juice Napisano 31 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2008 Zazdroszcze, zazdoroszcze. Ja najszybciej weekend kolejny. Ten jeszcze sie dalo calkiem przyjemie powalczyc - ale z godziny na godzine - patrzac na prognoze tego tygodnia - Sudety plyna w dol, albo sloncem, albo deszczem. Zima sie chyba konczy w RP definitywnie, pomalu nawet w wyzszych gorkach. Choc moze jeszcze jakis maly cudzik, moze choc jeszcze jeden weekend na miejscu da rade dociagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 a tak sobie siedze i sie nudze i mowie,a zobacze co słychac w naszych górkach, i wchodze na kamerki i co widze-w Szklarce spadl snieg:eek: wiem ze Szklarka to jest nic z Austria czy i nnymi górami - stokami ale to własnie na Puchatku czy Hali Szrenicy stawiałem swoje pierwsze próby jazdy na nartach:) to takie widze ostatnie podrygi zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Kasprowy "Zaatakowałem" dzisiaj Kasprowy - rano w mieście wiatr był słaby, pogoda OK, więc myślę sobie - wczoraj kolejka nie kursowała, bo robili przegląd liny Szwajcarzy i jak to Szwajcarzy uporali się z tematem na czas i dzisiaj wszystko będzie jeździć. Niestety:o , Szwajcarzy chyba najadły się kwaśnicy, popiły gorzałką i dzisiaj nadal kolej nie kursuje; Paru śmiałków pojechało do Kuźnic - chyba chcieli podchodzić do Goryczkowej. Przy okazji podaję za stroną PKL, że 14 i 15 kwietnia kolej z przyczyn technicznych nie będzie kursować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 9 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2008 "Zaatakowałem" dzisiaj Kasprowy - rano w mieście wiatr był słaby, pogoda OK, więc myślę sobie - wczoraj kolejka nie kursowała, bo robili przegląd liny Szwajcarzy i jak to Szwajcarzy uporali się z tematem na czas i dzisiaj wszystko będzie jeździć. Niestety:o , Szwajcarzy chyba najadły się kwaśnicy, popiły gorzałką i dzisiaj nadal kolej nie kursuje; Paru śmiałków pojechało do Kuźnic - chyba chcieli podchodzić do Goryczkowej. Przy okazji podaję za stroną PKL, że 14 i 15 kwietnia kolej z przyczyn technicznych nie będzie kursować. 14 kwietnia to niestety wymierzone we mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Ja też planowałem ten poniedziałek 14go, jako ostatni dzień jazdy (wyjazd), a tu szlaban. Ale, jak to w PKL, sytuacja się może zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 9 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2008 he, he to trzeba było jechać do naszych braci Słowaków:) np. wczoraj na Rohaczach były warunki że palce lizać - super słoneczna pogoda ,piękne widoki, śniegu kupa i to zmrożonego !!! (rano oczywiście ) , a na wyciągach garstka narciarzy dla mnie to był wymarzony koniec ( tak na 95% ) sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 10 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Kasprowy Pisać nie mam mocy, więc kogo interesuje niech ogląda i pakuje dechy do wyjazdu! [YOUTUBE]VYO5Fq6Hezg[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 10 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Ja się właśnie zastanawiam czy nie wyskoczyć na tydzień i pojeździć troche na kasprowym. Czyli mam rozumieć że warunki są ok ? bo wczoraj wieczorem zaglądałem w zakładkę pogoda i widziałem że pada deszcz ? P.S. Jak z kolejkami do wyciągów w godzinach porannych i do popołudnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 10 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Ja się właśnie zastanawiam czy nie wyskoczyć na tydzień i pojeździć troche na kasprowym. Czyli mam rozumieć że warunki są ok ? bo wczoraj wieczorem zaglądałem w zakładkę pogoda i widziałem że pada deszcz ? P.S. Jak z kolejkami do wyciągów w godzinach porannych i do popołudnia ? Oj chopie niepoprawny tok rozumowania. Jak na tydzień to wal w Alpy, to tylko pięć godzin jazdy więcej z miasta Danzig. Karnet w tej samej cenie. A i kwaterę teraz idzie całkiem tanio chycić. A jak pojedziesz na Kasprowy i będzie ze trzy dni wiało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 10 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 ja jak zwykle bede na Kasprowym w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 10 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 W tygodniu kolejek brak; warunki dobre; deszczu od kilku dni nie było; 14,15 przerwa techniczna kolej nie jeździ; w sobotę zawody PKL w Gąsienicowej; ma nadejść ochłodzenie od piątku, także może być jeszcze lepiej; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 10 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Oj chopie niepoprawny tok rozumowania. Jak na tydzień to wal w Alpy, to tylko pięć godzin jazdy więcej z miasta Danzig. Karnet w tej samej cenie. A i kwaterę teraz idzie całkiem tanio chycić. A jak pojedziesz na Kasprowy i będzie ze trzy dni wiało? 25.04 jadę do solden a teraz będę miał parę wolnych dni i chciałem jeszcze gdzieś pojeździć To jak jest sens jechać czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 10 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 25.04 jadę do solden a teraz będę miał parę wolnych dni i chciałem jeszcze gdzieś pojeździć To jak jest sens jechać czy nie ? Do Soelden zawsze:D (zrozumiałem twój post dobrze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 10 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Do Solden obrócę z Gdańska w jeden dzień przy dobrej pogodzie ale tak czy owak zastanawiam się nad zakopcem. Dawno tam nie byłem. To jak poradzi mi ktoś czy jest sens tam jechać i czy są warunki do jazdy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 10 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 czy jest sens tam jechać i czy są warunki do jazdy ? Myślę, że śmiało możesz przyjechać. Rezerwowo, gdyby Kasprowy nie jeździł, pozostają Rohace (choć tam piszą, że ośrodek działa do 13.04.) i Strbske Pleso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 10 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Myślę, że śmiało możesz przyjechać. Rezerwowo, gdyby Kasprowy nie jeździł, pozostają Rohace (choć tam piszą, że ośrodek działa do 13.04.) i Strbske Pleso. A jak z dojazdem ? Bo nie wiem czy będę chciał tam przemieszczać sie samochodem - % itd. W ogóle nie wiem czy pojadę tam samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 10 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 generalnie jak będziesz bez auta to możesz zapomnieć o wypadach na słowację, nie jestem w 100% pewien ale nie słyszałem żeby jakieś busy tam kursowały z Zakopca, więc dostać się na Rohace, Strbskie Pleso czy Łomnicę to duży problem bez auta. Zostanie Ci zatem do ujeżdżania tylko Kaspruś.... Twój wybór - albo % , albo kierowca , albo brak możliwości wyboru poza Kasprowym . Gdybym był na Twoim miejscu i mieszkał tam gdzie mieszkasz raczej pojechałbym prosto do Austri, ale jeżeli już koniecznie chcesz odwiedzić nasze Taterki to jednak samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 10 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Tak jak napisałem w Alpy jadę 25.04 samochodem albo samolotem i specjalnie wybrałem Zakopane bo dawno tam nie jeździłem. A samochód chce zostawić bo rzygać mi się chce jak pomyśle o tej drodze z gda do zakopanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Tak jak napisałem w Alpy jadę 25.04 samochodem albo samolotem i specjalnie wybrałem Zakopane bo dawno tam nie jeździłem. A samochód chce zostawić bo rzygać mi się chce jak pomyśle o tej drodze z gda do zakopanego Jak pisałem Twój wybór, wystarczy że lekko zacznie wiać, albo będą chmury nisko i nawet na Kasprowym nie pojeździsz!! A zasuwać 700 km tylko po to żeby się po Krupówkach przespacerować? ... bezcenne Tak czy inaczej POWODZENIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 11 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Dzisiaj na Kasprowym wiatr - wszystko stoi; natomiast jutro według prognoz mają być opady śniegu i ochłodzenie - tak zazwyczaj jest po halnym - zobaczymy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Dzisiaj na Kasprowym wiatr - wszystko stoi; natomiast jutro według prognoz mają być opady śniegu i ochłodzenie - tak zazwyczaj jest po halnym - zobaczymy...? No proszę, a ja wybierałam się tam dziś, nie dotarłam i klęłam - a tymczasem okazuje się, że nie było po co! I jeszcze ochłodzenie, Bończa, wielkie dzięki za regularne raporty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 11 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Cieszę się, że Ci się przydają Na razie w Z jest 14 na plusie i halny daje w porywach. Ochłodzenie ma się według prognoz pojawić z soboty na niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Cieszę się, że Ci się przydają Na razie w Z jest 14 na plusie i halny daje w porywach. Ochłodzenie ma się według prognoz pojawić z soboty na niedzielę. Jeszcze raz dzięki! A w niedzielę kolejka ma nie chodzić i czynna ma być tylko Goryczkowa. Plus - będzie pusto, minus - trochę nudno, lubię głównie zjazd do kotła Gąsienicowego, Goryczkowy ma wykastrowany najfajniejszy kawałek przez tą śmieszną rynnę. No, ale grunt, że będą warunki, i jeszcze zostaje Słowacja, w niedzielę pewnie z wszystkimi narciarzami z Polski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2008 Na Kasprowym zima Na Kasprowym pada śnieg , temp. -6 C, warunki narciarskie dobre, Goryczkowa i Gąsienicowa czynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2008 Na Kasprowym pada śnieg , temp. -6 C, warunki narciarskie dobre, Goryczkowa i Gąsienicowa czynne. No to się właśnie realizuje ten scenariusz kwietniowych upałów:D według prognoz długoterminowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi