Czaban Napisano 10 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2020 Dzisiaj na Siglanach pierwszy gs na śniegu na nowych pierwszych prawdziwych gs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 11 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2020 Klara dzisiaj też na Siglanach. Ostatni raz byłem na tej górce 35 lat temu, wtedy to było klepisko z wyrwirączką 😀 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 12 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2020 Takie tam początki sezonu na szczotce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czaban Napisano 19 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2020 Dzisiaj intensywnie rano 7.30 gs potem 10.30 2h zadaniowka i na deser slalom wszystko przeplatane jazda swobodna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 27 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2020 5 dni na Siglanach, czasami w deszczu i błocie, ale "trening musi zostać odbyty". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 3 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2021 Pandemiczne treningi całe szczęście są możliwe 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 10 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2021 Pierwsze przymiarki do dużych tyczek 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czaban Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 (edytowane) Cześć, ostatnie 11 dni dość intensywne najpierw 2 dni w Czarnej Górze tyczki potem 6 dni w La Tzoumaz jazda swobodna 3 dni na boisku i trzy dni ze względu na duży opad śniegu mieszana z offpiste (pierwsze próby na nartach freeridowych). A na koniec w niedzielę znów tyczki w Czarnej. Poniżej próby śmigu na narcie freeridowej dobranej do wzrostu Dalej migawka z zabawy poza trasą Trafił się w Szwajcarii naprawdę fajny instruktor. Pozdrawiam Edytowane 18 Styczeń 2021 przez Czaban Błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 23 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2021 Pandemiczne ferie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
channel Napisano 5 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2021 Czy ktoś "stawiał" na nartach 3,5 latka? Nie wiem czy to nie za wcześnie. Mała (moja wnuczka) lubi zimę i śnieg. Na sankach piszczała z uciechy. Czy to dobry wiek aby zapoznać z nartami, czy jednak jeszcze z rok poczekać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 W dniu 5.02.2021 o 22:22, channel napisał: Czy ktoś "stawiał" na nartach 3,5 latka? Nie wiem czy to nie za wcześnie. Mała (moja wnuczka) lubi zimę i śnieg. Na sankach piszczała z uciechy. Czy to dobry wiek aby zapoznać z nartami, czy jednak jeszcze z rok poczekać? lepiej poczekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokoSKI Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 W dniu 5.02.2021 o 22:22, channel napisał: Czy ktoś "stawiał" na nartach 3,5 latka? Nie wiem czy to nie za wcześnie. Mała (moja wnuczka) lubi zimę i śnieg. Na sankach piszczała z uciechy. Czy to dobry wiek aby zapoznać z nartami, czy jednak jeszcze z rok poczekać? Naturalnie, że można próbować! Jeśli tylko dziecko będzie chętne, a jego rozwój motoryczny na to pozwala. Oczywiście ma to być forma zabawy na śniegu, w butach narciarskich, później zapiętych nartach, a nie profesjonalny trening. Zdarza się że już w tym wieku dzieci wykonują pierwsze samodzielne, kontrolowane zjazdy, ale pamiętaj, nic na siłę, bo to sprawa bardzo indywidualna! Na tym etapie, ma być zabawa, radocha i pozytywny odbiór zimowo-narciarskiego otoczenia :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 Cześć Spoko. Ważne, żeby osoba ucząca miała o tym pojęcie i była sprawna na nartach. Pamiętać też należy, że dzieci mają bardzo krótki cykl pracy oraz, że od początku powinny mieć dobry wzorzec. No i zabawa - tak jak kolega powyżej pisał - z sensownie wplecionymi elementami narciarskiej edukacji. Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbe Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 moja córka pierwsze kroki narciarskie stawiała mając 2 lata i 8 miesięcy. Była bardzo przejęta i dumna z siebie. Wszystko oczywiście pod okiem instruktorki. Ja nawet nie próbowałem jej uczyć. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 (edytowane) 20 minut temu, kbe napisał: moja córka pierwsze kroki narciarskie stawiała mając 2 lata i 8 miesięcy. Była bardzo przejęta i dumna z siebie. Wszystko oczywiście pod okiem instruktorki. Ja nawet nie próbowałem jej uczyć. Cześć Jasne. Da się spokojnie. Jeżeli ma to być instruktor to polecam jednak zbadać "rynek" bo nie ma wielu instruktorów specjalizujących się w nauce małych dzieci. Dobrze tez byłoby gdyby to był pewien zaplanowany cykl działań a nie jednorazowe przypadkowe spotkanie. Młodemu człowiekowi trzeba dać czas na zaakceptowanie nowego otoczenia, osoby, sytuacji itd. Jeżeli osoba prowadząca wie o co chodzi a dziecko jest odpowiednio zindoktrynowane i zaakceptuje zabawę w narciarstwo to można spokojnie nauczyć człowieka poniżej trzeciego roku życia samodzielnej jazdy. Pozdrowienia Edytowane 8 Luty 2021 przez Mitek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 Cześć, czy dobrze kojarze, że mamy tu kolege, który jest instruktorem w DSD Bytom. Proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 3 godziny temu, kbe napisał: moja córka pierwsze kroki narciarskie stawiała mając 2 lata i 8 miesięcy. Była bardzo przejęta i dumna z siebie. Wszystko oczywiście pod okiem instruktorki. Ja nawet nie próbowałem jej uczyć. - przez ile lat jeździła pod okiem Instruktorskim ? - jak jeździ teraz ? (może masz filmik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbe Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Jeeb napisał: - przez ile lat jeździła pod okiem Instruktorskim ? - jak jeździ teraz ? (może masz filmik) od początku nauki narciarstwa przez kilka pierwszych lat co najmniej kilka godzin pod okiem instruktora, później uznała, że instruktor jej nie jest potrzebny, 4 lata temu 1 godzina w sezonie, 2 lata temu i w ubiegłym roku wyjazdy ze szkoły gdzie grupa była pod okiem instruktora. Filmiku chyba nie mam (popatrzę w cyfrowych archiwach). Jak jeździ? Czarnych się nie boi. Np. w Ischgl trasę 13 i 14 pokonuje lekko i swobodnie (w odróżnieniu od ojca) Edytowane 8 Luty 2021 przez kbe dopisanie nr trasy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
channel Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 2 godziny temu, kbe napisał: od początku nauki narciarstwa przez kilka pierwszych lat co najmniej kilka godzin pod okiem instruktora, później uznała, że instruktor jej nie jest potrzebny, 4 lata temu 1 godzina w sezonie, 2 lata temu i w ubiegłym roku wyjazdy ze szkoły gdzie grupa była pod okiem instruktora. Filmiku chyba nie mam (popatrzę w cyfrowych archiwach). Jak jeździ? Czarnych się nie boi. Np. w Ischgl trasę 13 i 14 pokonuje lekko i swobodnie (w odróżnieniu od ojca) Zdolniacha!!!!! Ja jestem raczej hmmmm słabo jeżdżąca, a raczej zsuwająca się z górki ale...uwielbiam to nie przeszkadzają mi strome stoki pod warunkiem iż są szerokie, trawersem powoli sobie zjadę. Dla wnuczki chciałabym wziąć instruktora, ale dzięki Waszym opiniom muszę dobrze pomyśleć. Ten rok jest jaki jest, nie wiem czy uda nam się wyjechać z małą na kilka dni na narty (pracuję stacjonarnie w szkole), a faktycznie, najlepiej byłoby jej zaaranżować kilka dni ze znającym się na rzeczy fachowcem. Czy może orientujecie się w jakim ośrodku znajdę szkółkę / instruktorów dla takich maluchów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 9 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2021 14 godzin temu, channel napisał: Dla wnuczki a rodzice wnuczki są zapalonymi narciarzami i będą kontynuować to co Ty chcesz rozpocząć ? Jeśli nie to oszczędź sobie trudu, czasu i kasy. Ze szkółkami dla maluchów też trzeba uważać bo wiele z nich działa na zasadzie przechowalni dzieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 9 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2021 15 godzin temu, channel napisał: Zdolniacha!!!!! Ja jestem raczej hmmmm słabo jeżdżąca, a raczej zsuwająca się z górki ale...uwielbiam to nie przeszkadzają mi strome stoki pod warunkiem iż są szerokie, trawersem powoli sobie zjadę. Dla wnuczki chciałabym wziąć instruktora, ale dzięki Waszym opiniom muszę dobrze pomyśleć. Ten rok jest jaki jest, nie wiem czy uda nam się wyjechać z małą na kilka dni na narty (pracuję stacjonarnie w szkole), a faktycznie, najlepiej byłoby jej zaaranżować kilka dni ze znającym się na rzeczy fachowcem. Czy może orientujecie się w jakim ośrodku znajdę szkółkę / instruktorów dla takich maluchów? A gdzie miałoby to być? Ja mogę polecić konkretne osoby z Sieprawia pod Krakowem i z Rytra w Rytrerskim Raju, choć w tym przypadku nie miałem kontaktu jakieś 6-7 lat, wiec nie wiem czy człowiek jeszcze tam jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
channel Napisano 9 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2021 13 godzin temu, Jeeb napisał: a rodzice wnuczki są zapalonymi narciarzami i będą kontynuować to co Ty chcesz rozpocząć ? Jeśli nie to oszczędź sobie trudu, czasu i kasy. Ze szkółkami dla maluchów też trzeba uważać bo wiele z nich działa na zasadzie przechowalni dzieci. Rodzice wnuczki to zapaleni snowboard owcy Córka też zaczynała od nart, a pasją zaraziła męża. Cytat 12 godzin temu, Cosworth240 napisał: A gdzie miałoby to być? Ja mogę polecić konkretne osoby z Sieprawia pod Krakowem i z Rytra w Rytrerskim Raju, choć w tym przypadku nie miałem kontaktu jakieś 6-7 lat, wiec nie wiem czy człowiek jeszcze tam jest. Najbliżej mam do Karpacza czy Szklarskiej Poręby, ale jak będzie jakiś fajny stok to wezmę bezpłatny urlop na kilka dni i dojadę. Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 11 godzin temu, channel napisał: Rodzice wnuczki to zapaleni snowboard owcy czyli tym bardziej bez sensu takie szkolenie na nartach, najlepiej zapiszcie się razem na szkolenie snowbordowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 2 minutes ago, Jeeb said: czyli tym bardziej bez sensu takie szkolenie na nartach, najlepiej zapiszcie się razem na szkolenie snowbordowe A jak dziecko woli narty to lepiej je pchać siłą na snowboard? Jakaś dziwna logika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2021 2 minuty temu, MichalR napisał: dziecko woli narty dziecko (wnuczka) @channel jeszcze nie wie co woli bo do tej pory jeździła na sankach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi