dziatwa Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 Wielka Racza. na kamerkach tego niewidac ale po wczorajszym wzroscie temperatury w wielu miejscach (np marguska i laliky ) wyszła ziemia i kamienie:( . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 Bielsko - pada W Bielsko całą noc lało, ale temperatura spada. Teraz jest +3C. Widziałem auta ze śniegiem na dachu, pewnie w Szczyrku posypało. Jak widać na kamerce spadło trochę śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 Korbielów - śnieg W Korbielowie ochłodziło się. Temp. - 3C i pada śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 Patrzyłem teraz chwilę na alpenpanoramę w całych austryjackich alpach sypie i widać po dachach ok 21cm;) świeżego śniegu, u mnie jest 3,4 stopnia, deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 7 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 Patrzyłem teraz chwilę na alpenpanoramę w całych austryjackich alpach sypie i widać po dachach ok 21cm;) świeżego śniegu, u mnie jest 3,4 stopnia, deszcz Maso Corto....15 cm swieżego śniegu:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2008 Zakopane Pada śnieg, temperatura -1; Warszawa "na farcie leci" - będą mieli udany początek ferii. Jak już filmiki można wstawiać to tutaj obecny widok (a w zasadzie jego brak) na Kasprowy: [YOUTUBE]7xpYqXrVhe4[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 8 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 Czorsztyn Ski Kluszkowce Dzisiaj odwiedziłem stacje Czorsztyn Ski w Kluszkowcach. Jest to chyba jedyna stacja, gdzie wyciągi ruszają od 8.00. I tak też było dzisiaj - niewielu nas było o tej godzinie, trasy przygotowane perfect, śniegu bardzo dużo, żadnych kamieni (podczas gdy w okolicy śniegu jest niewiele), także duży szacunek dla ekipy dbającej o trasy. Dzisiaj, jak prawie codziennie były tam zawody (Homar pewnie opisze, jak było ), ale kompletnie nie koliduje to z jazdą dla narciarzy, ponieważ do zawodów jest specjalna trasa (bardzo fajna), na której ustawiane są tyczki. Oczywiście parking free, knajpki, sanitariaty wszędzie. No, ale żeby nie było do końca tak miło, trzeba powiedzieć o pogodzie, która dzisiaj nie była za dobra - mgła w górnej części tras oraz dodatnia temperatura sprawiały, że trasy już po 9-tej były trudne (kopny śnieg, muldy). Prowadziło to do wypadków - dwukrotnie rano interweniował GOPR (kontuzja kręgosłupa, kolana). No, ale na pogodę i brak mrozu mocnych nie ma. Na pocieszenie wybierającym się dzisiaj w te rejony i do Zakopanego podaję, że temperatura spada i obecnie wynosi -1. Tutaj krótki film z Kluszkowiec [YOUTUBE]KF1qwX9FtQo[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 8 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 RB Przy okazji podziwiania białego Zakopca i Krupówek pozwoliłem sobie jeszcze raz oglądnąć filmik z plaży! Dupeczka w różowym stroju bardzo mnie zainteresowała i ... szok absolutny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 8 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 Kluszkowce Ja na góre wyjechałem o 9.03... widok pobojowisko muldy po kolana (stąd te interwencje GOPRu ) Szieg miekki ciężki no i swieży też ... o dziwo i tu duży plus ta traska na której były zawody była czysciutka choć przy 80 numerze z którym jechałem miedzy bramkami było sporo dziur ale nie było zle. Sławek dzwonił o 11 i odrazu mu odradziłem przyjazd tam, ja zaliczyłem zawody i sie zawinelismy do chaty wsumie zjechałem 3 razy + 1 przejazd giganta Jak by nie to co przedchwilą przeczytałem od Bończy to nigdy bym nie uwieżył w to że ktoś przygotowywał te trasy bo w godzine tak to rozjezdzić :eek: P.S jesli na tym filmiku to ten gigant który ja jechałem to ktoś sie nie postarał z takim czasem jak sie wyświetlił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 8 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 Ja zakładałem ślad, chyba jeszcze przed 8-mą było i trasy były bardzo dobrze przygotowane. Sam się dziwiłem, jak szybko postępuje ich degradacja, ale temperatura i ilość luda -zawodników, kursantów, klubów dziecięcych i turystów było dzisiaj naprawdę dużo. Przy okazji - jaki czas miałeś Homar -Bartek Ptak, który zakładał czas miał coś ok. 29 sekund? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 8 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 bartuś 29,95 widać klase! a ja 32,10? (pewny nie jestem z tymi setnymi) kiepsko ale jechałem z 81 numerkiem baardzo asekuracyjnie po dziurawej trasie 30 byłbym wstanie zjechać tak ocenilismy z kumplami widziałeś jak goście przygotowywali narty - PŚ to mało przy nich my z biegu bez smarków i ostrzenia (nie było po co) i wiekszosci wsypalismy ja byłem 8 kolega 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 8 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 32 s to dobry wynik - oni(Ptak, Górka) jechali z 90-tymi numerami, wtedy ich czasy były nieco powyżej 30 s. Także relatywnie nieźle - gratuliren! Ale już kończmy ten wyścigowy wątek, bo to temat warunków pogodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 8 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 Dzieki jednak wiem że stać mnie na wiecej bo nie byłem z siebie specjalne zadowolony jak dojechałem na dół, Bartek dostał od takiego 17 latka który wykręcił najszybszy czas dnia Górka ? Piotrek ? jego tam nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 8 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 A z ciekawości, jakie to zawody były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 8 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2008 Regionalne takie na zaliczenie do Sitn'u przed lub po kursie kwalifikacyjnym Bończa już ogarnąłem temat nie Piotrek (myslałem że chodzi Ci o blizardka ) a Paweł o nim nie wiele słyszałem ani czytałem poza tym że był MP amatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 9 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2008 Kasprowy Co Wam będę pisał. po prostu ŻENADA;) Sami zresztą zobaczcie: [YOUTUBE]X4cE9UXFhwc[/YOUTUBE] Także ta żenada wyglądała tak: trasy przygotowane perfect, mrozik (w nocy solidny mróz), rano mgła, która rozrzedziła się, w momencie, jak wyciągi ruszyły i słońce. Takiego nartowania nie pamiętam od dawna, no i jeszcze możliwość obejrzenia Mistrzostw Polski, a dla ski tourowców zmagania w Pucharze Europy. Wszystko to bez kolejek, w fajnej sportowej atmosferze. Ale warunków generalnie na południu nie ma, jak napisał jeden koleżka wczoraj. Więcej filmików ze startów MP na moim YouTube http://www.youtube.com/rafalboncza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 9 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2008 Szkoda tylko, ze w Polsce takich Kasprowych nie ma z piec albo nawet szesc. Wtedy nikt by tak bardzo na nasze polskie pagorki nie narzekal ze warunkow nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekjag Napisano 9 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2008 Byłem dzisiaj na Julianach w Szczyrku i bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie warunki - lekko zmrożony po nocy świeży śnieg i słoneczko - cudnie- tak do 13 tej;) później już niestety coraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2008 Bielsko-Biała Piękna pogoda, - 2C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2008 Dzisiaj juz relax - spotkanie z ksiedzem przedkomunijne. Ale pt + so podwojny Spindleruv (Plan + Hromovka), w sumie jakies 60 km w nogach (jazda do poludnia). Slyszalem na SB (nie mylic ze Slawkiem ) jak chlopaki narzekali - na srodkowej kanapie i srodki i doly tras potrafia byc zryte i zmiekczone. Ale trzeba byc na parkingu o 8 rano (motywator taki ze pobudka o 5.30 rano :eek: ), i przy wyborze odpowienich kolejek i tras jest bezkolejkowo w zasadzie i jezdzi sie po zbitym betonowym sztucznym sniegu (czarno czerwona FIS WC)+ zarabiste slonce. Mozna sie ostro powyginac na maksa z krawedziami. Naprawde bylo cudownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 10 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2008 przedchwilą w pogodzie na tvp :eek: :eek: u mnie w nocy -8 !! snigu nie bedzię ale ten mróz odrazu sie człowiek lepiej czuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 10 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2008 Od czwartku jakies ochlodzenie zapowiadaja, a co lepsze, ma cos posniezyc na poludniowym-wschodzie kraju:D Oby sie sprawdzilo bo w lutym to zal nie pojezdzic na nartach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 10 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2008 wszyscy na to czekamy jak na zbawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 10 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2008 Od czwartku jakies ochlodzenie zapowiadaja( Na Podhalu jest już -5, a ma być niżej w nocy. Widzę, że w Białce armaty już włączyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2008 Od czwartku jakies ochlodzenie zapowiadaja, a co lepsze, ma cos posniezyc na poludniowym-wschodzie kraju:D Oby sie sprawdzilo bo w lutym to zal nie pojezdzic na nartach:( No tak sie wlasnie sklada stety / niestety ze kolejny rok macie na wschodzie temperature srednio nizsza o jakies 4-5 stopni. To daje wam x razy wiecej szans na lokalne lepsze nartowanie niz biednym rodakom na zachodzie Chcialem w tym sezonie wystartowac na tyczkach i wszystkie lokalne zawody odwolane jak na razie. Ale oczywiscie szczesc Wam ....... i na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi