MichalR Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 Mój za chwilę wraca na treningi z klubem, później w ferie 2 tygodnie nart więc w tym roku będzie intensywnie, zobaczymy co będzie potrafił na koniec sezonu 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 22 godziny temu, MichalR napisał: młody dostał twarde narty dłuższe niż on sam i sportowe buty, GS czy SL, jaka długość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 22 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2018 Atomic Race 10, czyli taka myślę pośrodku, 130cm, syn ma 126 wzrostu. Do tego buty Head Raptor 50. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 30 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2018 I kolejny materiał, tym razem z treningów międzyświątecznych z WKN. Opis pod filmem. Tak to wygląda jak dziecko ma dużo chęci i samozaparcia, nawet padający przez cały trening deszcz nie przeszkadza, że o braku śniegu nie wspomnę 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi28 Napisano 30 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2018 Fajnie jeździ, duża przyjemność oglądać go w czasie jazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 31 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2018 @Zibi28Dziekuję, przekażę synowi, będzie dodatkowa motywacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Kolejny materiał z treningów, znów w mojej ocenie gruby postęp, tym razem miał szczęście bo zamiast igielitu był fajny śnieg. No i został moim osobistym trenejro:-) 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 8 godzin temu, MichalR napisał: w mojej ocenie gruby postęp dla mnie rewelacja skończył już 10 lat czy jeszcze nie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 (edytowane) Cześć Widać już charakterystyczną dla szkolonych dzieci pompkę. Nieładnie to wygląda na razie ale z czasem uporządkuje zakres ruchów a jazda będzie niezwykle skuteczna. Dla mnie najważniejszy jest skok w taktyce i pewności - dzioby nart skierowane są cały czas w dół a nie tak ja wcześniej na boki w zależności od skrętu. Będzie dobrze. Pozdrowienia Edytowane 17 Styczeń 2019 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Dzieki Panowie @Jeeb skończył 10 ale fizycznie (wzrost, masa) jest na poziomie 8-mio latka i to takiego z tych mniejszych @Miteka mi sie osobiście ta pompka nawet podoba, wprowadza fajny flow do jazdy i dynamikę wczoraj młody sie uparł żeby moją pozycje obniżyć i powiem szczerze że po kilku zjazdach doceniłem wartość tych ćwiczeń, a że byłem bardziej obolały po takiej jeździe to już inna kwestia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 13 minut temu, MichalR napisał: Dzieki Panowie @Jeeb skończył 10 ale fizycznie (wzrost, masa) jest na poziomie 8-mio latka i to takiego z tych mniejszych @Miteka mi sie osobiście ta pompka nawet podoba, wprowadza fajny flow do jazdy i dynamikę wczoraj młody sie uparł żeby moją pozycje obniżyć i powiem szczerze że po kilku zjazdach doceniłem wartość tych ćwiczeń, a że byłem bardziej obolały po takiej jeździe to już inna kwestia Cześć Podoba nie podoba - nie o to chodzi. W jeździe sportowej styl nie ma znaczenia ważna jest skuteczność. W jeździe rekreacyjnej ważna jest ekonomia i tu pompka jest zbędna. On jeździ tak jak na ćwiczeniach - już ma to wpojone i dobrze bo odciążenie i dociążenie to podstawa jazdy. każdy powinien mieć to wpojone. Pamiętasz jak jeździł Didier Cuche - nie było chyba brzydziej jeżdżącego ale za to jaka skuteczność!! Pozdrwienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 (edytowane) Ja myślę że przy jego niskiej masie ta pompka powoduje lepsza dynamikę i skuteczność jazdy. Jak nie pompował to dość znacznie wytracał predkość na wypłaszczeniach bo nie ma go co ciagnąć w dół. W weekend w Bałtowie trochę się ścigaliśmy i dwa razy z nim przegrałem. Dochodził mnie zwykle na samym końcu odcinka, mimo że ja waże 80kg a on 22. Wygrał techniką jazdy po prostu i taką dziecięcą fantazją która nie wprowadza blokad mentalnych na stoku, nawet jak się jeździ w tłoku. Cuche'a pamietam głównie z wiatraka nartą i kwadratowej szczęki oraz sukcesów które odnosił, natomiast jeśli chodzi o technike jazdy to zawsze mnie pasjonował Bode Miller - jak on miał takie wyniki siedząc na piętach to do dziś sie zastanawiam Edytowane 17 Styczeń 2019 przez MichalR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Jutro jadę do Bałtowa na 2-3 godziny rano. Miller to inna sprawa. On miał niesamowitą zdolność panowania nad środkiem ciężkości. I ustawiał go tak blisko momentu wytrącenia z równowagi z tak małym zapasem, ze chyba nikt oprócz niego nie potrafiłby tego kontrolować. No cóż - talent! Pozdrowienia i życzenia sukcesów dla młodzieży! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 4 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2019 Z tradycyjnym przymrużeniem oka .. Recepta na odkrycie "zapomnianego" (praktykujących odsyłam linijkę wyżej ) 1) Gwizdnąć Mamie narty, bo stoi na stoku i się nudzi 2) Gwizdnąć koleżance kijki (bo ćwiczy bez kijków) 3) Rozpracować zwolnienie pięty - zrezygnować z pomysłu podchodzenia bez fok (tu krótka przerwa, że Ona chce foki i co ma znaczyć, że fok nie ma) - i spróbować zjazdu 4) Samodzielnie rozpracować, które kolanko .. .. i 5 minut oraz 100m poniżej : https://youtu.be/5i9s-WSNAN8 .. dało radę do samego dołu choć w kategoriach instruktarzowych traktować tego nie wolno ... teraz narty Mamy zagrożone przewłaszczeniem, Młoda grozi jakimś szwędaniem się po górski ostępach, ogólnie porażka Pozdrawiam, 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 4 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2019 Zeszły tydzień w Alpach: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Klara skończyła 8 lat i zalicza pierwszy sezon w KN Wrocław 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Cześć Widzę jedne zasadniczy błąd: Wydaje się, że Klara powinna pojechać do St. Clara a nie St. Catarina tylko we wszystkich znanych mi St. Clara chyba na śnieg nie ma co liczyć. Powodzenia i zapału w treningach! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Wieczorna rytmika (12m) zamiast kołysanki .. albo jak ktoś woli "Goryle we mgle" Pozdrawiam, M. received_381207715793683.mp4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Cześć I powiedz mi dlaczego nie można by na kolanówka rozgrywać zawodów. Zobacz o ile naturalniejsza jest taka jazda. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Cześć, Jak najbardziej takie zawody się rozgrywa - Liga MOZN, grupa wiekowa 2007-2008 (obecnie) czyli pierwsze roczniki startujące w SL. W niedzielę było Suche, w najbliższą sobotę Jurgów. Dodatkowo od ubiegłego sezonu pojawia się dla młodszych kombi race (mieszanka GS, kolanówek a'la SL i długich - trochę rozsądniej niż kombi znane ze Szczęśliwic choć nadal nie wiadomo w czym to jechać jak dzieciaka wyrzucono już z MultiEvent na GS/SL ) Co do kolanówek - lubię i cenię także w fazie przechodzenia na długie (np. stawianie przeplotki odrywające od ciągłego, błędnego wystawiania rąk do zbicia) jak i później. Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 @Marxx74Ładna jazda, ile dziecię ma lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Wiek - późne 2008. Dwa lata temu było tak (jazda wolna, Kluszki, "mała ścianka"). Dość chaotyczny z natury i czasem szybszy od samego siebie .. taki typ :). received_132033130621544.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 @Marxx74czekaj, czekaj, a Wy na Szczesliwicach nie trenujecie przypadkiem? Moj dzieciak tez ma 10 lat, ale jest postury Twojego sprzed dwoch lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 (edytowane) Kończąc temat młodego człowieka z rocznika 2008 - obrazek z grudnia 2018. Widać, że pod koniec nieco się już zasapał Zabawne jest to, co nie weszło w kadr czyli rok starsza kamerzystka kombinująca jak utrzymać tempo i złapać dobry kadr Pozdrawiam i przepraszam za mimowolny product placement - pani producent Dzień Dobry CośTamVN ostatnio nas za to bardzo goniła Ps. no bywamy na Szczęśliwicach 49709292_1945188785579474_6717875342077832762_n.mp4 Edytowane 5 Luty 2019 przez Marxx74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Bardzo dobra jazda. Do zobaczenia na treningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi