Mitek Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Cześć Tylko teraz jak ją ustawić na krawędziach ? Tak się jej ten śmig spodobał, że jeździ nim non-stop - nawet jak warunki do tego nie zmuszają .... Kup jej juniorską gigantkę do wzrostu lub + 5 i będziesz miał krawędzie w moment. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 A kijki dla dziecka niecałe 120cm wzrostu to jak długie powinny być żeby sie nie zabił?? Sent from mTalk Mobile Edition Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 (edytowane) No to jeszcze raz Julka. Właśnie wróciliśmy z Andalo, 6 dni zajęć na feriach w grupie z instruktorem. Wg mnie jest postęp ! :biggrin: wszelkie uwagi mile widziane ! Edytowane 23 Luty 2016 przez dembus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 A kijki dla dziecka niecałe 120cm wzrostu to jak długie powinny być żeby sie nie zabił?? Sent from mTalk Mobile Edition Kup regulowane np; http://komperdell.com/de/poles/alpin/kids.php?id=164_2304_48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 No dobra, ale na jaką długość je ustawić? Młody drugi sezon bez kijków jeździ, trzeba by je wprowadzić w końcu. Sent from mTalk Mobile Edition Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 No dobra, ale na jaką długość je ustawić? Młody drugi sezon bez kijków jeździ, trzeba by je wprowadzić w końcu. Sent from mTalk Mobile Edition tak jak dorosłemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 odpowiedz dla DEMBUS jest tu na FORUM jeden facet co prowadzi tez BLOGA i twierdzi że lekcja z Instruktorem to wydawnie kasy w BŁOTO Moja ocena twej córeczki + 5 . Drobne niuanse to za szeroko rączki . troche za malo balansu ciałem dół - góra. rozstaw nart ma być taki sam jak kolan. ona momentami łaczy kolanka. Ale jest to piekna jazda. Mała uwaga co do koloru kasku - niebieski to kolor dla chłopców. wiesz że troche zartuje. BRAWO CORKA BRAWO TATA oraz BRAWO dla MAMUSI .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 (edytowane) odpowiedz dla DEMBUS jest tu na FORUM jeden facet co prowadzi tez BLOGA i twierdzi że lekcja z Instruktorem to wydawnie kasy w BŁOTO . Każdy robi jak uważa, u mnie sprawdza się instruktor i to w grupie, i nie jest to wcale - wg mnie - straszna kasa, jak za 6 dni. Dodatkowo trafił się naprawde fajny instruktor co i do snowparku i do lasu wjechał :eek: . Wg zeznań - nudy nie było. Julka trafiła do grupy w większości 12-13 latków, gdzie była najmłodsza (10 lat). Na początku jak zobaczyłem dryblasów większych od niej o głowę, to sie wystraszyłem, że sie nie spodoba. Nic z tych, rzeczy - dała rade i jeszcze miała ubaw jak w czymś była lepsza : Takie szkolenie robimy już któryś rok z kolei, zawsze w czasie ferii i zawsze widać postęp. Po zajęciach córki (3,5 h dziennie) również jeździliśmy razem. Po trasach, trochę po lesie i wertepach (ku rozpaczy mamy :wink:) Z ochotą pokazywała mi jakie ćwiczenia robili na zajęciach. No to ja pokazywałem jak ja bym to zrobił (na tyle ile umiem:tongue: ). No i fajna zabawa była! Polecam :smile: ... Moja ocena twej córeczki + 5 . Drobne niuanse to za szeroko rączki . troche za malo balansu ciałem dół - góra. rozstaw nart ma być taki sam jak kolan. ona momentami łaczy kolanka. Ale jest to piekna jazda. Mała uwaga co do koloru kasku - niebieski to kolor dla chłopców. wiesz że troche zartuje. BRAWO CORKA BRAWO TATA oraz BRAWO dla MAMUSI .. Dzięki :smile:, będziemy dalej pracować ... tfu.. jeździć. PS - co do kasku: ma różowe napisy "uvex" w tym cała subtelność :stupid::wink: Edytowane 23 Luty 2016 przez dembus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 dembus - córka śmig ma lepszy niż 3/4 tego forum, także jest ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 dembus - córka śmig ma lepszy niż 3/4 tego forum, także jest ok Dzięki gregor : Ja nie umiem, to chociaż córka :tongue: Jeszcze druga, młodsza Zuza w trakcie szkolenia! Zmontuje jakiś filmik to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 (edytowane) A tu macie filmik jak jeżdżą dzieciaki które wcześniej zaczynały :smile: https://www.facebook.com/sportingclub.madonnadicampiglio/videos/526663657515058/?fref=nf Filmik nawet mnie lekko zmroził. :wink: Potem nie dziwmy się, że Włosi odnoszą sukcesy w narciarstwie alpejskim. Pozdrawiam PS: teraz doczytałem - "Lucifero" ma 8 lat Edytowane 24 Luty 2016 przez Piotr_67 PS 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 A tu macie filmik jak jeżdżą dzieciaki które wcześniej zaczynały :smile: https://www.facebook.com/sportingclub.madonnadicampiglio/videos/526663657515058/?fref=nf Filmik nawet mnie lekko zmroził. :wink: Potem nie dziwmy się, że Włosi odnoszą sukcesy w narciarstwie alpejskim. Pozdrawiam PS: teraz doczytałem - "Lucifero" ma 8 lat ... a u nas wygrodzenie 200m stoku wzbudza oburzenie innych użytkowników stoku - tych samych, których później oburza brak wyników w dyscyplinach alpejskich .. Spokojnie znalazł byś w Polsce sporo dzieciaków, które w nie gorszym stylu by ten zabawowy DH przejechały - tyle, że jak kiedyś wspomniałem przy innej dyskusji statystyczny narciarz rzadko widuje je na stoku. Problem (w sensie ucieczki alpejskiej czołówki) zaczyna się w grupach nieco starszych, to temat na osobny wątek. Żartobliwie - Włosi przykładają jak widać większą wagę do jazdy niż wyglądu, może dlatego kolana dłużej wytrzymują .. Pozdrawiam i dziękuję za podrzucenie ciekawego materiału, M. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Klara 6lat, 5 sezon na nartach. https://youtu.be/qE7uUicbK5w Wysłane z mojego SM-T560 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 (edytowane) 20 godzin temu, spi630 napisał: Klara 6lat, 5 sezon na nartach. No fantastycznie jak na 6 latkę, 5 sezon - czy naprawdę miała roczek jak pierwszy raz stanęła na nartach ? Szkolisz sam ? Jesteś instruktorem ? Mam też 6 latkę do poprawy jazdy i chętnie dołączę do Twojego szkolenia. Jake to narty, długość ? Edytowane 23 Styczeń 2017 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Klara miała 2 lata i miesiąc gdy stanęła na nartach po raz pierwszy. Teraz ma narty 100cm. Nie jestem instruktorem, chociaż miałem dawno temu taki pomysł by nim zostać. Jednak nauka pługu na kolejnym kursie skutecznie mnie zniechecheciła do szkolenia w wydaniu pzn i siitn. Córkę szkolę sam, choć już ma za sobą dużo jazdy z trenerem w grupie dzieci.Nie szkolę komercyjnie;) przykro mi, choć połechtałeś mą próżność!Wysłane z mojego SM-T560 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 2 godziny temu, spi630 napisał: choć połechtałeś mą próżność! I jeszcze na YT kliknąłem "subskrybuj" Czekam na kolejne filmiki z Klarą Kiedy będzie "Puchar Kowar 2017" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 5 lutego puchar kowar dzieci na małej upie. 4 lutego puchar upyWysłane z mojego SM-T560 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Młoda daję radę 8lat,3 pełny sezon https://www.youtube.com/channel/UCajj9HGntylBa6VPNeLZbTQ VID-20170122-WA0123.mp4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 Klara ma już 7 lat i 2 miesiące i coraz dłuższe narty 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Dnia 30.01.2018 o 14:46, spi630 napisał: dłuższe narty Juniorska komórka Heada ? jaka długość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Moje dziecię, lat 9, 4 sezon na nartach, wczoraj zaczął treningi z WKN na Szczęśliwicach, to jest zjazd po treningu. A tu w Austrii w połowie stycznia: Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 4 minuty temu, MichalR napisał: A tu w Austrii w połowie stycznia: dla mnie rewelacja, za 12 lat kolejna olimpiada, może nareszcie ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Lepiej jeździ niż ja po 12 latach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 dla mnie rewelacja, za 12 lat kolejna olimpiada, może nareszcie ktoś [emoji3] Dobry tekst, syn to typowy narciarz nizinny, w sensie dłuższy wyjazd raz w roku w Alpy i jak jest jakaś zima to kilka weekendów w Polsce. Sam się dziwię jakim cudem mając taki mizerny w sumie trening tak się nauczył jeździć, ale przyznam że słucha uważnie naszych wskazówek i bardzo się stara. Dla mnie jest gościem, wie też że dużo pracy przed nim, dlatego próbujemy w WKN, ale na razie jeszcze się na nim nie poznali, zresztą po jednym treningu to raczej nie dziwne, zobaczymy jak się temat rozwinie.Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi