spi630 Napisano 15 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2022 szkolimy maluchy! Jeremi 3.75 roku starszaki też szkolimy, tata+córcia na SL 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 15 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2022 Bartłomiej, 4.5, pierwsze samodzielne szusy z trochę większej górki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 16 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2022 W dniu 14.03.2022 o 13:18, mysiauek napisał: @surfing gdzie to? Lisia Polana Ustroń, przy dolnej stacji po lewej od krzeseł na Czantoria. Jest taśma i talerzyk. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2022 9 godzin temu, surfing napisał: Lisia Polana Ustroń, przy dolnej stacji po lewej od krzeseł na Czantoria. Jest taśma i talerzyk. Idealnie, dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2022 W dniu 15.03.2022 o 12:22, Plywak napisał: szusy z trochę większej górki pięknie zasuwa, pamiętam jak wkleiłem filmik z moją 4 letnią wnusią na większej górce to dostałem niezłą zjebke od Mitka. Teraz mogę wkleić bo go tu już nie ma 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2022 Dobrze dziadek ze mamie się nie myli lewa z prawą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 11 hours ago, Jeeb said: pięknie zasuwa, Dłuższa narta, dłuższy stok: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zita Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 W dniu 16.03.2022 o 20:07, mysiauek napisał: Idealnie, dzięki !! Faktycznie, sam też mogę polecić to miejsce na naukę 😀 przy okazji nie trzeba pchać się w korki w wiśle czy istebnej, jadąc ze Śląska. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 W dniu 15.03.2022 o 12:22, Plywak napisał: Bartłomiej, 4.5, pierwsze samodzielne szusy z trochę większej górki To Siepraw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 (edytowane) 21 minutes ago, Cosworth240 said: To Siepraw? Tak, orczyk po prawej. A drugi filmik z Kiczera Puławy na Podkarpaciu. Edytowane 21 Marzec 2022 przez Plywak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 1 godzinę temu, Plywak napisał: Dłuższa narta jaka długość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 9 minutes ago, Jeeb said: jaka długość ? teraz 95 cm, wcześniej 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 17 hours ago, Jeeb said: pamiętam jak wkleiłem filmik z moją 4 letnią wnusią na większej górce to dostałem niezłą zjebke od Mitka. Teraz mogę wkleić bo go tu już nie ma A co się z nim stało? Od jakiegoś czasu faktycznie nie widziałem żadnych wpisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 (edytowane) Dobre zakończenie sezonu krajowego w weekend na Dzikowcu - mimo wiosennych temperatur nocne przymrozki dawały super twardy stok. Do tego pustki. Edytowane 23 Marzec 2022 przez spi630 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 26 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 On 3/21/2022 at 3:22 PM, MichalR said: A co się z nim stało? Od jakiegoś czasu faktycznie nie widziałem żadnych wpisów. Dostał bana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 26 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 Maxiland od SMR życzy sobie za wstęp na taśmę z 3 latkiem 88zł, nie skorzystaliśmy, zostajemy na Krasnalu, starszy pojechał gondolą i zaliczył pierwsze zjazdy czerwoną Czyrna, chłopaki czekają. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 27 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2022 22 godziny temu, surfing napisał: Maxiland od SMR życzy sobie za wstęp na taśmę z 3 latkiem 88zł, nie skorzystaliśmy, zostajemy na Krasnalu, starszy pojechał gondolą i zaliczył pierwsze zjazdy czerwoną Czyrna, chłopaki czekają. Na czarnej górze życzą sobie wynajęcia instruktora by pojeździć na taśmie, więc nie jest źle 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 2 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2022 2 kwietnia a warunki na Czarnej Górze jak w środku zimy. Klara II w dolnośląskich igrzyskach dzieci 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 3 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2022 (edytowane) W dniu 27.03.2022 o 22:07, spi630 napisał: Na czarnej górze życzą sobie wynajęcia instruktora by pojeździć na taśmie, więc nie jest źle 😎 Na szczęście w Szczyrku i okolicy jest sporo konkurencji i z 4 latkiem można pojeździć z połowę ceny SMR. Edytowane 3 Kwiecień 2022 przez surfing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 3 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2022 On 4/2/2022 at 7:59 PM, spi630 said: 2 kwietnia a warunki na Czarnej Górze jak w środku zimy. Klara II w dolnośląskich igrzyskach dzieci Tak oglądam te Wasze filmy i zastanawiam się czy córka oprócz tych tyczek to jeszcze coś innego jeździ, jakaś swobodna jazda dla frajdy czy coś w tym stylu, gdzie można uwolnić ciało od tego nieszczęsnego jednorodnego rytmu i dać mu popracować jak chce, umie, ma ochotę. Synowi wkładam do głowy że narty to nie tylko jazda sportowa ale też właśnie, a może przede wszystkim jazda swobodna, dla czystej przyjemności z obcowania z górami, śniegiem, przyrodą itp. I mimo że chłopak mówi że jazda sportowa go najbardziej kręci to widzę już pewną zmianę podejścia do tematu co nie ukrywam, bardzo mnie cieszy. Ostatnio nawet mając do wyboru trzy dni startów w lidze albo wyjazd na jazdę swobodną z kolegą który aż tak dobrze nie jeździ, o dziwo wybrał to drugie. I więcej myślę z tego wyciągnął niż jakby pojechał się ścigać na te tyczki. Były skoki na hopkach, jazda w choinkach i tony frajdy z zabawy na nartach. Tak sobie myślę że fajnie by było jakby nasze dzieciaki, czy też nasza młodzież miała takie umiejętności i frajdę z narciarstwa jak kolesie z filmu poniżej. Tego sobie i wszystkim szkolącym dzieci życzę, tak na zakończenie sezonu. https://youtu.be/UEGVg3WD2nU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 11 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Bartłomiej 4.6, dłuższy i trudniejszy stok (Chopok, trasa nr 5), jazda za mamą: Jaką nartę polecilibyście dla malucha na przyszły sezon? Będzie miał 5.5 roku, ~125cm i ~23kg. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 11 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2022 1 godzinę temu, Plywak napisał: Bartłomiej 4.6, dłuższy i trudniejszy stok (Chopok, trasa nr 5), jazda za mamą: Jaką nartę polecilibyście dla malucha na przyszły sezon? Będzie miał 5.5 roku, ~125cm i ~23kg. Cze Mario Ja swojego uczyłem na nartach dłuższych - jak zauważyłem że zaczyna rotować ciałem i skręcać zamiast nogami od razu dłuższe i objawy ustawały , normalna narta dla dziecka typu sklep (mój miał atomica XTI). Raczej na wzrost, ale Twój to jeszcze maluch (ale jak po Tobie ma gabaryty to nie takiż znowu mały), 120 cm pewnie optymalne. Ale jeszcze póki co to jeszcze płuży i szeroko prowadzi narty - więc może nieco krótsze będą lepszym rozwiązaniem, ale to pewnie na chwilę, przy równoległej zdecydowanie dłuższe. Taka moja opinia poparta moim niedużym doświadczeniem w szkoleniu. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 trochę w temacie: https://sportsinwinter.pl/czolowy-polski-junior-zakonczyl-kariere-stracilem-instynkt-zwyciezcy/ Przemysław Białobrzycki to jeden z najzdolniejszych polskich alpejczyków z rocznika 2001. Pomimo tego nie znalazło się dla niego miejsce w polskiej kadrze na Mistrzostwa Świata Juniorów w kanadyjskiej Panoramie. Postawiono tam na młodszych i bardziej perspektywicznych zawodników, z którymi wiązane są większe nadzieje na przyszłość. Brak nadziei na sukcesy w przyszłości był jednym z powodów, dla których Białobrzycki zadecydował o zakończeniu kariery wyczynowego alpejczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 20 hours ago, marekbtl said: Cze Mario Ja swojego uczyłem na nartach dłuższych - jak zauważyłem że zaczyna rotować ciałem i skręcać zamiast nogami od razu dłuższe i objawy ustawały , normalna narta dla dziecka typu sklep (mój miał atomica XTI). Raczej na wzrost, ale Twój to jeszcze maluch (ale jak po Tobie ma gabaryty to nie takiż znowu mały), 120 cm pewnie optymalne. Ale jeszcze póki co to jeszcze płuży i szeroko prowadzi narty - więc może nieco krótsze będą lepszym rozwiązaniem, ale to pewnie na chwilę, przy równoległej zdecydowanie dłuższe. Taka moja opinia poparta moim niedużym doświadczeniem w szkoleniu. pozdrawiam Cześć Mareczku pewnie będę szukał coś koło 120cm, zastanawiałem się czy jest sens dawać mu GSy ;), czy zostać przy dzięciecych np. Supershape: https://www.krakowsport.pl/product-pol-6004-Narty-HEAD-SUPERSHAPE-SLR-PRO-SLR-7-5-GW-AC-2020-21.html albo coś co wygląda na kombi: I.RACE TEAM: https://www.krakowsport.pl/product-pol-6005-Narty-HEAD-WORLDCUP-I-RACE-TEAM-JRS-JRS-7-5-GW-CA-2021-22.html (wrzucam Heady, bo się orientuję w katalogu/nazewnictwie, ale mogą być odpowiedniki innych firm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 1 godzinę temu, Plywak napisał: Cześć Mareczku pewnie będę szukał coś koło 120cm, zastanawiałem się czy jest sens dawać mu GSy ;), czy zostać przy dzięciecych np. Supershape: https://www.krakowsport.pl/product-pol-6004-Narty-HEAD-SUPERSHAPE-SLR-PRO-SLR-7-5-GW-AC-2020-21.html albo coś co wygląda na kombi: I.RACE TEAM: https://www.krakowsport.pl/product-pol-6005-Narty-HEAD-WORLDCUP-I-RACE-TEAM-JRS-JRS-7-5-GW-CA-2021-22.html (wrzucam Heady, bo się orientuję w katalogu/nazewnictwie, ale mogą być odpowiedniki innych firm). Cześć Myślę że obie twoje propozycje są ok, ale doświadczenie podpowiada - szukaj czegoś używanego - póki co chyba nie ma sensu pchać się w nowe narty, bo znając życie niedługo posłużą. Jak zacznie już troszke węziej jeździć i równolegle to wtedy pomyśl o nartach semi GS - póki co to chyba za wcześnie. W Białce była dziewczynka na oko 6-7 lat z trenerką/mamą - nie wiem - GS-y juniorskie (tak wyglądały - bo były długie w stosunku do jej wzrostu i wąskie - jak gs-y) - ale już b. dobrze jeździła, trenowały razem skręty etc. Więc myśl przewodnia narta dłuższa o większym promieniu ma chyba uzasadnione zastosowanie w dalszym szkoleniu maluchów. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi