Ambro Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 Jak widać żeby nie zawracać głowy innym kieruje to pytanie tylko do forumowiczów z północy. Waham się czy w ogóle warto jechać do tego koszałkowa czy jak to zwom ? Co jakiś czas spoglądam na kamery on-line i widzę że zawsze parę osób tam jest i coś jeżdżą. Opis na stronie - warunki dobre 15-60cm śniegu. Mam kontakt z miejscowy który mówi zero jazdy, środkiem trawa, "a 15 cm to jak se chyba k...a do wiaderka nasypią". Tak więc zwracam się do was z zapytaniem czy ktoś był w Wieżycy ostatnio, jakie doznania i czy w ogóle warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 Jak widać żeby nie zawracać głowy innym kieruje to pytanie tylko do forumowiczów z północy. Waham się czy w ogóle warto jechać do tego koszałkowa czy jak to zwom ? Co jakiś czas spoglądam na kamery on-line i widzę że zawsze parę osób tam jest i coś jeżdżą. Opis na stronie - warunki dobre 15-60cm śniegu. Mam kontakt z miejscowy który mówi zero jazdy, środkiem trawa, "a 15 cm to jak se chyba k...a do wiaderka nasypią". Tak więc zwracam się do was z zapytaniem czy ktoś był w Wieżycy ostatnio, jakie doznania i czy w ogóle warto? Ja byłem już 3 x w "tym" sezonie. Zaraz po otwarciu, z tydzień później i ostatnio w czwartek 10.01. . Kto wie może i jutro się wybiorę. Ostatnio chodził tylko wyciąg B i C (wcześniej tylko A) i rzeczywiście czynna jest (była wówczas) w zasadzie połowa stoku tylko. Stok tak w połowie dolnej częsci (na wprost kas) w ogóle tej zimy nie był naśnieżony bo w sumie i tak tam nikt nie zjeżdża (co najwyżej do kasy) i pewnie z braku czasu naśnieżano góre i odcinki wzdłuż wyciągów. I tak jest zapewne do dziś. Ale wracając do wrażeń już minionych i niezbyt świeżych bo z przed 5 dni, to powiem tak że górna część była twarda a nawet bardzo twarda, wyślizgana (choć to nie był lód) natomiast od połowy do doły wyraźnie rozjeżdżony, miękki śnieg (było wówczas + 3, wieczorem). Co do cm tego nasypanego to nie wiem ile jest naprawdę ale trzeba przyznać że zaczęli sypać w grudniu na zmrożony dobrze stok, więc tragedii nie ma. Poza tym tam gdzie było naśnieżanie żadnych przetarć nie widziałem ale podkreślam to jest stan z czwartku 10.01.08 z godz. ok 21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 Dzięki wielkie za relacje. Jestem też ciekawy co myślicie o innych wyciągach na pomorzu np. w przywidzu ? Nigdy tam nie byłem a słyszałem że szeroki, długi i fajny stok lecz na zdjęciach wygląda na poziomą łąkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 16 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2008 Ponoć w Lidzbarku Warmińskim całkiem nieźle gdzieś w jakimś serwisie czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2008 Poszukałem trochę w internecie o tym o czym napisałeś i to chyba to http://www.krzyzowagora.pl/ . Ciężko powiedzieć jak tam jest bo zdjęcia są z przed tygodnia ale możliwe że kiedyś tam podjadę i okaże się całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 16 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2008 Poszukałem trochę w internecie o tym o czym napisałeś i to chyba to http://www.krzyzowagora.pl/ . Ciężko powiedzieć jak tam jest bo zdjęcia są z przed tygodnia ale możliwe że kiedyś tam podjadę i okaże się całkiem całkiem. Ja mam 180 km z Brodnicy. To warunki by musiały być zajebiste, żeby tam pojechać coby się naśmigać. O k...wa karnet dzienny tyle co w Alpach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2008 Ja sprawdziłem i mam ok. 150 km więc raczej też se odpuszczę Już wolę zabrać stare dechy i pomęczyć się na Wieżycy. Nie rozumiem tylko czemu przestali naśnieżać? Jest temperatura na + ale to co tam leży nie płynie więc o co biega ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi