spi630 Napisano 3 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2020 (edytowane) Zdążyliśmy z treningiem przed anszlussem. Klara jutro kończy już 10 lat 😀 Edytowane 3 Listopad 2020 przez spi630 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2020 Godzinę temu, spi630 napisał: Zdążyliśmy z treningiem przed anszlussem. Klara jutro kończy już 10 lat 😀 Cześć Spi To serdeczne życzenia dla Klary i dla Was za samozaparcie i konsekwencję! Rotacja w prawym skręcie - widzisz. Może coś zrobić z rękami...? Pozdrowienia serdeczne 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 4 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2020 (edytowane) W dniu 3.11.2020 o 11:06, Mitek napisał: To serdeczne życzenia dla Klary i dla Was za samozaparcie i konsekwencję! dziękuję Cytat Rotacja w prawym skręcie - widzisz. Może coś zrobić z rękami...? może może, ale to jest proces... porównaj sobie Klarę z przed roku i jej stanie na nartach 2019 2020 Edytowane 4 Listopad 2020 przez spi630 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2020 (edytowane) Cześć Sprawa ubioru. He he. Postęp jest bo musi. W oczy rzuca się zwłaszcza wewnętrzne kolano - to duża trudność a kierunek świetny! Chciałbym tak umieć jak Ona! Pozdrowienia Edytowane 4 Listopad 2020 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 Szwajcarii jeszcze nie zamknięto, trenujemy na lodowcu w Saas-Fee 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 3500 mnpm, zimno, twardo czyli rewelacyjnie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2020 11 godzin temu, spi630 napisał: rewelacyjnie. rewelacyjna ta Twoja Klara - fajnie że dzięki pandemii macie w szołach nauczanie zdalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2020 Cześć A jeździcie w ogóle dłuższy skręt?? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 W dniu 12.11.2020 o 12:30, Mitek napisał: Cześć A jeździcie w ogóle dłuższy skręt?? Pozdrowienia Jeździmy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2020 (edytowane) 6 dni treningu w Saas-Fee, pogoda "jak drut" przez cały czas, ani jednej chmury! Szwajcarzy bardzo przyjaźni i pomocni w organizacji treningu, bardzo dobry kontakt z pistenszefem, trasy twarde, na orczyku dobre towarzystwo min. Alice Robinson. Świetne miejsce, choć 1200km, zakaz wjazdu do wsi oraz miejscowe ceny są lekkim utrudnieniem 🙃 premierę na nartach zaliczył także mój 2,5 letni synek Jeremi: Synek pomaga mi smarować Edytowane 16 Listopad 2020 przez spi630 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 17 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2020 Tak sobie myślę, że Saas Fee nie jest takim głupim miejsce na rozpoczęcie przygody z nartami. Brawo Wy... 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2020 (edytowane) 55 minut temu, Cosworth240 napisał: że Saas Fee nie jest takim głupim miejsce na rozpoczęcie przygody z nartami. Na rozpoczęcie przygody to każde miejsce jest dobre i wcale nie trzeba jechać do Saas Fee. W listopadzie w Saas Fee jest jazda głównie na lodowcu a ten nie jest zbyt przyjazny dla początkujących i w dodatku większość stoków jest zablokowana przez trenujące kluby. Edytowane 17 Listopad 2020 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2020 @spi630 napisz proszę czy w czasie Waszego pobytu były już czynne krzesła MORENIA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 17 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2020 Godzinę temu, Cosworth240 napisał: Tak sobie myślę, że Saas Fee nie jest takim głupim miejsce na rozpoczęcie przygody z nartami. Brawo Wy... 😉 Zdecydowanie najpiękniejsze miejsce w którym byłem na nartach, wysokie góry powyżej 4000mnpm zamykające horyzont dookoła. Sama wioska bardzo klimatyczna, piękne domy, zakaz wjazdu dla wszelkich aut, poruszać się po wsi można pieszo, na rowerach bądź miejscowymi meleksami. Za to infrastruktura narciarska można powiedzieć muzealna, byłem tam ostatnio 20 lat temu i chyba nic się nie zmieniło - główna gondola i metro kret na lodowiec mają na oko ze 40 lat, ale to nieistotne, tylko odsiewa tych "wymagajacych" weekendowych narciarzy. Trasy przygotowane perfekcyjnie każdego dnia. 38 minut temu, Jeeb napisał: Na rozpoczęcie przygody to każde miejsce jest dobre i wcale nie trzeba jechać do Saas Fee. Zgadzam się że każde miejsce jest dobre, ale "natenczas" to można rozpocząć przygodę narciarską jedynie w Szwajcarii lub Szwecji 😃 31 minut temu, Jeeb napisał: @spi630 napisz proszę czy w czasie Waszego pobytu były już czynne krzesła MORENIA ? Tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 17 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2020 @Jeeb - mój post powyżej był napisany z uśmieszkiem, ale takim pozytywnym, a nie jakimś prześmiewczym uśmiechem. Pewnie, ze można zacząć wszędzie, ale tak to zawsze młody będzie mógł kiedyś powiedzieć - „ja to tam pierwsze narciarskie kroki stawiałem w Saaa Fee...” nawet jak sam nie będzie z tego zbyt wiele pamiętał, to chociaż mu jakieś zdjęcie moze z tego czasu zostanie 😀 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 18 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2020 12 godzin temu, Cosworth240 napisał: a nie jakimś prześmiewczym uśmiechem. wcale tego tak nie odebrałem, moje córeczki mają takie wspomnienie z Saas Fee z roku 1992 wtedy był jeszcze lodowiec tam gdzie teraz są krzesła MORENIA 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 18 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2020 4 godziny temu, Jeeb napisał: wcale tego tak nie odebrałem, moje córeczki mają takie wspomnienie z Saas Fee z roku 1992 <ciach> I to są mega fajne wspomnienia... 😉 jak to mówi młodzież - zdjęcia sztos... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 18 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2020 6 godzin temu, Jeeb napisał: wcale tego tak nie odebrałem, moje córeczki mają takie wspomnienie z Saas Fee z roku 1992 wtedy był jeszcze lodowiec tam gdzie teraz są krzesła MORENIA jako ze przygode z nartami rozpoczynalem w podonym czasie to az sie lezka kreci w oku na takie zdjecia. Narty, buty, ubrania... wszystko bylo piekne 😃 az by czlowiek chcial wrocic do lat dzieciecych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 18 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2020 1 godzinę temu, Turnplayer napisał: . wszystko bylo piekne 😃 az by czlowiek chcial wrocic do lat dzieciecych faktycznie, nie było kasków, rockerów, karwerów młodsza 5 letnia miała narty 120 a starsza 8 letnia 140 cm długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 8 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2020 Do poziomu Klary na pewno brakuje; często zbyt późno; ręce nie tak jak trzeba; biodra za nisko - trzeba pójść do przodu ALE jak na pierwszy dzień po 10 mies. bez nart, to i tak nie jest źle IMHO: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 9 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2020 Bez próby oceny, ku przemyśleniu. Powrót na białe po 10 miesiącach moim zdaniem nieco efektywniej jest zacząć od powrotu do techniki a nie wymuszonych quasi sportowych linii na których bohaterka materiału z Białki ciut ciut się gubi .. Tak czy owak serdecznie i szczerze życzę powodzenia. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2020 7 minut temu, Marxx74 napisał: Bez próby oceny, ku przemyśleniu. Powrót na białe po 10 miesiącach moim zdaniem nieco efektywniej jest zacząć od powrotu do techniki a nie wymuszonych quasi sportowych linii na których bohaterka materiału z Białki ciut ciut się gubi .. Tak czy owak serdecznie i szczerze życzę powodzenia. M. Święte słowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 9 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2020 21 godzin temu, Cosworth240 napisał: ALE jak na pierwszy dzień po 10 mies. bez nart, to i tak nie jest źle IMHO: rewelacja - najważniejsze że dziecko chce i ma radochę 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 9 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2020 1 godzinę temu, Mitek napisał: Święte słowa Nie wnikam w pomysły trenerów. Oni wiedza co robią. Faktem jest, ze te miotełki były bardziej rozstawione żeby im urozmaicić czas miedzy ćwiczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czaban Napisano 10 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2020 Cześć, To i ja coś wrzucę, migawka z jazdy swobodnej z wczoraj z Soszowa, warun zacny. Przepraszam za przecietna jakość ale telefon słabiutki i trochę szkoda czasu przy tych nadspodziewanie fajnych warunkach. Dziś pierwszy gs na śniegu na nowych nartach z Adamem Chrapkiem zobaczymy jak będzie. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi