Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Propaganda

SB

Rekomendowane odpowiedzi

O 21 w TVP INFO widzałem informację dla narciarzy i do komentarza bardzo oględnego, czyli że wyciągi działają, w weekend będą czynne śnieg jest od 30 do 60 cm leci obraz z poszczegulnych polskich ośrodków na którynm widać bezkresną biel stoków, ośnieżone drzewa i lekko pruszący śnieg podczas gdy wiadomo że conajmniej od 10 dni w górach panuje odwilż.

Cytat: "w beskidzie śląskim..... i żywieckim.... czynne są wyciągi...... również w Międzybrodziu żywieckim" - tak się składa ze dzisiaj przejeżdżałem przez Międzybrodzie i podjechałem pod Żar i faktycznie narciarze w pełnej desperacji jeżdżą tam choć na stoku jest czarno.

Myślę że realizator programu opiera dane na informacjach zebranych od gastorów poszczególnych ośrodków drogą telefoniczną i są to wogule nie sprawdzone informacje i nie zgodne z stanem faktycznym.

Jak komunikaty narciarskie w TVP mają tak wyglądać to lepiej by było gdyby nie ukazywały się wcale, w takim wydaniu to poprostu szkodzą:mad::( !!

albo nieco innaczej jakis miły pan dał innem ( temu z tivi ) jakiś "prezencik" za to że ten troche poreklamuje jego ośrodek i tak za cały beskid i kawałek taterek "papuga" ma hate i gablote przed nią :D oczywiście czysto teoretycznie, najgorsze że ta propaganda działa.

Jeszcze gdy w polsce panował mróz byłem w chyrowej o ktorej tu pisałem również przyjechała pani redaktor z tivi i robiła reportaż o stacji że cudo itd a warunki - SAME kamulce ;/ a ludziska co ... jak w oknie na swiat mowią że tam jest cud miód malina to trzeba tam jechać :(

Ale żyjemy w POLANDI to jedyny taki kraj na siecie ;)

PS zmykam dalej nartować na wodzie - od jutra przez tydzień Plejsy A HOJ :)

też wczoraj oglądałem tem program i moje zdziwienie było równie duże jak i wasze!! Gdzie nie spojrzeć warunki super lub bardzo dobre, przygotowane trasy itp. Najbardziej jednak spodobał mi się fragment o wyciągach w okolicy Krakowa :) -Siepraw Ski i Zarabie Myślenice i tak się zastanawiam jakim cudem może tam być super skoro przez ostatnie 4 dni w krakowie jest ok +6-7'C i od czasu do czasu pada deszcz :eek:

W czwartek planowałem nawet jechać do Myślenic i pierwszy raz w życiu spróbować jazdy na tyczkach, niestety trening się nie odbył bo nie było warunków!!

Przeciez "Pogoda na narty", bo tak sie nazywa ten program to nic innego jak reklama poszczegolnych osrodkow a kto by sie chcial reklamowac in minus.

Dlatego zdjecia sa zrobione raz i wykorzystywane przez caly sezon pewnie.

A kto chcialby pokazywac 'czarny stok'

Czyli tak jak pisal Skier to taka troche propaganda/reklama.

Napewno na podstawie umieszczonych tam informacji nie mozna planowac wyjazdu na narty.:(

ani to a szczególnie też nie to 2:] po prostu staram sie wczuć w ich sytuacje nic więcej chociaz tez ich nie rozumiem bo przeciez jak by byli mega uczciwi to by więcej luda jeździło bo by wierzylo w to co mowia a teraz jest niestety na odwrót ludzie wola za granice jechać niz u nas zostać bo sie boją tego i owego... i ja naleze do tej grupy ludzi, po co ma sie urzerać z jakąs piz(((( w kasie w wiśle jak moge jechac na v racze i pełna kultura a i to co na str piszą w większosci jest prawdziwe

Nie robiąc nikogo w bambuko oświadczam, że dziś do 20 na Polanie Sosny na niebieskiej warunki bardzo dobre, a na czerwonej idealne, twardo i równo. Ludzi siedmiu, w porywach dziewięciu. Pozdrawiam siedzących w domach.