Ambro Napisano 17 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2008 Przyglądnąłem się ostatnio paru filmikom z wypadku Aksela i muszę powiedzieć że nie widzę żeby miał kontakt z krawędziami nart. W we wszystkich artykułach jak choćby w tym ze skionline jest napisane że ma 15 cm ranę ciętą powstała w wyniku upadku na narty. Ja zatrzymując każdą klatkę widziałem jak upada na stok plecami a narty pod wpływem uderzenia odpinają się i lecą do góry. Dodatkowo ma złamaną kość policzkową i wybite kilka zębów. To akurat można jakoś wyjaśnić że dalej sunąc po śniegu (twardym jak beton) rozcharatał sobie twarz no ale do udo Sami przeanalizujcie ten filmik i powiedzcie co myślicie. http://www.youtube.com/watch?v=VZCsBu7FCng&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2008 Mnie się wydaje że te zęby to wybił sobie o własne kolana, a narty odbijają się od stoku i myślę że mogły zdążyć zanim poszybowały w górę rozciąć nogę, materiał jest na tyle kiepskiej jakości że tak naprawde trudno stwierdzić co się stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 17 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2008 Trochę off topic, ale wiadomość jest dobra - Aksel pojawił się na konferencji prasowej w Kitz - stwierdził, że czuje się dobrze, od dwóch tyg. trenuje na siłowni, ponieważ schudł 15 kg. Dostał owację na stojąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 17 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2008 Faktycznie wyglada ze narty poszybowaly w powietzre, a jaedyny mozliwy moment na rosciecie to pierwsze chwile po uderzeniu jak sie wypinaly. Nie pamietam ktora noge mial rozcieta, ale z materialu youtube najbardziej mi wyglada jakoby to lewa narta pociela prawa noge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2008 Trochę off topic, ale wiadomość jest dobra - Aksel pojawił się na konferencji prasowej w Kitz - stwierdził, że czuje się dobrze, od dwóch tyg. trenuje na siłowni, ponieważ schudł 15 kg. Dostał owację na stojąco. Fajnie to słyszeć Może jeszcze wróci w tym sezonie na narty, byłoby by super i zyskałby ogromne uznanie tak jak herminator po upadku w Nagano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi