malwina48 Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 Witam, proszę o pomoc Dziś pierwszy raz w życiu stałam na nartach i jeździłam oczywiście . Jestem pod wrażeniem i baradzo "napalona" na narty. REWELACJA.... Chcę kupić sobie własne narty ale totalnie sie na tym nie znam Poczytałam wiele postów na tym forum ale wszystkie dotyczące sprzetu są dla bardziej zaawansowanych. Dlatego proszę o pomoc i polecenie jakiegoś fajnego sprzetu dla kobiety / początkującej [ 165cm i 60kg]. Może coś używanego ? Tylko na co zwróćić uwagę? Będę wdzięczna za wszystkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 witamy koleżanke na naszym zwariowanym forum:) wśród nas panuje pogląd, że najlepiej wyporzyczyć sobie kilka par nart i samemu na nich się przejechać, wtedy będziesz miała pogląd na kilka modeli i sama zdecydujesz które bardziej pryzpadły ci do gustu. Idziesz do wypożyczalni mowisz że jestes początkująca i chciała byś wypożyczyć narty dla kobiet. Narty dla kobiet różnią się trochę budową- nie będziemy teraz się zagłębiać w ten temat bo jest mało istotny- po prosty postaraj się wypożyczyć pare nart, modeli dla początkujących kobiet i sama ocenisz. jeżeli chcesz znac moje propozycje to: ktoryś z modeli Dynastar EXCLUSIVE bądz typową nartkę dla początkujących pań Rossignol Passion I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 witamy koleżanke na naszym zwariowanym forum:) wśród nas panuje pogląd, że najlepiej wyporzyczyć sobie kilka par nart i samemu na nich się przejechać, wtedy będziesz miała pogląd na kilka modeli i sama zdecydujesz które bardziej pryzpadły ci do gustu. Idziesz do wypożyczalni mowisz że jestes początkująca i chciała byś wypożyczyć narty dla kobiet. Narty dla kobiet różnią się trochę budową- nie będziemy teraz się zagłębiać w ten temat bo jest mało istotny- po prosty postaraj się wypożyczyć pare nart, modeli dla początkujących kobiet i sama ocenisz. jeżeli chcesz znac moje propozycje to: ktoryś z modeli Dynastar EXCLUSIVE bądz typową nartkę dla początkujących pań Rossignol Passion I Dobrze prawi. Podpisuję się obiema rękami. Moja szwagierka kupiła sobie kiedyś narty na chybił trafił i zawsze leżały w bagazniku a śmigała na wypożyczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 bądz typową nartkę dla początkujących pań Rossignol Passion I Ja akurat tej narty nie polecam. Kupiłem mojej i zaraz zauważyłem w czym problem tej narty. Mianowicie dość spory promień jak na dzień dobry = jeśli dziewczyna nie jest jeszcze oswojona z prędkością, to będzie się bała kręcić takie łuki jakie ma narta przypisane. A nowicjusz narty nie dociśnie mocniej. Moja dziewczynka po big footach, przesiadła się Blizzard Carvelino i tnie jak szalona I tak powoli przedłużamy jej nartki i zwiększamy promienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubymisiek Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 Cze Kup sobie NTN ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubymisiek Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 Narty dla początkujacej Pani. Kup sobie NTN- magazyn m.innymi z wynikami testów nart (wydatek mniejszy niż wypożyczanie nart do testu a sama jak jesteś początkująca to słabo odczujesz róznice) i wybierz coś z grupy allround albo allround ladies jeżeli odpowiada Ci kolor albo podoba nazwa firmy. Długośc narty przy twojej wadze to wzrost minus 10-15 cm. Kasę oszczędzoną na testach wydaj na lekcje z instruktorem. Promień skrętu narty przy dobrej nauce ma male znaczenie bo i tak na początku uczy się (jak już coś umiesz i instruktor jest na tyle rozsądny, że łuki płużne ominie))obszernych łuków z kontrolą prędkości. Ważne jest raczej, żeby narty były stabilne ( nie za wąskie pod butem) i łatwo wchodziły w skręt (dość szeroka łopata z przodu). Reszta dość szybko przyjdzie sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 dynastary chyba najlepsze bo mają podniesioną pięte buta itd itp:P kochana najlepiej tak jak mowiliśmy wyporzyczalnia mowisz że nie umiesz jeździc itd itp i że chcesz nartę dla POCZĄtkującej kobiety bo to wazne, a jak wrocisz to podziel sie wrazeniami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malwina48 Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2008 Bardzo dziękuję za fachowe informacje:) Właśnie wybieramy sie na stok więc w wypożyczalni poproszę o odpowienie narty. Ostatnio jeździłam na Dynastar i były OK. Obawiam się tylko że z moimi umiejetnościami to różnicy między nartami nie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 20 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2008 zobaczysz zobaczysz a jak jeździłaś na dynastarach i jest ok to odpowiedz jest na miejscu:) dynastary z seri exclusive:), tylko model dla początkującej:) pozdrawiam i zycze wspanialej zabawy i cieszenia się każdą chwila na stoku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi