Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Brak warunków w Beskidach

SB

Rekomendowane odpowiedzi

Po wizytacji skoczni udałem się na wizytację beskidzkich stoków.

Skrzyczne brak warunków do jazdy, Kajmówka, Beskidek, Beskid - śnieg nie występuje nawet w szczątkowych ilościach.

Golgota, Pośrednie, Juliany wyciągi jeszcze działały, na stokach błoto i czarno, trasy pod wyciągami bez śniegu i igielita:eek: desperaci i twardziele jeżdżą.

Jadę dalej Biały Krzyż na stoku wychodzi błoto, na dole kolejka do wyciągu prawie na całą szerokość stoku czyli ok 10-15 minut stania:eek: żeby zjechać po błocie w deszczu 200 m:eek: extrema przynajmniej jak dla mnie!!

No to dalej kurort Wisła:

Jadąc z Białego Krzyża w kierunku Wisły na żadnym z stoków śniegu nie ma nawet w szczątkowych ilościach.

Wisła Cienków na stoku resztka warstwy śniegu nie nadającej się do jazdy wyciąg nie czynny.

Wisła Nowa Osada zupełny brak śniegu.

Ustroń Palenica nijakiego śniegu tam nie widzieliśmy.

Ustroń Czantoria resztki śniegu na stoku czarno trasa nie nadająca się do jazdy i nikt nie jeździ

Na moje oko w opisanym regionie narciarska sytuacja jest dramatyczna i nie wystarczy samo ochłodzenie i lekki opad śniegu. praktycznie wszystkie stoki wymagają tworzenia warstwy od podstaw, a do tego jest potrzebna intensywna zima z potężnymi opadami śniegu, a takowej narazie nie zapowiadają .

no moim skromnym zdaniem to sezon 07/08 powoli dobiega końca wątpię w to że

zima jeszcze powróci

obym się mylił

bajbol nie grzesz!!! Ładnie takie herezje opowiadać na forum i gasić nam ostatnie iskierki nadzieji na poprawę warunków narciarskich? Miało być tak pięknie, biało i mroźno, ja wierzę że jeszcze tak będzie w tym sezonie :)

Zobaczycie, zima wróci !!!!!

Jak to nie będzie już zimy? A ja czytałem, że dzisiaj po 15-tej ma się zacząc znowu zima :). A tak po prawdzie, to też jakoś specjalnie nie wierzę w to, że jeszcze tej zimy się pojeździ, choć mam wielką nadzieję, że się mylę. Bo po ostatnich 2 zimach odczuwam wielki niedosty nart.