MichalR Napisano 19 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2020 To jeszcze trochę zabawy w narciarstwo z ostatniego wyjazdu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2020 3 godziny temu, MichalR napisał: To jeszcze trochę zabawy w narciarstwo z ostatniego wyjazdu. Cześć Oprócz ewidentnej radochy i fajnej swobodnej jazdy młodszego kolegi najbardziej podobał mi się pojawiający się w tle Pan w niebieskiej kurtce próbujący wyciskać skręt z wykroku. Przy Twoim synu wyglądał jak perfekcyjna karykatura narciarza XIX wieku.' Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 19 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2020 @MichalR - młodego nie oceniam po filmie, Zobaczę w piątek W ramach dygresji - wejście w nieco stromsze ostanio nam się wyślizgalo i poszły gleby jedna za drugą. Czyli to co widać na filmie - Młody jedzie na warunkach "za" a nie przed. To tak, żeby nie było za słodko .. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 19 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2020 (edytowane) @Mitek Aż się boje co będzie jak wróci z obozu. Jest mocno najarany na narciarstwo, rośnie pasjonat któremu nigdy dość jeżdżenia. @Marxx74 Tam jest taki fragment na trasie wzdłuż krzeseł ostro w dół. Jak dla mnie to fajnie to pojechał, zero stresu a to było ze 60%. Wiadomo że wciąż ma braki, jest np dość rozedrgany, nie ma ustabilizowanej pozycji, ale mam nadzieję że go Trenerzy na obozie naprostują 😉 Edytowane 19 Luty 2020 przez MichalR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 19 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2020 Nie rozumiesz. Jeszcze raz - jedzie reaktywnie a nie aktywnie. To nie zarzut w tym wieku,. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 19 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2020 1 hour ago, Marxx74 said: Nie rozumiesz. Jeszcze raz - jedzie reaktywnie a nie aktywnie. To nie zarzut w tym wieku,. M. W sensie taktyki jazdy? Reaguje na zaistniałe warunki zamiast planować swoją jazdę? O to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 W dniu dzisiejszym młody zakończył kilkudniowy kurs u Stramusia na Nosalu. Jestem w szoku, pozytywnym szoku. Pełna profeska. Szkoła robi tak pozytywne wrażenie że dawno nie spotkałem takiego podejścia w Europie. Instruktorzy z sercem i profesjonalizmem traktują każdego , czy to dziecko czy dorosły. Nawet przez chwilę nie pokazali że robią to każdego dnia od lat ale czynnie z uśmiechem na twarzy brali udział w każdej zabawie, rozgrzewce z dziećmi. Od strony finansowej nie szczędzili na atrakcjach, gadżetach w żadnym momencie. Książki , plakietki , gorąca herbata z sokiem w przerwach, uroczyste zakończenie z wręczeniem dyplomów i kiełbasa z grilla dla rodzin. Nawet 50 minutowy kulig dla dzieci na zakończenie kursu. Młody zaczął od pługu, a trzeciego dnia był że mną na wyciągu krzesełkowym w Białce i jeździł za mną jak cień 😀 Dużo by można pisać, ale ja słaby talent w tych sprawach 😉 Polecam z całego serca . 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 @artix - gratulacje dla ojca i syna! 👍👍👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 2 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2020 Klara wygrywa na Sudeckiej Lidze Narciarskiej na Czarnej Górze: Treningi nie idą na marne: 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 3 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2020 2 godziny temu, spi630 napisał: Klara wygrywa na Sudeckiej Lidze Narciarskiej na Czarnej Górze (Ciach) Gratulacje. Na filmiku nie obyło sie bez mojego ulubionego okrzyku „ręce do przodu”. Ile ja sie tak nakrzyczę na tym stoku jak ta moja młoda jedzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 3 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2020 10 godzin temu, Cosworth240 napisał: Gratulacje. Na filmiku nie obyło sie bez mojego ulubionego okrzyku „ręce do przodu”. Ile ja sie tak nakrzyczę na tym stoku jak ta moja młoda jedzie... Ten komunikat załatwia 50% roboty trenerskiej 🙃 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 3 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2020 3 godziny temu, spi630 napisał: Ten komunikat załatwia 50% roboty trenerskiej 🙃 Haha. Dobre, ale u Alice widzę, że trenerzy już tak nie krzyczą na treningach: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 3 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2020 Godzinę temu, Cosworth240 napisał: Haha. Dobre, ale u Alice widzę, że trenerzy już tak nie krzyczą na treningach: Jak Klara będzie na takim etapie jak Alice to też już nie będę krzyczał o rączkach do przodu 🤣🤣🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 9 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2020 Póki się da, zabawa trwa Wczorajsze. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 Cześc Michał, czy syn będzie zawodnikiem? Może będzie może nie będzie. Dobrym narciarzem to praktycznie już jest. I o to chodzi! Pozdrowienia i dla syna oczywiście też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 23 minuty temu, Mitek napisał: I o to chodzi! czy to jest Twoim zdaniem przykład jazdy pełnym skrętem ? 11 godzin temu, MichalR napisał: Wczorajsze. świetna jazda, pewnie pytałem o wiek ale już zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 @Mitek Młody by chciał być zawodnikiem, ale ja tego osobiście nie widzę. Ma za małą masę w stosunku do swojego rocznika i na razie tego nie przeskoczymy, choć trenerzy twierdzą że może nadrobić techniką. Zobaczymy, w tym roku sezon do bani przez kontuzję, młody nic nie startował ani zbyt dużo nie trenował, zobaczymy co będzie w przyszłym. Staram się go przestawić na myślenie że grunt to dobra jazda w każdych warunkach i przyjemność z jazdy i na szczęście jak na razie to działa. @Jeeb Metrykowo 11, fizycznie 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 (edytowane) 25 minut temu, Jeeb napisał: czy to jest Twoim zdaniem przykład jazdy pełnym skrętem ? Nie. A Twoim zdaniem w filmie chodziło o prezentację jazdy pełnym skrętem??? Pozdrowienia Edytowane 10 Marzec 2020 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 18 minut temu, Mitek napisał: A Twoim zdaniem w filmie chodziło o prezentację jazdy pełnym skrętem??? nie mam pojęcia - dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 @JeebW filmie chodziło głównie o radość z jazdy a nie o technikę, choć kawałek techniki też jest widoczny Trochę te filmy wrzucam w kontrze do pozostałych, nastawionych głównie na rywalizację sportową. Jazda dziecięca czy juniorska to nie tylko gumy, tyczki i rywalizacja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 41 minut temu, MichalR napisał: @JeebW filmie chodziło głównie o radość z jazdy a nie o technikę, choć kawałek techniki też jest widoczny Trochę te filmy wrzucam w kontrze do pozostałych, nastawionych głównie na rywalizację sportową. Jazda dziecięca czy juniorska to nie tylko gumy, tyczki i rywalizacja. Cześć We Włoszech dość często widywałem grupy zawodników w podobnym wieku prowadzone prze trenera w podobnym ( często dużo trudniejszym) terenie. Wartość takiej jazdy jest nieoceniona z wielu, dość oczywistych, powodów, a zabawa przy tym świetna. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 Just now, Mitek said: w podobnym ( często dużo trudniejszym) terenie Tutaj nie było jakoś specjalnie trudno, ale liczy się fakt ze teren nie jest płaski tylko zróżnicowany i wymaga trochę innego ogarnięcia niż jazda po sztruksie 2 minutes ago, Mitek said: zabawa przy tym świetna. To przede wszystkim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 Cześc Ale Michał to jest po prostu warte więcej niż godziny tłuczenia łuczków na sztruksie. Mobilność sylwetki, miękkość jazdy, umiejętność patrzenia na stok/teren, wybór trasy, reakcja na niespodzianki, planowanie on-line itd. Super sprawa! Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 Dlatego daję mu możliwości takiej jazdy. Zresztą sam miał wybór - mógł jechać na zawody z klubem i zjechać 4 zjazdy dziennie GS albo jechać na jazdę swobodną, 4-5h dziennie w zróżnicowanym terenie - wybrał opcję numer dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 Filmik nagrałem ledwie ponad miesiąc temu, a zdaje się że tego świata już nie ma.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi