Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Do pomorzan ! Co z Wieżycą

Ambro

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widać żeby nie zawracać głowy innym kieruje to pytanie tylko do forumowiczów z północy. ;)

Waham się czy w ogóle warto jechać do tego koszałkowa czy jak to zwom ? Co jakiś czas spoglądam na kamery on-line i widzę że zawsze parę osób tam jest i coś jeżdżą. Opis na stronie - warunki dobre 15-60cm śniegu. Mam kontakt z miejscowy który mówi zero jazdy, środkiem trawa, "a 15 cm to jak se chyba k...a do wiaderka nasypią". Tak więc zwracam się do was z zapytaniem czy ktoś był w Wieżycy ostatnio, jakie doznania i czy w ogóle warto? :confused:

Gość Robalek
Jak widać żeby nie zawracać głowy innym kieruje to pytanie tylko do forumowiczów z północy. ;)

Waham się czy w ogóle warto jechać do tego koszałkowa czy jak to zwom ? Co jakiś czas spoglądam na kamery on-line i widzę że zawsze parę osób tam jest i coś jeżdżą. Opis na stronie - warunki dobre 15-60cm śniegu. Mam kontakt z miejscowy który mówi zero jazdy, środkiem trawa, "a 15 cm to jak se chyba k...a do wiaderka nasypią". Tak więc zwracam się do was z zapytaniem czy ktoś był w Wieżycy ostatnio, jakie doznania i czy w ogóle warto? :confused:

Ja byłem już 3 x w "tym" sezonie. Zaraz po otwarciu, z tydzień później i ostatnio w czwartek 10.01. . Kto wie może i jutro się wybiorę. Ostatnio chodził tylko wyciąg B i C (wcześniej tylko A) i rzeczywiście czynna jest (była wówczas) w zasadzie połowa stoku tylko.

Stok tak w połowie dolnej częsci (na wprost kas) w ogóle tej zimy nie był naśnieżony bo w sumie i tak tam nikt nie zjeżdża (co najwyżej do kasy) i pewnie z braku czasu naśnieżano góre i odcinki wzdłuż wyciągów. I tak jest zapewne do dziś. Ale wracając do wrażeń już minionych i niezbyt świeżych bo z przed 5 dni, to powiem tak że górna część była twarda a nawet bardzo twarda, wyślizgana (choć to nie był lód) natomiast od połowy do doły wyraźnie rozjeżdżony, miękki śnieg (było wówczas + 3, wieczorem). Co do cm tego nasypanego to nie wiem ile jest naprawdę ale trzeba przyznać że zaczęli sypać w grudniu na zmrożony dobrze stok, więc tragedii nie ma. Poza tym tam gdzie było naśnieżanie żadnych przetarć nie widziałem ale podkreślam to jest stan z czwartku 10.01.08 z godz. ok 21.

Poszukałem trochę w internecie o tym o czym napisałeś i to chyba to http://www.krzyzowagora.pl/ . Ciężko powiedzieć jak tam jest bo zdjęcia są z przed tygodnia ale możliwe że kiedyś tam podjadę i okaże się całkiem całkiem. ;)

Ja mam 180 km z Brodnicy. To warunki by musiały być zajebiste, żeby tam pojechać coby się naśmigać.

O k...wa karnet dzienny tyle co w Alpach.