Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Fischer wc sc 06/07 a 07/08

digites

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników forum i mam kilka pytań

Czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się jaka jest różnica pomiędzy rc4 wc sc 06/07 a 07/08 , może ktoś miał okazję testować ? Nie wiem czy jest sens dopłacać parę stówek.Chętnie dowiem się o ogólnych wrażeniach z jazdy od użytkowników,w internecie jest wiele sloganów reklamowych , a one zawsze są the best.Mam 187 cm wzrostu i 85 kg więc interesuje mnie długosc 165 cm.

Jeszcze jedno pytanko odnośnie moich obecnych nart rc4 race 170 cm 04/05 na których jeżdżę od trzech sezonów i obserwuję w nich dziwny objaw przy nawet lekkim przechyleniu do przodu odczuwa się niesamowite przyhamowanie ( zauważalne głównie na mokrym rozjeżdżonym śniegu , na przygotowanej zmrożonej trasie praktycznie niezauważalne) ja osobiście narty te jakoś opanowałem i najczęściej jadę na odciążonych przodach, jazda nimi po mokrych ciężkich muldach to prawdziwa masakra, narty są wyposażone w system riflex więc cofnąłem wiązania na maksa do tyłu po tym zabiegu lekko się poprawiło ale do ideału daleko ,narty te są jakieś takie lekkie i wydaje mi się że dla mnie za miękkie.Jeździłem na blizzardach sigma ssk,metronach 11 ,atomicach sl12 ,sl10 i takiego objawu nie zaobserwowałem.Mam zamiar zakupić drugą parę nart , tm razem slalomowe i boję się czy to nie systemy typu riflex czy flowflex są tego przyczyną . Może ja jestem jakiś dziwny ,proszę o fachową odpowiedź.

Może volkl racetiger sl będzie odpowiedniejszy , oni chyba nie bawią się w tego typu systemy , a może narty o takiej charakterystyce czyli slalomy takich objawów nie mają .

1. Czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się jaka jest różnica pomiędzy rc4 wc sc 06/07 a 07/08 , może ktoś miał okazję testować ?

2. Mam zamiar zakupić drugą parę nart , tm razem slalomowe i boję się czy to nie systemy typu riflex czy flowflex są tego przyczyną .

3. Może volkl racetiger sl będzie odpowiedniejszy , oni chyba nie bawią się w tego typu systemy , a może narty o takiej charakterystyce czyli slalomy takich objawów nie mają .

Ad. 1 Nie ma różnicy.

Ad. 2 Railflex i Flowflex nie mają z tym nic wspólnego

opisz dokładnie, w którym momencie tak się dzieje i czy smarujesz narty?

Ad. 3 Voelkl (jak większość firm) też się bawi w takie systemy.