digites Napisano 20 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2008 Witam wszystkich użytkowników forum i mam kilka pytań Czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się jaka jest różnica pomiędzy rc4 wc sc 06/07 a 07/08 , może ktoś miał okazję testować ? Nie wiem czy jest sens dopłacać parę stówek.Chętnie dowiem się o ogólnych wrażeniach z jazdy od użytkowników,w internecie jest wiele sloganów reklamowych , a one zawsze są the best.Mam 187 cm wzrostu i 85 kg więc interesuje mnie długosc 165 cm. Jeszcze jedno pytanko odnośnie moich obecnych nart rc4 race 170 cm 04/05 na których jeżdżę od trzech sezonów i obserwuję w nich dziwny objaw przy nawet lekkim przechyleniu do przodu odczuwa się niesamowite przyhamowanie ( zauważalne głównie na mokrym rozjeżdżonym śniegu , na przygotowanej zmrożonej trasie praktycznie niezauważalne) ja osobiście narty te jakoś opanowałem i najczęściej jadę na odciążonych przodach, jazda nimi po mokrych ciężkich muldach to prawdziwa masakra, narty są wyposażone w system riflex więc cofnąłem wiązania na maksa do tyłu po tym zabiegu lekko się poprawiło ale do ideału daleko ,narty te są jakieś takie lekkie i wydaje mi się że dla mnie za miękkie.Jeździłem na blizzardach sigma ssk,metronach 11 ,atomicach sl12 ,sl10 i takiego objawu nie zaobserwowałem.Mam zamiar zakupić drugą parę nart , tm razem slalomowe i boję się czy to nie systemy typu riflex czy flowflex są tego przyczyną . Może ja jestem jakiś dziwny ,proszę o fachową odpowiedź. Może volkl racetiger sl będzie odpowiedniejszy , oni chyba nie bawią się w tego typu systemy , a może narty o takiej charakterystyce czyli slalomy takich objawów nie mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 20 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2008 jesli chcesz fachowej porady w sprawie fischera to zglos sie do BOBIC on ci powinien przedstawic roznice jesli takowa wogole jest a co do zachowania nart na mokrym sniegu to model jaki posiadasz z tego co sie orientuje jest na dobrze przygotowane trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2008 1. Czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się jaka jest różnica pomiędzy rc4 wc sc 06/07 a 07/08 , może ktoś miał okazję testować ? 2. Mam zamiar zakupić drugą parę nart , tm razem slalomowe i boję się czy to nie systemy typu riflex czy flowflex są tego przyczyną . 3. Może volkl racetiger sl będzie odpowiedniejszy , oni chyba nie bawią się w tego typu systemy , a może narty o takiej charakterystyce czyli slalomy takich objawów nie mają . Ad. 1 Nie ma różnicy. Ad. 2 Railflex i Flowflex nie mają z tym nic wspólnego opisz dokładnie, w którym momencie tak się dzieje i czy smarujesz narty? Ad. 3 Voelkl (jak większość firm) też się bawi w takie systemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2008 Ja tam zawodowiec nie jestem ale... Ale moze to kwestia postawy - jesli przesunięcie wiązania do tyłu coś dało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi