juice Napisano 14 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2008 Nartownicy plci obojga, podzielcie sie wrazeniami jak sie trzymaja wasze trasy w beskidzie i podkarpaciu. Sudety PL pomalu splywaja niestety. Wczoraj poszalalem jeszcze w Spindlu i mam nadzieje ze czeskie Karakonosze jeszcze troche wytrzymaja, choc na 1-2 tyg. - pozniej moze byc mala przerwa i Alpy Wazne aby nie padalo, w nocy lekkie przymrozki sie trafiaja, moze jakos pociagnie. Srodek i wschod Polski wygladal na ciut wieksze opady, wiec jak tam u was ?? Zatroskany zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 14 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2008 U mnie dla przykładu jest tak http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6390 Jak długo?Tydzień powinno wytrzymać ale to juz będzie rzeznia.:eek: Chyba,ze cos spadnie i przymrozi.czego i sobie i wszystkim zycze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2008 W tym tygodniu jedna wielka DUPA i z popadaniem (poza deszczem) i przymrozeniem. Nawet jak zlapie cos ponizej zera noca to prawdopodobnie za malo aby sztuczny uruchomic. Na kolejne dni widoki nieciekawe, choc chcialbym sie mylic. Powiem szczerze, jak sie nie ma Alp pod nosem to dobrze miec czeskie Karkonosze. Nasze rodzime to przy nich kiszka - niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 14 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2008 Kiedyś bywało lepiej.Pozwole sobie przytoczyć urywek z pamiętnika Rommela ''...Grudzień 1941,śnieg nap.....la,na dworze mróz minus 30, Zydzi przyjemnie trzaskają w kominku...'':D A teraz szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 W tym tygodniu jedna wielka DUPA i z popadaniem (poza deszczem) i przymrozeniem. Nawet jak zlapie cos ponizej zera noca to prawdopodobnie za malo aby sztuczny uruchomic. Na kolejne dni widoki nieciekawe, choc chcialbym sie mylic. Powiem szczerze, jak sie nie ma Alp pod nosem to dobrze miec czeskie Karkonosze. Nasze rodzime to przy nich kiszka - niestety. Wczoraj dzwonie do kolesia. Mówi w Szklarskiej jestem. Pytam jak warunki narciarskie. Mówi zaje....ście codziennie jazda do oporu (myślę sobie czyżby i w Polsce w końcu dało się normalnie śmigać) ale w Szpindlerowym. W Szklarskiej to my tylko mieszkamy. Jak tu se w łeb nie strzelić jak wszyscy piniądze zostawiają wszędzie tylko nie w kraju. Zabiją nas dechami- niedługo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 powiedzcie kiedy jeszcze spadanie snieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 Listopad, może grudzień ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 w AUSTRII SPADL 3 DNI TEMU - NIBY NIEDUZO (BO NIE ZA PRZEPROSZENIEM PO ......) ALE MOZNA BYLO W PUCHU POJEZDZIC PRZEZ 2 GODZINKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 Nie chce byc zlym prorokiem ale cos mi sie wydaje ze to 'poczatek konca' zimy w Polsce. Moze cos tam jeszcze w lutym sypnie ale widokow na prawdziwa zime nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 U mnie na pomorzu ciężko mówić o końcu bo jeszcze dobre początku nie widziałem . Wydaje mi się że na przełomie stycznia i lutego może zacznie coś prószyć ale to tylko moje naiwne nadzieje A tak szczerze mówiąc po co nam taka biała i ostra zima skoro na co dzień jeździmy samochodami i oczywistym jest że po czarnym jeździ się lepiej a na narty jeśli chcemy porządnie pośmigać jedziemy za granice np. do Austrii gdzie śniegu na razie raczej nie brakuje. Teraz dzięki takiej pogodzie mogę co dziennie jeździć na rowerze i przygotowywać się przed wyjazdami w Alpy. Uważam że są też dobre strony takie słabej zimy chodź mimo wszystko i tak jestem zwolennikiem białego szaleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 Podkarpacie poplynelo - jeszcze resztka sniegu jest ale wystarczy do weekendu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 15 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2008 Dziś, Spiska Stara Wies IDEALNIE, twardo, równo,tanio bez ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2008 Wczoraj dzwonie do kolesia. Mówi w Szklarskiej jestem. Pytam jak warunki narciarskie. Mówi zaje....ście codziennie jazda do oporu (myślę sobie czyżby i w Polsce w końcu dało się normalnie śmigać) ale w Szpindlerowym. W Szklarskiej to my tylko mieszkamy. Jak tu se w łeb nie strzelić jak wszyscy piniądze zostawiają wszędzie tylko nie w kraju. Zabiją nas dechami- niedługo. Pozdrawiam. Z dzika rozkosza zostawie je w kraju, tylko niech cos zrobia zeby byly zostawione za cos, a nie wyrzucone w bloto !!! Male mrozki w nocy trzymaja oby do weekendu i bez deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 16 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2008 Tychy +11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 16 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2008 Same smutne prognozy. Jest tylko taki mały plusik dodatnich temperatur. Mój piecyk w domku jest na tzw. oranżadę 2,8 zł/litr. Baaaaardzo rzadko sie włącza. Idąc dalej w tym kierunku to kasa zostaje w kieszeni na kolejny wyjazd w Alpy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niwin Napisano 17 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2008 Od soboty do wtorku byłem na Wielkiej Raczy. W piątek ok północy w Zwardoniu było +7. Myślałem, że mi termometr w samochodzie padł... Sobota i niedziela na plusie (również w nocy). W nocy z niedzieli na poniedziałek i z poniedziałku na wtorek lekki mróz - w dzień na plusie. Na Dedovce warunki i tak niezłe, jak na taką pogodę. Pojawiły się przecierki, ale na szczęście kamienie nie wystawały. Niestety na Lalikach było gorzej. Tragedia z taką pogodą Przecież to środek stycznia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2008 no a pogodynki wróżą srogi powrot zimy od nowego tygodnia, może chociaz raz im sie ta przepowiednia spełni:d a swoją drogą nawet w ITA jest do du... w cavalese mgła i śnieg ok 50cm puchu nasypalo w dzien widocznosc na 2 gora 4 metry:) a co ciekawe w środe ma być..+15:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2008 Jestem tak zarabany robota, ze nawet na prognozy nie mialem kiedy popatrzec w tym tygodniu. Ale Bugi, jezeli masz racje, to przy pierwszej okazji urzadze Ci kompiel w whisky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 18 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2008 Kiedy k....wa w końcu ktoś się weźmie za opracowanie śniegu co się będzie utrzymywał w dodatnich temperaturach i przy tym tani będzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2008 A ja jak co roku czekam aż przejdą bezśnieżne zimowiska A potem jak zwykle w końcu lutego lub początek marca, dzień dłuższy, śnieżku dosypie. Na niezbyt lubianym Pilsku nikogo nie będzie ale jazda będzie pierwsza klasa. Co roku tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 18 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2008 juice czekam na te whisky:) lokieć wykonanie śniegu w temp + da sie zrobić ostatanio gdzieś jacek na forum pisal o maszynie w szwajcari co takowy do +25 robi ale nigdy Ci sie śnieg w plusie nei utrzyma bo to jest no z natury nie możliwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 18 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2008 juice czekam na te whisky:) lokieć wykonanie śniegu w temp + da sie zrobić ostatanio gdzieś jacek na forum pisal o maszynie w szwajcari co takowy do +25 robi ale nigdy Ci sie śnieg w plusie nei utrzyma bo to jest no z natury nie możliwe:) O tym, że śnieg w temperaturze dodatniej robić można to wiedziałem. Mnie to chodzi o to żeby jakąś substancje wymyślić coby miała podobne właściwości co śnieg, lecz nie topniała w dodatnich temperaturach. Nobel pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niwin Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 Na niezbyt lubianym Pilsku nikogo nie będzie ale jazda będzie pierwsza klasa. Myślę, że Pilsko jest raczej lubiane. Niezbyt lubiany jest GAT A wiosną na Pilsku potrafi być pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2008 Pilsko fakt piękne rowerkiem na góre na nogach a powrót downhill yeah:P a co do tego śniegu alternatywy wtedy narciarstwo straci urok , nie będzie tego wyczekiwania przez żar z nieba na syberyjskie ochlodzenia itd, przynajmniej ja tak uważam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asterix Napisano 20 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2008 nie jest aż tak żle gdzie niegdzie mozna jeszcze poszaleć,moze czas zainwestować w nartorolki kiedys tak modne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi