Bończa Napisano 7 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2008 KasprowyTak wygląda teraz Kasprowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 7 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2008 za chwile wyjazd do Białki a u mnie w Mikołowie +10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2008 Nie pękaj:) . W Białce teraz też jest +8. Jak wstaniesz jutro rano, to na pewno po zmrożonym sztruksie pojeździsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 9 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2008 Warunki Sniegowe - Osrodki Narciarskie - Czechy - 2008-03-08 http://spreadsheets.google.com/pub?key=p9iN9RQeKTLw6FHbqtkIpJw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 9 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2008 Skrot Czarna Gora - Sienna Bylem i 3,5 godz pojezdzilem, na tyle ostro na ile sie dalo. Ciesze sie ze jezdzilem wogole, ale powiem szczerze - NIE POLECAM ! Nawet nie chce mi sie rozwijac szczegolow, w kazdym razie ich ocene na www warunkow narciarskich jako "dobre" mozna wlozyc miedzy bajki. Choc gadalem z ludzmi i byli tacy ktorym sie podobalo, ale mowili ze jezdza rekraacyjno-turystycznie i centralna Polska. Dnia tego wspominal nie bede. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 9 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2008 Pytanie o dane dotyczace sniegu Czy ktos moze wie gdzie na internecie mozna znalezc dane dotyczace zalegania lub/i opadow sniegu, temparatury powietrza itp. w polskich gorach - historyczne lub/i biezace, stabelaryzowane najlepiej. RK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 11 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2008 Halny W górach wieje halny. Zwykle po halnym są opady - zobaczymy, czy śnieg, czy deszcz spadnie. Temperatura +8, słońce; większość stacji narciarskich działa - ludzie jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2008 Niestety słyszałem, że należy obawiać się najgorszego. Tylko ew. wyyysoko w gorach może posnieżyć. Zastanawiam się, co znaczy "wysoko w gorach" dla TVNu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 11 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2008 ja dzis w bluzie smigałem i niestety nie było mi chłodno :( do południa bezchmurne niebo 12 stopni jak ja bym sie cieszył jak bym snieg zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 11 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2008 z pogodynki na naszym stronce zapowiadaja opady sniegu w Bialce w najblizsze dni zobaczymy co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 11 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2008 u mnie już pada z tym że deszcz i tak bedzie najkrócej do pt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Dziś Nosal, duło, deszcz walił, ale mimo wszystko rano doskonałe warunki, przed południem, oczywiście, zaczęła się robić breja. To, co pada, ma jednak szansę zamienić się w śnieg... Na stronie Topr-u stopień zagrożenia lawinowego poszedł z 1 na 2, znaczy, na górze przysypało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 14 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2008 Zakopane Zima powróciła. Spadło parę centymetrów śniegu - jest biało. Temperatura 0 stopni, pochmurno z przejaśnieniami. Na Kasprowym -9, 134 cm śniegu, także Ci, którzy wybierają się na weekend w Tatry nie powinni się martwić o warunki narciarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 Powrót zimy Zima nie ustępuje. Mimo że na razie w Zakopanem mamy wiosnę, meteorolodzy zapowiadają powrót zimy na święta. Na razie w Zakopanem śnieg zniknął z ulic i stoków. Od wtorku meteorolodzy zapowiadają jednak codziennie opady białego puchu. Nocą chwytać będzie solidny mróz, nawet do sześciu stopni poniżej zera. W Tatrach cały czas trzyma za to solidna zima. Obowiązuje drugi stopień zagrożenia lawinowego. Grubość pokrywy śniegu sięga nawet półtora metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 16 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 Białka Byłem w weekend na Długiej Polanie w New Targu i w Białce: Na Długiej stok przygotowany, twardy i z jednym,dwoma narciarzami na stoku - także warunki cały czas b.dobre. O 14 przeniosłem się na Kotelnicę, mokry, ciężki śnieg, warunki do jazdy nieciekawe. Generalnie jak się ktoś tam wybiera to śniegu jeszcze wystarczy ( tym bardziej, że jak pisze Bończa ma się ochłodzić ) no a jazda do 12 powinna być super. pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 Hej ryba5 - chyba widziałem Cię na gigancie w New Targu - ja potem pojechałem do Jurgowa (w sobotę) i warunki były bardzo przyzwoite i zero luda. Białkę mijałem i widziałem "czerń" na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 16 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 Hej ryba5 - chyba widziałem Cię na gigancie w New Targu - ja potem pojechałem do Jurgowa (w sobotę) i warunki były bardzo przyzwoite i zero luda. Białkę mijałem i widziałem "czerń" na stoku. No co Ty ? Może jeszcze startowałeś ? No to szkoda, że nie przybiliśmy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 W Tychach na tempoeraturomierze 0. Sniezek przykrył lekko zieloną trawe, dach domków i aut. Do tego zaczyna swiecic slonce i dalej od czasu do czalu leniwie spadnie kilka płatków sniegu:D Miły poranek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 Beskidy W górach biało! W nocy posypało. Pewnie na Pilsku poprawiły się warunki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memune Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 A może ktoś wie jakie są obecne warunki na stacji Małe Ciche lub Kluszkowce? Zależy mi na opinii bezpośrednio od kogoś kto tam właśnie jest lub bedzie, bo na samych stacjach oczywiście podają że dużo śniegu i ludzie jeżdżą, co może nie do końca okazać się prawdą. Mam zamiar wyskoczyć na narty na czwartek i piątek przed Świętami a kawałek mam spory do pokonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 W górach biało! W nocy posypało. Pewnie na Pilsku poprawiły się warunki! Chciałoby się powiedzieć: a nie mówiłem ... Tak to zwykle bywa na tej górce w marcu a czasem i w kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 18 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 Zakopane i Podhale Napiszę parę słów o sytuacji śniegowej w Tatrach i na Podhalu, bo pewnie wielu z Was zastanawia się, czy można pojeździć na nartach jeszcze. Otóż zima powróciła do Zakopanego, leży parę cm świeżego śniegu, temp. w okolicach 0, pochmurno z przejaśnieniami. Kasprowy jeździ - rano było -13 i 137 cm śniegu. Wszystkie Witowy, MC, Białki, Nosale, Jurgowy, Szymo itp. jeżdżą z nowym zapałem , bo im śniegu posypało i warunki są dobre. W Kluszkowcach też jest dobrze - wczoraj znajomy był tam na zawodach i zapewniał, że szczególnie rano jest fajna jazda. Jedynym problemem może okazać się wiatr, który czai się gdzieś wyżej i może pokrzyżować jazdę na Kasprowym. Poza tym inne stacje wydają się być nie zagrożone aż do po świetach i oby dalej. Pozdro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webmaster Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 W Beskidach zima! W Beskidach regularna zima. Leki mróz, przelotne opady śniegu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 A działa coś w okolicach Bielska, czy już pochowali na lato sprzęt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 19 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Tatry Pada śnieg, temp. w Zakopanem -4, na Kasprowym -14:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi