Bończa Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2008 Tak przy okazji, dla zainteresowanych, nastąpiły zmiany w programie startów w ten weekend: Saturday, 12.01.2008: Men’s SL at 09.45 / 12:30, Ladies GS at 10:30 / 13:45 Sunday, 13.01.2008: Ladies SL at 09:30 / 12:00 (instead 12:15), Men’s DH at 13:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 11 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2008 Był to młody nie znany jeszcze szwajcarski bodajże zawodnik. Na ostatnim lewym skręcie przed metą wyrzuciło go poza trasę. To miejsce było chronione do wysokości metra z hakiem przez gładką matę, a powyżej była słynna mocno naprężona siatka. On trafił prawą nartą w tę siatkę. Miałem dalej nie opisywać, ale ku przestrodze jeżdżących koło tak zabezpieczonych miejsc piszę. Zjechał do mety na brzuchu głową w górę, obie nogi miał przy głowie, a na sniegu była pięćdziesięciometrowa wstęga krwi. Sorki. Może jadący koło siatek teraz trochę zwolnią, albo bedą się od nich deczko dalej trzymali. Nie slyszalem o tym. Jestem Panowie w ciezkim szaku, naprawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 12 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2008 W razie wypadku jadący zawodnik jest zatrzymywany. I co dalej z tym zatrzymanym zawodnikiem, ma szansę na powtórny przejazd? Jak wypadek był pod koniec trasy, to gość pewnie nieźle będzie zmęczony. Pewnie odbiłoby się to na jego wyniku, zwłaszcza, że trasę też miałby pewnie w takim późniejszym przejeździe bardziej zharataną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 12 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2008 I co dalej z tym zatrzymanym zawodnikiem, ma szansę na powtórny przejazd? Jak wypadek był pod koniec trasy, to gość pewnie nieźle będzie zmęczony. Pewnie odbiłoby się to na jego wyniku, zwłaszcza, że trasę też miałby pewnie w takim późniejszym przejeździe bardziej zharataną. Dobre pytanie, ale nie wiem. Jakoś muszą to przepisy regulować. Wydaje mi się, że podciągane jest to pod "wypadek losowy". Zatrzymania zawodników na trasie nie zdarzają się zbyt często, ale bywają, czy to z powodu wywrotki poprzednika, lub obsługi która nie zeszła na czas z trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 12 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2008 Dobre pytanie, ale nie wiem. Jakoś muszą to przepisy regulować. Wydaje mi się, że podciągane jest to pod "wypadek losowy". Zatrzymania zawodników na trasie nie zdarzają się zbyt często, ale bywają, czy to z powodu wywrotki poprzednika, lub obsługi która nie zeszła na czas z trasy. Wiec przynajmniej na naszych zawodach (do PŚ jeszcze kawałek) mamy taki pomiar że może być paru zawodników na trasie wiec w momencie gdy ktos kto jest na trasie przed tobą zapikuje albo wypadnie to odejmują czasy startu i tylko przekraczasz linie mety już ze swoim czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 No i wychodzi na to ze biathlon (z calym szacunkiem dla tej dyscypliny) jest dla Eurosport wazniejszy o takiego klasyka jakim jest zjazd w Wengen. Relacja z Wengen jest na Eurosport 2. No chyba ich poj....lo:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 No i wychodzi na to ze biathlon (z calym szacunkiem dla tej dyscypliny) jest dla Eurosport wazniejszy o takiego klasyka jakim jest zjazd w Wengen. Relacja z Wengen jest na Eurosport 2. No chyba ich poj....lo:mad: A jak zawody alpejskie zaczynają się kiedy jeszcze jakieś biegi nie skończyły się, to nigdy (przynajmniej ja nie pamietam takiego zdarzenia) nie zdarzyło się, żeby przerwali na eurosprcie transmisję z biegów i rozpoczęli transmisję alpejska. Jest tak nawet kiedy już najważniejsi biegacze juz dobiegli, to transmisja dalej trwa ażsame ogony dobiegną. Natomiast odwrotnie zdarza się często, tj. pokazują tylko kawałek zawodów alpejskich, aby pokazywać jakieś n-te zawody z biegów/biathlonu lub jeszcze nudniejszą kombinację norweską - tak było dzisiaj ze slalomu kobiet - pokazano tylko 14 zawodniczek. I jeszcze jedno co mnie wkurza na eurosporcie, to często nie wiadomo kiedy zawody będą pokazane - co innego w programie w gazecie, co innego na telegazecie, co innego na stronie internetowej. I włącza czasmi człowiek tv, żeby obejrzeć jakiś slalom, a tam już leci jakiś z 12 zawodnik. Narzekam na eurosprt, ale gdyby nie ta stacja, to już ski-alpine w ogóle nie uświadczyłoby się w tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 biatlon sie skonczyl ale zamiast wengen jest teraz maribor ale przynajmniej jest coś ze zjeżdżaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 Też mnie to dziś zdenerwowało:mad: W piątek w robocie, sobota to samo wiec nie było możliwosci ogladania PS w Wengen a dziś ten Eurosport 2:mad: Przynajmniej Maribor był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 Zjazd wlasnie leci na Rai Sport. Tyle, ze ta mowa - nie moj klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 molto bene Herman - to brzmi dobrze przecież! incredibile Miller!!! i wszystko jasne! Head posmarował! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 I to dobrze bo drugi Cuche również na "głowach" jednak w zeszłym roku Miller ładniej wpadł na mete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 Nie tylko Bode, wielu za meta hamowalo krawedziami....posladkiw A co chodzi z narzekaniem na euro2 - brak wam tej stacji czy insza inszosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 Należy sie cieszyc że coś wogołe to transmituje ale szkoda że przynajmniej tych najlepszych nie pokazywali całego przejazdu choć wiem że to nie możliwe to miło by było zobaczyć jak np taki Maier czy Miller mknie przez te polanki na szczycie po 120 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 Pierwsza 15 byla troszke szarpana. Druga pokazala zlazd w calosci - w tym najlepsi Wazne ze transmisja cala. A ujecia zjazdu - trasy ze smigla wprost przepiekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 Należy sie cieszyc że coś wogołe to transmituje ale szkoda że przynajmniej tych najlepszych nie pokazywali całego przejazdu choć wiem że to nie możliwe to miło by było zobaczyć jak np taki Maier czy Miller mknie przez te polanki na szczycie po 120 km/h Na 1 pomiarze mieli średnio po ok 75 km/h za to na 2 pomiarza to średnio po 145km/h a Milier miał ponad 147km/h:eek:!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 Na 1 pomiarze mieli średnio po ok 75 km/h za to na 2 pomiarza to średnio po 145km/h a Milier miał ponad 147km/h:eek:!! wlasnie ze smigla bylo bardzo ladnie widac gdzie i jak nabierali predkosci pomiedzy pomiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 Bode Miller przeszedł do histori wygrywając drugi raz na Lauberhorn. Wcześniej udało się to tylko: Franz Klammer, Kristian Ghedina, Marc Girardelli, Stephan Eberharter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 Na 1 pomiarze mieli średnio po ok 75 km/h za to na 2 pomiarza to średnio po 145km/h a Milier miał ponad 147km/h:eek:!! tak Sławek masz racje ale mi chodziło o te polanki na górze co zawodników na nich pokazdywali jednego na 15 a tam miedzy tymi pomiarami o których piszesz był "kawałeczek" a w eurosie pokazywali to jedno za drugim i wyglądało jak by goscie na 500m przyspieszali z 70 do 145... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 "tylko" przy pierwszej 15, przy drugiej bylo juz ok. I nie 500, tylko ok 1000-1200 metrow roznicy (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 To było w 91 roku 21 letni austryjak Gernot Reinstadler zmęczony 2 minutowym już zjazdem na chopie zwanej Zielschuss zaczepił dziobem narty o siatkę... - został dosłownie rozerwany mimo natychmiastowej pomocy - lekarz był przy nim po 30 sekundach a smigło po 2 minutach, 6 godzinnej operacji podczas której zużyto ponoc 35 litrów krwi ;/ niestety zmarł - od tamtego czasu na wirażach siatki zostały zamienione na płachty z PCV... Wielka tragedia, a co do Wegen to nie smigałem ale w NTNie jest baaardzo ciekwy artykuł o tej trasie Swoją drogą, na youtube tyle wypadków a tego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 13 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2008 też szukałem ale tego nie znajdziesz raczej, a jak naprawde znajdziesz to zapodaj linkiem ja kiedys tego dniami szukałem i nic nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 14 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2008 W piątek se wziąłem kalkulator i podzieliłem drogę przez czas, jak to na fizyce uczyli. Wyszła średnia prędkość przejazdu 113 km/h. Robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi