lokiec3 Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2008 po prostu na tym Waszym pięknym terenie jest masa łąk i centrala nasienna w Iławie która zbiera nasionka:rolleyes: No teraz wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 30 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2008 Jaworzyna? Wybieram się jutro na jaworzynę trochę ponartować. Gdyby ktoś akurat był w okolicy można by razem pośmigać Będę ok 8 rano na miejscu. Acha, info z pierwszej ręki o warunkach i zaludnieniu na stoku mile widziane... Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2008 Może na Kubińską Holle dasz się namówić- chyba się tam jutro wybiorę, ale na 100% dopiero podwieczór będę wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 1 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2008 ...Jaworzyna wczoraj zaliczona Warunki narciarskie dobre do 12-tej, potem na każdym stromszym kawałku górki robiły się muldy, po 13-tej ciężko już było zjechać trasą I do gondolki ; sypało śniegiem pół nocy i prawie pół dnia, na oko jakieś 10-15cm świeżego puchu, i to chyba dlatego? Trasa V czarna wogóle nie przygotowana, muldy już o 9-tej, :eek: miękko i lód na przemian; II-ka góra warunki b.dobre, II-ka dół dobre do 10-tej potem dramat, mulda na muldzie; najlepsze warunki po 11-tej wg mnie były na trasie II góra i IV. Kolejek do wyciągów praktycznie brak (wyjątek II-ka góra 5min) , wyjeżdżało się na bierząco; Na stokach do 11-tej mało ludzi i dało się porządnie pojeździć. Dzisiaj nogi trochę bolą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 13 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2008 Nie bardzo zrozumiałem: "lepiej w Alpy, dojazd ten sam" Mogę się z tym zgodzić jeśli wybierasz się na minimum tydzień a nie na weekend. Z Pomorza do Krynicy masz około 500km a to zaledwie połówka do Alp. Wiem, wiem , nie ma prównania jeśli chodzi o trasy i warunki. Ja mieszkam na Południu Polski, dla mnie taki wybór jest racjonalny ale dla Ciebie Musisz spędzić 15-20 godz. w samochodzie, co to za radość:eek: Od lat śmigam na Jaworzynie i jestem pewien że to najlepszy skipark w Polsce. Możesz poszaleć na dość fajnym czarniawym a gdy będziesz miał dosyć to po małym piwku odpoczniesz na innych trasach. A jest juz ich sporo.W jeden weekend nie znudzisz się. Przyznam szczerze że kolejka do Gondoli jest czesto dośc sporawa (nawet do 30 min. w zależności od sezonu - najczesciej jednak to kilka minut zwłaszcza gdy zaczniesz śmigać rano przed śpiochami którzy zwalają się około 10.00 i zmykaja na obiadek po 13.00) ale za to odpoczniesz w wagoniku i jazda na czarny ( wypłaszczenie na dojeździe jest upierdliwe ale co tam) A gdy Cię to naprawde znudzi to po drugiej stronie (moze 40 min jazdy) mozesz pobawić się na dość fajnych stokach Wierchomli. O plaskatych Słotwinach w Krynicy nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 czy był ktoś ostatnio na jaworzynie? pytanie jest jedno: czy są tłumy i jest masakra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 widzę , że to temat tabu z jakiegoś powodu. żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 widzę , że to temat tabu z jakiegoś powodu. żal widocznie nikt nie był ja będąc z ns jeżdże na azoty. słotwiny i np wczoraj byłem wieczorem od 17 do 20 i na azotach jeżdziło może z 10-15 osób, było twardo, równo.. bajka jak na wieczorną jazdę, a ogólnie w Krynicy jest dużo ludzi, głównie Warszawa, więc wydaję mi się Jaworzyna może być oblegana, zerknij na kamery w ciągu dnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conda Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Zaczekaj jeszcze chwile. W piątek jadę do Tylicza to dam znać co słychać na Jaworzynie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Byłem w pierwszą sobotę i niedzielę ferii na Jaworzynie i Azotach. Nie było tak tragicznie jak kiedyś. Dłuższa kolejka zaczeła się koło godz. 10-11- coś koło 5-10 minut stania. Pamietam czasy gdy stało się i 20 minut!!! Na stoku jednak duzo ludzi, trzeba uważać!!!! W weekend to nie ma jazdy- zbyt niebezpiecznie. Na Azotach ludzi też sporo- kolejka taka sobie, do bramki 2 -3 osoby a za bramką swobodnie idzie do wyciągu. Czas oczekiwania- 2 do 4 minut- nieżle jak na ferie. Ale oczy trzeba mieć naokoło głowy a i rozpędzić się na tym łagodnym stoku strach, tyle ludzi! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 OK. ja też żeby pośmigać na maksz wybrałem słotwiny 2 tyg. temu. jednak teraz mnie wzywa jaorzyna i jej trasa V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 28 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2012 no więc wczoraj zawitałem na jaworzynę. oj warto było. krótka relacja w innym wątku: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/14201-Polska-warunki-narciarskie-2011-2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szew137 Napisano 5 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2012 Witam był ktoś ostatnio na Jaworzynie? Jakie warunki i kolejki do gondoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 Witam, Poniżej link do filmu gdzie możemy zobaczyć letnie oblicze Jaworzyny Krynickiej z lotu ptaka: Ciekawe ujęcia ośrodka zaczynają się od 6 minuty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi