MichalR Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 3 minutes ago, Mitek said: Miałem jeszcze niedawno deskową gumę ale Kacper gdzieś ja spylił chyba, .... chociaż, teraz to już nie wiem, może gdzieś ma. Nie mam zdjęcia ale kojarzysz fumy Desek te z płomieniami? Kojarzę, widziałem ostatnio takie na zawodach o Puchar Mazowsza Popatrzę, popytam, może się coś znajdzie dla nas na przyszły sezon. Teraz to bym musiał brać na wyrost bo w sumie nie wiadomo ile młody podrośnie przez lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 my mamy gumy klubowe beyondx. Guma dla dziecka to "must have" - dodaje 10pkt do lansu. Ale poważnie to dla dzieci jest bardzo ważne, że cały klub jest jednakowo ogumowany na treningu czy zawodach. Do tego w kolejkach do wyciągów tłum się sam rozstępuje, by przepuścić "zawodników". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 Coś tam jeszcze montuję z końca sezonu 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej98 Napisano 29 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2019 Ale pięknie! My planowaliśmy w tym roku zacząć przygodę z nartami, ale nie do końca wyszło tak jakbyśmy chcieli Za to już pewne jest, że od nastopnego sezonu ruszamy z nauką całą rodziną. Trochę zastanawiamy się czy inwestować w sprzęt czy wypożyczać. Jeśli o mnie i żonę chodzi myślimy o tym drugim wariancie, natomiast córce chcemy kupić odpowiedni sprzęt, żeby ćwiczyła. Tylko czy koniecznie musimy wybrać się do sklepu stacjonarnego, żeby wszystko dobrać? Bo mówiąc szczerze znalazłem świetnie wyposażony sklep online https://www.nartywarszawa.pl/ i najchętniej kupiłbym wszystko co potrzeba i tylko czekał, aż komplet dotrze do domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2019 9 godzin temu, andrzej98 napisał: natomiast córce chcemy kupić odpowiedni sprzęt, żeby ćwiczyła lepiej pożycz bo nie wiadomo czy jej się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 4 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2019 Koniec sezonu w Kaunertal, co dzień inna pogoda, od mrozu i widoczności na 20m do pełnej lampy. Uzbierało się 40 dni treningowych w pierwszym klubowym sezonie, ponadto wykrystalizowała grupa 8-9 latków z Wrocławia z potencjałem i ochotą na więcej. W związku z tym poszukujemy na przyszły sezon nowego, ambitnego i dyspozycyjnego trenera, który poprowadzi nasze dzieci sportowo. Wsparcie moje i KN Wrocław, do którego zarządu dołączyłem w tym roku gwarantowane. Klub jest zorientowany ambitnie, dość powiedzieć że najstarszą grupę prowadzi Kasia Karasińska. Zainteresowanych proszę o kontakt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 16 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2019 (edytowane) może ktoś polecić wyjazd sylwestrowy (najlepiej w Alpy) ze szkoleniem dzieci 8-10 letnich ? Edytowane 16 Lipiec 2019 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2019 59 minut temu, Jeeb napisał: może ktoś polecić wyjazd sylwestrowy (najlepiej w Alpy) ze szkoleniem dzieci 8-10 letnich ? Folgarida ma fantastyczne szkółki i funpark dla dzieci, właściwie Folgarida jest typowo rodzinna, choć i czarne trasy dla ojca/dziadka też się znajdą. Pan @leitner również tam był i może potwierdzić . Szółki znajdują się przy górnej stacji gondoli, tej na górze, tam też masa barów, restauracji, a wyżej słynna wyśmienita knajpa u Fabio z polskimi szalikami klubowymi, Fabio trochę zna polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 (edytowane) Sezon rozpoczęty na Stubai, pojawiło się coś na kształt dynamiki. Klara ma już lat 8 prawie 9 Edytowane 4 Listopad 2019 przez spi630 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 (edytowane) 8 godzin temu, spi630 napisał: Klara ma już lat 8 prawie 9 to wspaniałe że że dajesz dziecku takie możliwości treninngu moja wnuczka w tym samym wieku (prawie 9) wystartowała sezon w hali narciarskiej https://www.youtube.com/watch?v=-nwz9khRpu0 Edytowane 5 Listopad 2019 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 (edytowane) 8 godzin temu, spi630 napisał: Sezon rozpoczęty na Stubai, pojawiło się coś na kształt dynamiki. Klara ma już lat 8 prawie 9 Cześć A Ty się o tą dynamikę modlisz bo Klarę raczej charakteryzuje spokój płynność - przyznaj się? Fajnie widać jak z każdym zjazdem jest lepiej aktywniej, lepszy rytm, naturalność zachowania rytmu. Lekkie poszerzenie śladu od razu poprawiło sytuację. Mam nadzieję, ze nie zapominasz o pełnym skręcie bo wydaje mi się, że jeszcze przynajmniej rok do rozpoczęcia ćwiczeń slalomowych choć jak rozumiem to ćwiczenia rytmiczne mające ze slalomem zupełnie luźny związek. Myślę, że przydałoby się Klarze aby się trochę wyluzowała. Pozdrowienia serdeczne Edytowane 5 Listopad 2019 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 5 godzin temu, Mitek napisał: Cześć A Ty się o tą dynamikę modlisz bo Klarę raczej charakteryzuje spokój płynność - przyznaj się? Fajnie widać jak z każdym zjazdem jest lepiej aktywniej, lepszy rytm, naturalność zachowania rytmu. Lekkie poszerzenie śladu od razu poprawiło sytuację. Mam nadzieję, ze nie zapominasz o pełnym skręcie bo wydaje mi się, że jeszcze przynajmniej rok do rozpoczęcia ćwiczeń slalomowych choć jak rozumiem to ćwiczenia rytmiczne mające ze slalomem zupełnie luźny związek. Myślę, że przydałoby się Klarze aby się trochę wyluzowała. Pozdrowienia serdeczne No jasne że się modlę, ale pracuję nad nią 😀 Ale najbardziej teraz mi zależy na rytmie, jak słusznie zauważyłeś zresztą. Muszę przyznać że masz oko - zacząłem Klarę ustawiać szerzej na nogach - na jednym przejeździe można zauważyć że jest ewidentnie lepiej: niż wcześniej; Slalomy ustawiam na 12-14 metrów, szybko i rytmicznie, nie chcę by przeciągała skręty by rozwinąć tę dynamikę właśnie. Poza tym Klara ma taką cechę że przy luźnej jeździe jest trochę bojaźliwa i nie za bardzo wychodzą ćwiczenia, bo nie nabiera prędkości. Ale jak jej się ustawi szczotki to jakby jej założyć klapki na oczy - może być na wprost i tak pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 8 godzin temu, Jeeb napisał: to wspaniałe że że dajesz dziecku takie możliwości treninngu moja wnuczka w tym samym wieku (prawie 9) wystartowała sezon w hali narciarskiej https://www.youtube.com/watch?v=-nwz9khRpu0 @Jeeb - wnuczka super, tylko dlaczego bez kijów? Dajcie Młodej kije, nawet jeżeli się krzywi, że woli bez. To jest ważne dla postawy, równowagi i w ogóle. @spi630 - u Klary widać postęp i to na początku sezonu. Można założyć, że na koniec tej zimy, znów będzie ogromny krok na przód. Ja jestem ciekaw co to będzie z moją - od niedawna - 9-latką. W piątek ruszamy w kierunku Tux'u i zobaczymy, czy w ogóle jeszcze pamięta co to narty. W klubie część dzieciaków w jej wieku zaliczyła już ok. 14 dni w hali i co najmniej tydzień na lodowcu (szaleństwo!!!) i mam obawę, czy da radę w ogóle nadążyć za grupą, no ale może jakoś to będzie. Moje aspiracje w stosunku do córki są jednak zupełnie inne niż niektórych rodziców i generalnie spokojnie do tego podchodzę, ale jakieś tam lekkie zdenerwowanie jak sobie poradzi we mnie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2019 16 godzin temu, Cosworth240 napisał: tylko dlaczego bez kijów? Dajcie Młodej kije, nawet jeżeli się krzywi, że woli bez. wiesz jak to z kobietami, nie bo nie i nie przekonasz na koniec poprzedniego sezonu jeździła z kijkami a teraz nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2019 Cześć No to jest całkowita porażka. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 (edytowane) Klara ciśnie Edytowane 12 Listopad 2019 przez spi630 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2019 (edytowane) 8 godzin temu, spi630 napisał: Klara ciśnie SUPER pokażę wnusi - może da się skusić na takie pogięte kijki Edytowane 13 Listopad 2019 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 13 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2019 Powiedz wnusi,że kijki są jak kierownica w samochodzie-chce jeździć bez kierownicy?Patrząc na filmik-powinna chyba trzymać ręce bardziej z przodu i szerzej-tak,żeby widzieć dłoń z kijkiem tej ręki,w którą stronę skręca.Kijki profi też na pewno pomogą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 13 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2019 Klara to już profi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 13 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2019 13 godzin temu, Jeeb napisał: SUPER pokażę wnusi - może da się skusić na takie pogięte kijki Możesz tez jej kupić kije slalomowe z gardami, tez sa super profi, choć chyba rzeczywiście nie ma to jak pogięte kije do SG. Moja tez takie ma... 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 (edytowane) 5 dni w Kaunertal, pogoda zmienna, 3 dni lampy, 2 śniegu, 2 ostatnie kataklizm i zamknięta droga na lodowiec. W knajpie polska ambasada, 80% rodacy Edytowane 16 Listopad 2019 przez spi630 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2019 23 godziny temu, spi630 napisał: 2 ostatnie kataklizm czyli jazdy nie było wcale ? Podziwiam Klarę i zazdroszczę że ma takiego ojca jak Ty. Mnie udało się wyciągnąć wnuczkę do hali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2019 W dniu 16.11.2019 o 22:25, spi630 napisał: 5 dni w Kaunertal, pogoda zmienna, 3 dni lampy, 2 śniegu, 2 ostatnie kataklizm i zamknięta droga na lodowiec. W knajpie polska ambasada, 80% rodacy Cześć Myślę, że musisz coś w pierwszej kolejności zrobić z tą rotacją. Myślę też, że przydałyby się troszkę luźniejsze (no tu oczywiście na górze było stromiej itd.) rozstawienia aby poczuła jak narta prowadzi się na krawędzi. Tak sobie dywaguje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 18 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2019 W dniu 13.11.2019 o 21:57, Cosworth240 napisał: Moja tez takie ma. Proszę wrzuć chociaż krótki filmik z młodzieżą na Hintertuxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 W dniu 17.11.2019 o 22:14, Jeeb napisał: czyli jazdy nie było wcale ? Nie, droga na lodowiec została zamknięta. Otworzyli ją dopiero dzisiaj z tego co piszą na ich stronie, po 4 dniach! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi