zwracałem uwagę na to. Następnym razem będzie ostrzeżenie. Podałem to tutaj dla sprostowania ponieważ wcześniej pod tym tematem też podałem, że zamykają tam 20-go. Tym samym chciałem uniknąć sytuacji gdy ktoś zostałby wprowadzony w błąd i przeze mnie zrezygnowałby z wyjazdu. Ponadto był to tylko link do mapki pokazującej czynne wyciągi i trasy a więc i dodatkowo wiadomość, że warto z niej korzystać w przyszłości dla szybkiego sprawdzenia przed wyjazdem na narty. W końcu nie każdy szuka warunków śniegowych przeglądając wszystkie grupy tematyczne jak nasz kolega "Nowy użytkownik, Krzysiek", który zgłosił to moje straszne przestępstwo. Dodatkowo wydaje mi się, że podawanie link-u z opisem (jak uzgodniliśmy wcześniej) do innego link-a to już raczej gruba przesada. Ale jak wolisz, kasuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy użytkownik Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 ...W końcu nie każdy szuka warunków śniegowych przeglądając wszystkie grupy tematyczne jak nasz kolega "Nowy użytkownik, Krzysiek"... 1. Sezon dla większości sie skończył, ilość postów na forum maleje więc nie przeszukuję całego forum tylko korzystam z funkcji nowe posty ... nasz kolega "Nowy użytkownik, Krzysiek", który zgłosił to moje straszne przestępstwo. 2. Nigdzie nie napisałem, że popełniłeś "straszne przestępstwo" :eek: co więcej nie mam nic do merytorycznej zawartości Twojego postu bo informacje w nim zawarte być może komuś się przydadzą. 3. Nigdzie nie zgłaszałem Twojego "przestępstwa". Moja uwaga skierowana była wyłącznie do Ciebie. Pozdrawiam serdecznie Krzysiek Sorry za OT, już więcej nie będę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Wiadomo, że to nie przestępstwo, ale robi się bałagan na forum. Zauważ jak działają inne fora. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 deja vu czy ki ch*** ... po co to samo w kilku wątkach dawać ? ... A po co pytasz o to drugi raz? Ja już niedawno pytałem poruszając temat jak rozwiązać problem komunikacji między grupami tematycznymi (pod innym wątkiem) - a skoro sugerujesz, że masz na to doskonałe rozwiązanie widząc wszystko na wskroś wszystkich tych grup i tematów to powinieneś był to zauważyć i odpowiedzieć, zamiast znów tutaj pytać "po co". Kończę bo nie jest to temat na ten wątek i grupę. Proponuję skionline.pl - narciarskie forum > Nasze sprawy > Tematy dot. skionline.pl > Sprawa skutecznej komunikacji miedzy grupami tematycznymi http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=7019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy użytkownik Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 A po co pytasz o to drugi raz? ... :eek: ...Przepraszam ale pytałem tylko raz PASS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Przepraszam ale pytałem tylko raz Przecież mowię: ja pytalem 1-wszy raz - Ty pytasz 2-gi - ? - przeczytaj jeszcze raz to zrozumiesz. "... nie jest to temat na ten wątek i grupę. Proponuję skionline.pl - narciarskie forum > Nasze sprawy > Tematy dot. skionline.pl > Sprawa skutecznej komunikacji miedzy grupami tematycznymi" http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=7019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 22 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2008 W wysokich partiach Alp Austriackich wieje jak w kieleckim i opady śniegu, że chocho. :D . Dużo wyciągów nie działa. Jak wypali wyjazd na Pitztala 9-11 maj to będzie po czym śmigać oj będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 22 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2008 Przed chwilą dzwoniłem do syna któren teraz zasuwa na Molltalerze i jest mnóstwo świeżego śniegu. Wczoraj było spore zachmurzenie w ciągu dnia i obfite opady śniegu, dziś mgła zeszła w doliny, więc na lodowcu niezła sytuacja a jutro do tego jeszcze ma wyjść słoneczko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 22 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2008 A swoja drogą to u nas w Polsce jeszcze muszą długo uczyć się szacunku dla narciarza takiego jak w Austrii. Przykład: Wczoraj na stronie Soelden.com podano, że od 21-04-2008 alle winterskigebiet sind geschlossen. Dziś na lodowcach nielzja polyżować ze względu na silny wiatr i kiepska widoczność. Ale w zamian otworzyli kolejkę i wyciąg na terenach nielodowcowych Giggijoch mniej wrażliwych na warunki atmosferyczne coby se nartowniki pośmigali. To sie nazywa marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedySpeedy Napisano 27 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Kaunertal/Pitzal No to ja skończyłem w tym sezonie i na długi weekend nad zatokę, ale to chyba będzie inne forum;) Na Kaunertalu śniegu opór, przez dwa dni z powodu opadów i zagrożenia lawinowego lodowiec był zamknięty i jeździliśmy na Pitzal gdzie śniegu również mnóstwo. Jak ktoś miał ochotę na freeride w śniegu po kolana lub pas (zależnie od wzrostu) to mógł spróbować. Dla tych którzy się wybierają na długi weekend to śniegu starczy, tylko straszne mgł i brak kontrastu Speedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Kasprowy Dzisiaj wieczorem zasięgnąłem języka od człowieka, który jeździł na Kasprowym - twierdził, że warunki, szczególnie rano są jeszcze dobre. Z góry trzeba zjechać kolejką, bo nartostrada już jest nie przejezdna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 29 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2008 Jeździłam tam wczoraj (pn.), warunki rzeczywiście dobre. Koło południa (dopiero) zaczynała się robić kasza, ale bynajmniej nie zupa. I ludzi mało. Gąsienicowa - palce lizać. Jak koło pierwszej zjeżdżałam przez Goryczkową, to w górnej części jeszcze było gładko po ratraku, za to od rozjazdów brejowate muldy. Zjazd wyjątkowo marny - niby do esa można było zjechać, ale lepiej nie mówić, po czym. W każdym razie było to płynne. Dalej i niżej, po przejściu paru metrów, jakiś uparciuch też mógłby - nawet miejscami, w lesie, lepszy śnieg niż wyżej. Ale dla szanujących swoje narty, rada, żeby odpiąć deski już przy dolnej stacji Goryczkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi